用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2009-10 NCA pm 家長
樓主: sum_mum
go

2009-10 NCA pm 家長 [複製鏈接]

10月26是星期一喎?!?!
打鐵趁熱10月25 (日)可以嗎?

原帖由 yamiyami 於 09-10-20 09:45 發表

一係比幾個日期大家揀啦..

26/10 sun 重陽節
1/11 sun
8/11 sun

以上3個日期我都得

原帖由 車莉 於 09-10-20 23:10 發表
嵐嵐真係好叻呀, 係呀上星期日我地去迪士尼玩, 蔓翹唔小心摔倒, 弄翻了手指甲. 血流如注, 可憐的她痛得要命, 勁 , 結果跑著她跑去FISRT AID, 我的褲也沾滿血跡.....真可憐 .所以她的手指是包了紗布.

...

嘩...手指甲弄翻了肯定痛得要命, 小朋友好快無事, 不過係媽咪個心會痛耐d....其實叻既唔係嵐嵐, 係蔓翹, 因為佢識得講番件事出黎, 我諗老師有問蔓翹, 所以分享左成件事出黎, 其實嵐嵐都有講蔓翹係去迪迪尼整親, 我以為係嵐嵐幻想出黎.哈...

http://hk.myblog.yahoo.com/cutie-wingnam

原帖由 車莉 於 09-10-20 23:12 發表
10月26是星期一喎?!?!
打鐵趁熱10月25 (日)可以嗎?

其實我想講係 10月26日 (一) 重陽節, 事關我25日唔得閒呀, 唔知大家26日要唔要拜山呢....其實我都想快d 見大家呀..

http://hk.myblog.yahoo.com/cutie-wingnam

10月 26日我OK, 唔知其他媽咪點呢? 時間2:00?
嵐嵐媽咪, 我先PM個電話號碼給妳.

原帖由 yamiyami 於 09-10-21 10:05 發表

其實我想講係 10月26日 (一) 重陽節, 事關我25日唔得閒呀, 唔知大家26日要唔要拜山呢....其實我都想快d 見大家呀..

呢幾人個日子我都仲坐緊月,未出得黎,你地玩住先啦!

恭喜晒
咁妳幾時先坐完月呀? 好彩佢地而家返學都冇咁忙, 有幾個鍾可以比晒D時間個小B.

原帖由 mrs.aj 於 09-10-21 20:33 發表

恭喜, 恭喜!
原帖由 mrs.aj 於 09-10-21 20:33 發表

I am okay, 泳嵐媽咪有我電話架啦, thank you.
原帖由 車莉 於 09-10-21 19:21 發表
10月 26日我OK, 唔知其他媽咪點呢? 時間2:00?
嵐嵐媽咪, 我先PM個電話號碼給妳.

蔓翹媽:

我都send 左我電話比你

唔知心媽佢26號得唔得呢? calling 心媽...calling 心媽....

照顧2個真係唔易呀, 嵐嵐都有個細妹架

我坐月1個星期已經勁出街啦...唔出街會顛din...引下你先..哈...

Man Sum papa here.

Man Sum was having fever in the past few days, and is ok now today.

According to her doctor, we can consider her as fully recovered if no fever for 2 days.

If she's ok, we would like to join this gathering.

Will update you all by tomorrow and PM our contact no.  Thanks for the arrangement.

你地後生呀!我高齡啦!我前日去診所覆診都行到好似隻龜咁,試問點出黎呀! 文心病左?我女女都係呀,無返左成4日學,聽日都應該返唔到, 今次d菌好犀利, 餵佢食藥, 真係咩法寶都出齊! 我要坐到11月中呀! 唔好等我, 我join 下一次啦!

Hello!

你們好!
我係嘉權媽媽。

嘉權成日都提起嵐嵐、蔓翹同禮琳,可能佢地坐埋一組。老師都打左電話俾我,佢話嘉權平日好少出聲講嘢,連叫老師午安都唔出聲) ,但係佢係屋企好多嘢講,真係好擔心,依家睇下有什麼方法可令嘉權多D野講 …..

有關gathering明天回覆,謝謝!

Sum_mum

原帖由 mansumbb 於 09-10-22 12:36 發表
Man Sum papa here.

Man Sum was having fever in the past few days, and is ok now today.

According to her doctor, we can consider her as fully recovered if no fever for 2 days.

If she's ok, we would  ...

心心一定要快d 好呀, 星期一既gathering 等緊妳呀, 乖乖地食藥同飲多d 水呀...

原帖由 mrs.aj 於 09-10-22 13:10 發表
你地後生呀!我高齡啦!我前日去診所覆診都行到好似隻龜咁,試問點出黎呀! 文心病左?我女女都係呀,無返左成4日學,聽日都應該返唔到, 今次d菌好犀利, 餵佢食藥, 真係咩法寶都出齊! 我要坐到11月中呀! 唔好等我, 我join  ...

我都高高地齡呀..哈..唔緊要啦, 我相信我地好快就有第2次gathering!! 你好好坐月啦....呢排好大風, 小心吹親!!

原帖由 sum_mum 於 09-10-22 14:05 發表
Hello!

你們好!
我係嘉權媽媽。

嘉權成日都提起嵐嵐、蔓翹同禮琳,可能佢地坐埋一組。黎老師都打左電話俾我,佢話嘉權平日好少出聲講嘢,連叫老師午安都唔出聲) ,但係佢係屋企好多嘢講,真係好擔心,依家睇下有什麼方法可令 ...

嵐嵐、蔓翹同禮琳, 仲有一個皓晴, 4個姊妹花, 成個班房至嘈就係呢幾位lor.(蔓翹希望唔好介意, 講下笑咋)...你想嘉權講多d 野, 你叫佢同嵐嵐玩多d 啦...哈...事關老師對嵐嵐既comment 係"社交一流, 個個都啱玩, 連一d 唔出聲, 十分內向既小朋友都被嵐嵐帶動起黎"...see...!! 所以嘉權一定要join 26號既gathering 呀!!

name list see below:

蔓翹媽        ?a1b
嵐嵐媽        1a1b
盈盈媽        1a1b
心心媽         tbc
嘉權媽         tbc

仲有無漏?

name list see below:

蔓翹媽        2a2b  (我地都有妹妹呀 )
嵐嵐媽        1a1b (點解妹妹唔0黎一齊玩呀?)
盈盈媽        1a1b
心心媽         tbc
嘉權媽         tbc

原帖由 yamiyami 於 09-10-22 16:29 發表

嵐嵐、蔓翹同禮琳, 仲有一個皓晴, 4個姊妹花, 成個班房至嘈就係呢幾位lor.(蔓翹希望唔好介意, 講下笑咋)...你想嘉權講多d 野, 你叫佢同嵐嵐玩多d 啦...哈...事關老師對嵐嵐既comment 係"社交一流, 個個都啱玩, 連 ...

係呀係呀, 仲有禮琳, 佢地都係好朋友. 學嵐嵐妳話如果想嘉權講多D野, 多D同佢地4大天王玩啦 . 希望明天有好消息.

原帖由 sum_mum 於 09-10-22 14:05 發表
Hello!

你們好!
我係嘉權媽媽。

嘉權成日都提起嵐嵐、蔓翹同禮琳,可能佢地坐埋一組。黎老師都打左電話俾我,佢話嘉權平日好少出聲講嘢,連叫老師午安都唔出聲) ,但係佢係屋企好多嘢講,真係好擔心,依家睇下有什麼方法可令 ...

好的好的, 應該好快有下次

原帖由 mrs.aj 於 09-10-22 13:10 發表
你地後生呀!我高齡啦!我前日去診所覆診都行到好似隻龜咁,試問點出黎呀! 文心病左?我女女都係呀,無返左成4日學,聽日都應該返唔到, 今次d菌好犀利, 餵佢食藥, 真係咩法寶都出齊! 我要坐到11月中呀! 唔好等我, 我join  ...

收到. THANK YOU.

原帖由 yamiyami 於 09-10-22 10:13 發表
蔓翹媽:

我都send 左我電話比你

唔知心媽佢26號得唔得呢? calling 心媽...calling 心媽....

‹ 上一主題|下一主題