用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 除咗通利學琴,有邊間學琴好?
go

除咗通利學琴,有邊間學琴好? [複製鏈接]

除咗通利學琴,有邊間學琴好?
   0    0    0    0

琴行學琴?

我覺得琴行D老師麻麻地,我個女試過兩間大琴行,都無夾到一個好的,而家請私人老師教。老師話,在琴行教的,多數係初入行或未畢業的,經驗夠的自己都有大把學生,駛唛比琴行抽傭呀。

回覆 2# flowerpolly 的文章

通利職員態度一向麻麻,黃埔新開的更加傲慢! 問課程愛理不理 !

I also think looking for a private teacher would be better.

原帖由 flowerpolly 於 09-9-21 11:15 發表
除咗通利學琴,有邊間學琴好?

我諗都唔一定o既,
我個琴姐姐, 多數時間都係自己學生, 但係就一星期有一日o係琴行教.....
我覺得佢教得好好喎.......

我有朋友o係沙田住, o岩o岩8月佢囡囡話想學琴, 但係佢又唔想買琴住,  我都叫佢去琴姐姐做o個間琴行學, 不過我無話比琴姐姐聽我有朋友個囡去左學......間琴行好攪笑, 裝修左轉左名就當係新開張, 仲做免費一個月,o的補習呀, 畫班呀,咩都有得免費..... 我朋友話勁多人報名, 不過佢同o的其他家長傾計時, 就收到風話好多人都係貪小便宜....最衰我而家唔o係沙田住啦, 唔係我都去貪下~

我個仔學劉思昆,都ok!

請問私人教琴宜家市價通常係幾多錢 & 點計架??  Thanks!

原帖由 katmama825 於 09-9-24 18:02 發表
係lo, 我都覺得琴行d老師唔好.....我仔以前係琴行學左2-3 年都係彈得好難聽...佢重話g跟住係h 音......

8-)

我個囡囡啱啱跟佢表姐學咗2堂, 都好鍾意!

同意。我個女以前都係幾間琴行學過,浪費時間,搵個好的老師教係完全唔同,不單只學到音樂上既野,重學埋音樂修養、做人態度....唔係話琴行無好老師,只不過個機會好好好底,學 supermamie 咁講,經驗夠的都唔休做,點會同琴行分....

原帖由 Supermamie 於 09-9-21 15:05 發表
我覺得琴行D老師麻麻地,我個女試過兩間大琴行,都無夾到一個好的,而家請私人老師教。老師話,在琴行教的,多數係初入行或未畢業的,經驗夠的自己都有大把學生,駛唛比琴行抽傭呀。 ...

有要求?
HKAPA
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345
‹ 上一主題|下一主題