用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學幼稚園 真光K1--你地個小孩適唔適應新學校生活
樓主: ashiralam
go

真光K1--你地個小孩適唔適應新學校生活 [複製鏈接]

回覆 1# lamsylvia2004 的文章

李老師是助教,可能最近有些變動,但我唔太清楚,學校有一個價構表,列出所有幼稚園老師和員工的職位。

剛問徐老師,原來李老師已調到高班,在未找到正式的老師前,暫時由陳老師幫手。

明白了,謝謝.

原帖由 Marcus06419 於 09-10-16 15:04 發表
剛問徐老師,原來李老師已調到高班,在未找到正式的老師前,暫時由陳老師幫手。

原帖由 Marcus06419 於 09-10-16 15:04 發表

各位家長, 如果你今個星期五會去學校開AGM會, 我有一推介: 我發現在走廊最左面的壁報板上, 有很多小朋友上課的相片貼了出來, 其中有不少是幼光班的. 我看到自己囡囡上課的儍豬樣, 好好笑! (希望到時未轉壁報內容吧.)
以基督耶穌的心為心 :-P

Thanks for your reminder.... hehe.

原帖由 fayesum 於 09-10-19 15:17 發表

各位家長, 如果你今個星期五會去學校開AGM會, 我有一推介: 我發現在走廊最左面的壁報板上, 有很多小朋友上課的相片貼了出來, 其中有不少是幼光班的. 我看到自己囡囡上課的儍豬樣, 好好笑! (希望到時未轉壁報內容 ...

今晚, 綽綽講喺學校吃火鍋, 佢有份"碌"腸仔, 老師亦有同佢影相!
講到似曾曾咁!!!   

有冇MAMi知呀?

Hi 綽綽媽媽, 學校吃火鍋是真的, 因我的女兒星期二同我講要帶腸仔和菜回學校, 因為星期三要吃火鍋, 我都是半信半疑, 但都信了她帶了2條腸仔和2片菜回校, 並寫了便條給老師, 結果星期三老師在手冊回覆星期三真的有火鍋活動, 所以綽綽講的是真的, 當天他們很開心!!

原帖由 zie 於 09-12-11 00:45 發表
今晚, 綽綽講喺學校吃火鍋, 佢有份"碌"腸仔, 老師亦有同佢影相!
講到似曾曾咁!!!   

有冇MAMi知呀?

原帖由 Karsten0806 於 09-12-11 09:35 發表
Hi 綽綽媽媽, 學校吃火鍋是真的, 因我的女兒星期二同我講要帶腸仔和菜回學校, 因為星期三要吃火鍋, 我都是半信半疑, 但都信了她帶了2條腸仔和2片菜回校, 並寫了便條給老師, 結果星期三老師在手冊回覆星期三真的有火 ...

Karsten0806 :

THANKS!  原來星期三已進行了活動!

綽綽從來沒有提過要帶食物回校o   

真的謝謝有為小朋友預備食物的MAMi,  這樣綽綽才能有腸仔"碌吓碌吓"o  
Thanks a lot!

怪不得囡囡咁鍾意返學la!

點解我囡囡無提過既?

原帖由 zie 於 09-12-11 12:36 發表

Karsten0806 :

THANKS!  原來星期三已進行了活動!

綽綽從來沒有提過要帶食物回校o   

真的謝謝有為小朋友預備食物的MAMi,  這樣綽綽才能有腸仔"碌吓碌吓"o  
Thanks a lot!

怪不得囡囡咁鍾意返學la ...

呀囡都有話吃火鍋,佢好開心! 但之前佢無話要帶食物回校

zie, 你囡囡係那一班?

原帖由 zie 於 09-12-11 00:45 發表
講到似曾曾咁!!!   

有冇MAMi知呀?
笑一笑世界更美妙

原帖由 tongbetty 於 09-12-11 23:05 發表
呀囡都有話吃火鍋,佢好開心! 但之前佢無話要帶食物回校

zie, 你囡囡係那一班?

Hi Tongbetty,

光班

zie

hi, zie,

綽綽係咪蘋果組?
笑一笑世界更美妙

原帖由 tongbetty 於 10-1-21 22:47 發表
hi, zie,

綽綽係咪蘋果組?

tongbetty,

No ah, 是最多人的提子組!

zie

Hello, 各位真光家長你哋好,

我囡囡今年9月讀真光K1喇, 見到你哋share D 返學情況, 都好開心我囡囡入到呢間學校呀!

我想知道K1係咪每星期都有普通話及英文堂呢?是否每科一星期一次&每堂上多久?  見到你們有提及上堂好以没有書的, 是嗎?
‹ 上一主題|下一主題