用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 深水埗40網, 你地會點揀 ??
go

深水埗40網, 你地會點揀 ??

小兒出年升小, 你地會點揀, 會點填呀 ?? 請教下我.

我都想知thank u very much

我都想知呀, 神父, 荔天, 聖安德烈, 唔知揀邊間好

any suggestion ??
pls share ~~

好多人都想知點揀呀, 有無人可以幫到我哋呀?

me too!  anybody can help us???

原帖由 CarmanK 於 09-9-9 13:57 發表
好多人都想知點揀呀, 有無人可以幫到我哋呀?

if me
1.瑪利諾神父教會學校(小學部) - 歷年來都係出名的名校
2.荔枝角天主教小學 - 校程深,但因天主教的關係有愛心
3.聖公會聖紀文小學 - 歷年來都係名校,數學科出眾
4.聖公會基福小學 - 校長辦學理念好,短短數年令學校變成出色的學校
5.聖公會聖安德烈小學 - 與基福有點相近的地方,但校舍地點與環境比基福出眾
6.寶血會嘉靈學校 - 寶血會學校,有愛心,而且係40區歷史久,口啤好.
7.旅港開平商會學校 - 派英中數字高
8.聖方濟愛德小學 - 一間很有愛心的學校
9.聖公會聖多馬小學 - 40區歷史久,英文科出眾.

原帖由 美麗星兒 於 09-9-9 15:07 發表
if me
4.聖公會基福小學 - 校長辦學理念好,短短數年令 ...

聖紀文學校一年四測兩考, 你地頂得順先好去呀! 全部都計哂入考試分架。

請問對協和有什麼意見?

if me

if me
thank u very very much much much...

好似都機勁喎?
原帖由 DONUTBUBBLE 於 09-9-9 16:40 發表
請問對協和有什麼意見?

Thank you!  At least I've got some information in my mind.

if me

我是聖紀文畢業生,因為事隔太耐了,所以也不知道母校的排名如何,請問在40網裏,大家會放聖紀文排第幾呢?

原帖由 silvia_ng 於 09-9-9 15:32 發表

聖紀文學校一年四測兩考, 你地頂得順先好去呀! 全部都計哂入考試分架。

聖紀文在40校網,係出名的 ~ 都係好Hot 架 ~

請問大家對天主教善導小學有什麼評語?

上星期去了聖安德烈小學,感覺良好,但遺憾的是同日有茘天開放日,沒去到不能比較,請問有冇人同時去兩間,比較怎樣?聖安德烈是否很淺?因為開放日校長只提到功課量適中。謝謝。

其實無話邊間學校好唔好, 每一間都有人覺得好,亦有人覺得唔好. 只係間學校適唔適合你個小朋友. 我都係40網, 我自己就揀左旅港開平商會, 因為睇過咁多間, 都係覺得佢適合我個女多D.

原帖由 fishballbaby 於 09-9-25 14:48 發表
我是聖紀文畢業生,因為事隔太耐了,所以也不知道母校的排名如何,請問在40網裏,大家會放聖紀文排第幾呢?

我都係聖紀文畢業生,不過已經係廿拾幾年前嘅事,當年已經派位好好,有個同學考到QC,我都考到中華基督教會銘賢書院

Welcome, EuniceMaMa. 我個女都係讀緊開平小學, 依家四年級, 多多指教 !

原帖由 EuniceMaMa 於 09-9-26 14:08 發表
其實無話邊間學校好唔好, 每一間都有人覺得好,亦有人覺得唔好. 只係間學校適唔適合你個小朋友. 我都係40網, 我自己就揀左旅港開平商會, 因為睇過咁多間, 都係覺得佢適合我個女多D. ...