用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 一般家庭可以讀金巴倫嗎? 有無受歧視ga? ...
go

一般家庭可以讀金巴倫嗎? 有無受歧視ga? [複製鏈接]

醒目開學勳章

因為我係家庭主婦, 得老公一個搵錢,
一般家庭可以讀金巴倫嗎? 有無受歧視ga?
   0    0    0    0

點解咁講呢? 金巴倫係好平民化的幼稚園, 上上下下都好親切有禮, 學費在九龍塘區亦算便宜. 而且有d學校特別鍾意媽媽係家庭主婦媽媽, 因為小朋友全由媽媽照顧, 親子關係和家庭教育可以做得更好!

原帖由 妹妹豬媽媽 於 09-9-2 13:22 發表
因為我係家庭主婦, 得老公一個搵錢,
一般家庭可以讀金巴倫嗎? 有無受歧視ga?

我也是來自一般家庭, 想小朋友出九龍塘讀書, 只想她打最好的基礎, 到讀小學時已培養良好學習習慣, 到那裡讀都應付自如, 充滿自信, 所以寧願這幾年辛苦一些, 也有人問我怕不怕她會自卑, 我想她的看法在乎父母如何想, 如何教, 我會自幼告訴她人窮志莫窮, 別人用名牌坐名車不要羨慕, 因那一些虛榮感是不會永恆的, 只有知識才永恆, 因在你的腦中永遠屬於你, 只有努力勤快地讀書做事, 才最值得自豪

我想問 2011年8月想讀 k1 , 我幾時取表架?

提早一年8月尾打電話去學校問就差唔多架喇。

我諗SN唔會係咁...好多都係一般家庭...其實唔知SN...而家九龍塘既幼稚園...好多人都會去讀...所以應該唔會有你所諗既問題出現...

dnf美美外挂2

‹ 上一主題|下一主題