用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 2010-11年K2良善班 (2009-10年 K1喜樂班)
樓主: kerrykevin
go

2010-11年K2良善班 (2009-10年 K1喜樂班) [複製鏈接]

"係未因為要嫲嫲幫手帶佢地返學校呀?" 你講啱咗, 我曾經offer搭的士來回, 都被佢reject!

男仔打功夫好呀, 俾多d運動佢地, 消耗精力, 返到屋企就可以大攪瞓啦!

原帖由 MN12 於 09-10-7 13:50 發表
"係未因為要嫲嫲幫手帶佢地返學校呀?" 你講啱咗, 我曾經offer搭的士來回, 都被佢reject!

男仔打功夫好呀, 俾多d運動佢地, 消耗精力, 返到屋企就可以大攪瞓啦! ...

學多D係好既...下次試下搵屋企附近上堂既COURSE...同埋WEEKEND 先上果D囉...咁就可以自己搞掂晒喇...

原帖由 MN12 於 09-10-7 01:50 PM 發表
男仔打功夫好呀, 俾多d運動佢地, 消耗精力, 返到屋企就可以大攪瞓啦! ...

我真係咁念架, 有地方俾佢發洩精力, 希望係屋企及學校會坐得定!!

星期五啦, 實在令人興奮!!
係呢, 星期六日同小朋友去邊到玩好呀?
天氣涼啦, 唔去得沙灘, 都真係頭痛~~

上星期六我地去咗西寶城playtown玩, 幾好呀, 可以任玩幾個鐘, 去商場食完lunch再入去玩亦可, 不需要再俾入場費!

hi, 大家好, 我今日先得閒上黎傾下, 我呀囡係上午班小兔組 "暄殷"呀, 我頭先同呀囡講見到你d同學仔呀, 跟住講"靖靖""朗朗"...佢都識得喎, 仲識講番哂全名, 原來佢地真係識得d同學仔d名架, 我地都冇報course, 唸住下一輪先

hihi...等我聽日問下朗朗識唔識殷先...

佢地派左本兒歌冊...不過冇音...都係唔識唱...
朗朗都唔係全部都識...

原帖由 MN12 於 09-10-10 12:24 PM 發表
上星期六我地去咗西寶城playtown玩, 幾好呀, 可以任玩幾個鐘, 去商場食完lunch再入去玩亦可, 不需要再俾入場費!

西寶城個playtown我地都有去過呀, 真係幾好玩呀!!

原帖由 231423JY 於 09-10-11 08:36 PM 發表
hi, 大家好, 我今日先得閒上黎傾下, 我呀囡係上午班小兔組 "暄殷"呀, 我頭先同呀囡講見到你d同學仔呀, 跟住講"靖靖""朗朗"...佢都識得喎, 仲識講番哂全名, 原來佢地真係識得d同學仔d名架, 我地都冇報course, 唸住下 ...

你囡囡小兔組呀? 我前幾日, 問囝囝係學校玩乜野, 佢同我講車車, 之後我問佢同邊個玩, 佢講左個女同學名出黎, 話係兔仔組的, 唔知會唔會係暄殷呢?

我都收到本兒歌冊, 佢地第一頁既歌都唔係好識唱,反而annie apple及bouncy ben好記得,而家仲唱埋clever cat, 今個星期應該教dippy duck!

Hi 231423JY,

我有個朋友個囡囡都係白兔組, 佢都係叫"欣欣"!

坐係我呀囡隔離個同學仔叫"欣希", 唔知係咪你朋友個囡呢, 另呀囡唔記得clever cat 點唱wor. 下個sat 係家長日, 請問知唔知係咪單獨每個小朋友見定一組咁見? 咁咪個個小朋友都唔同時段lor, 我仲未問老師.

天諾都唔識唱D歌呀, 不過 "神愛我愛你" 我地係教會有唱, 所以識, 而Annie Apple, 係因為同 London Bridge 一樣, 所以我唱時, 阿仔先醒起跟我唱~~ 唉

不過我真係唔明, 阿仔係呢間學校學的歌, 佢十成十都唔記得, 又唔會返黎同我唱, 之前N班時, 佢學左後, 時不時會係屋企唱咁!!

我開始有點擔心, 阿仔跟唔上學校進度啦!!

don't worry, 可能佢識但冇唱姐, 暄殷就只係唔識clever cat, may be this is new song la...佢最鍾意唱"鬧鍾叫", 仲做埋動作 tim,笑死我地, 佢話有一日Mr. Darryl 問邊個想唱歌, 佢就自己舉手, 之後唱"Goodbye teacher" wor, 都唔知係咪真,因為佢成日一時講一樣,但好想知道有冇呢件事,但冇辦法知道lor

don't worry, 可能佢識但冇唱姐,我暄殷就只係唔識clever cat, may be this is new song....
she told me one day Mr. Darryl ask "who want to sing, put up your hands", then she put up her hand and sing "Goodbye teacher", 但都唔知係咪真,因為佢一時講一樣,但好想知道有冇呢件事,因為想知佢係咪返左學之後大膽左...但冇可能知lor

原帖由 231423JY 於 09-10-12 14:09 發表
坐係我呀囡隔離個同學仔叫"欣希", 唔知係咪你朋友個囡呢, 另呀囡唔記得clever cat 點唱wor. 下個sat 係家長日, 請問知唔知係咪單獨每個小朋友見定一組咁見? 咁咪個個小朋友都唔同時段lor, 我仲未問老師. ...

家長日???係唔係10月24日果個新生會見日???我以為係下年入K.1既 interview day 添...我搞錯左???

我想問下...你地小朋友搭校車...通常老師幾耐打俾你地一次呀???

我想問下老師仔仔返學返成點...不過搵老師搵得太多又唔係幾好咁...平時女麻女麻接佢放學又話老師冇講咩喎...only 話"老師話佢乖左好多喇"...好唔具體...咁係唔係即係百厭過呢???做過d咩百厭野又唔知...有次又話"老師話佢乖左好多...冇再跟d同學一齊做衰野"...then 又係唔知同學仔會做咩衰野...老師用"衰野"黎形容...都真係有d擔心...

我知朗朗最鍾意同呂煒楓玩...佢日日都提佢個名...佢話佢地會一齊o係玩具角玩...不過唔知佢係咩組...

吓, 可能係我攪錯, 問下老師先
原帖由 coco_hui 於 09-10-12 21:41 發表

家長日???係唔係10月24日果個新生會見日???我以為係下年入K.1既 interview day 添...我搞錯左???

今日有通告話學校有小朋友出水豆...叫留意下小朋友喎...

天諾係唔係未打針???要睇下佢有冇事喎...

暄殷係婆婆接放學, 但老師都係冇咩講...我都想知呀囡平時返學ge 情況, 唔知會5會唔出聲果隻...
"衰野" 咁嚴重, 呀囡都同我講佢鍾意同"梁偉峰"玩(唔知係咪咁寫,又唔知同呂煒峰係咪同一人,梁同呂好似差唔好音)", 朗朗係咪叫"王啟朗"呀?
原帖由 coco_hui 於 09-10-12 21:55 發表
我想問下...你地小朋友搭校車...通常老師幾耐打俾你地一次呀???

我想問下老師仔仔返學返成點...不過搵老師搵得太多又唔係幾好咁...平時女麻女麻接佢放學又話老師冇講咩喎...only 話"老師話佢乖左好多喇"...好唔具體 ...
‹ 上一主題|下一主題