用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 2010-11年K2良善班 (2009-10年 K1喜樂班)
樓主: kerrykevin
go

2010-11年K2良善班 (2009-10年 K1喜樂班) [複製鏈接]

朗朗話第1日返學好忙好忙,問佢忙咩...佢話要執好多野...
問佢要執咩...佢話要執手冊...

因為我同朗朗去影整件相時,佢成日坐唔定俾個老闆鬧...所以我上網搵到以下SOFTWARE可以自己整証件相,睇下你地有冇用.咁就唔駛靠人影,又一定又平又靚喇.

http://www.openplatform.com.hk/Chinese/photoDIY19.htm

原帖由 coco_hui 於 10-9-4 03:05 PM 發表
朗朗話第1日返學好忙好忙,問佢忙咩...佢話要執好多野...
問佢要執咩...佢話要執手冊...

因為我同朗朗去影整件相時,佢成日坐唔定俾個老闆鬧...所以我上網搵到以下SOFTWARE可以自己整証件相,睇下你地有冇用.咁就唔駛 ...

Thx ar~~
星期五晚, 我問天諾有無工作紙, 佢話有, 但我睇手冊明明無喎, 咁我問佢, 工作紙要做乜野, 佢話要做連線

原帖由 kerrykevin 於 10-9-6 10:26 發表

Thx ar~~
星期五晚, 我問天諾有無工作紙, 佢話有, 但我睇手冊明明無喎, 咁我問佢, 工作紙要做乜野, 佢話要做連線

我唔見有工作紙喎...
我終於都做好左個環保燈籠喇...今個星期交左佢先...
大家記得帶食物盒for月餅用...

原帖由 coco_hui 於 10-9-6 02:50 PM 發表

我唔見有工作紙喎...
我終於都做好左個環保燈籠喇...今個星期交左佢先...
大家記得帶食物盒for月餅用...

係喎, 我都未整.... 不過個題目 : 我的願望.... 都幾難諗!!

知唔知幾時請番英文老師呀?

原帖由 kerrykevin 於 10-9-7 17:25 發表

係喎, 我都未整.... 不過個題目 : 我的願望.... 都幾難諗!!

知唔知幾時請番英文老師呀?

原來仲未請到呀???我都唔知添...只知話9月初咋...
咁依家有冇英文堂同普通話堂呀???

原帖由 coco_hui 於 10-9-8 06:10 PM 發表

原來仲未請到呀???我都唔知添...只知話9月初咋...
咁依家有冇英文堂同普通話堂呀???

我都唔知呀, 只係開學前的家長會見校長無介紹外藉老師, 之後問鄭老師先知 Ms Mary 因為個新工人未黎, 所以返唔到學, 星期一問過阿仔, 而家邊個老師教, 佢講過個名, 但我忘記左!

我尋日再問囝囝, 問佢英文係未鄭老師教, 佢話有個 Mr Edward的男老師, 個名我未聽過, 所以我估阿仔無老點我!

另外, 好似今日派月餅, 我提左阿仔, 叫佢唔好食左, 等我地返屋企欣賞完先食, 希望佢記得啦..... 上年佢就係一放學就食左.....!

原帖由 kerrykevin 於 10-9-17 11:51 發表
我尋日再問囝囝, 問佢英文係未鄭老師教, 佢話有個 Mr Edward的男老師, 個名我未聽過, 所以我估阿仔無老點我!

另外, 好似今日派月餅, 我提左阿仔, 叫佢唔好食左, 等我地返屋企欣賞完先食, 希望佢記得啦..... 上年佢 ...

黎左個英文老師,其中一個班主任張老師又走左喇...其實係唔係年年都咁多人手調動架...成日轉咁既...

我都唔記得叫佢唔好食住個月餅先添...唔知今晚返到去仲見唔見到呢...

原帖由 coco_hui 於 10-9-17 12:28 PM 發表

黎左個英文老師,其中一個班主任張老師又走左喇...其實係唔係年年都咁多人手調動架...成日轉咁既...

我都唔記得叫佢唔好食住個月餅先添...唔知今晚返到去仲見唔見到呢... ...

工人幫我睇過個書包, 無月餅呀, 阿仔又話party先有喎!!

係啦, 張老師又走, 我問囝囝係未唔見左張老師, 佢話係呀, 病左! 不過, 最緊要鄭老師唔好走就得啦, 我覺得佢幾好!

祝大家中秋節快樂!!
雖然無左個月光光, 希望大家都玩得開心啦!

原帖由 kerrykevin 於 10-9-22 09:21 發表
祝大家中秋節快樂!!
雖然無左個月光光, 希望大家都玩得開心啦!

中秋節快樂!!!

係喎, 開左學成個月, 都仲未開始借圖書活動? 有無媽媽聽老師提過呀?

另外, 知唔知幾時請番個老師呀? 上星期四好似鄭老師病左, 真係陰公, 雖然有個陳老師幫手, 但我估鄭老師都好吃力呀!

原帖由 kerrykevin 於 10-10-11 14:26 發表
係喎, 開左學成個月, 都仲未開始借圖書活動? 有無媽媽聽老師提過呀?

另外, 知唔知幾時請番個老師呀? 上星期四好似鄭老師病左, 真係陰公, 雖然有個陳老師幫手, 但我估鄭老師都好吃力呀! ...

之前問過老師,佢話圖書館既系統整理中, 所以未開始借書,開始時會出通告

請老師方面,都係請到時會出通告話我地知.

唔知星期五會唔會三號風球呢?
我工人走左, 最快要12月先到, 而家由婆婆照顧, 如果打風, 我就要請假啦, 唔想婆婆四圍走!

哎呀, 同阿仔傾計, 先知英文老師轉左??
阿仔話, miss mary家姐飛走左, mr edward要教高班, 而家佢地由 ms mat (<-- 咁上下) 教喎!

係呀..轉左呀, 鄭老師好早前已send e-mail 通知, 呀女話都幾鍾意佢wor....

原帖由 231423JY 於 10-10-25 12:48 PM 發表
係呀..轉左呀, 鄭老師好早前已send e-mail 通知, 呀女話都幾鍾意佢wor....

係咩?? 有email通知咩?? 史火啦, 我收唔到喎??

原帖由 kerrykevin 於 10-10-25 14:23 發表

係咩?? 有email通知咩?? 史火啦, 我收唔到喎??

e-mail from teacher below:-
[email protected]

良善班家長:

請留意以下事項:

1. 由即日起,每天都會安排上英文課,新任英文老師名為Miss Mez.

2. 若當天需請假及取功課,請在早上通知校務處,到校務處領取, 以便作出安排,因本人午膳時間有限,請多多見諒!  謝謝合作!!

鄭老師4/10/2010

原帖由 coco_hui 於 10-10-26 12:25 PM 發表

e-mail from teacher below:-
[email protected]

良善班家長:

請留意以下事項:

1. 由即日起,每天都會安排上英文課,新任英文老師名為Miss Mez.

2. 若當天需請假及取功課,請在早上通知校務處,到校務處領取 ...

唔該晒呀, 原來我之前一直當老師的email係垃圾, 開都無開就delete左..... 岩岩呢個 "老師的話5" 先知咋

尋日阿仔同我講, 新黎的陳老師, 好靚女喎
‹ 上一主題|下一主題