用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 2010-11年K2良善班 (2009-10年 K1喜樂班)
樓主: kerrykevin
go

2010-11年K2良善班 (2009-10年 K1喜樂班) [複製鏈接]

原帖由 MN12 於 09-9-24 01:42 PM 發表
kerrykevin,

我地屋苑係今個星期六會有晚會, 有攤位遊戲,手工示範..., 我唸住帶佢地落去玩, 大家揍熱鬧嘛!

我唸你囡囡應該會玩得好開心, 因為佢地大個左, 識得玩!! 等我返屋企睇下屋苑有無先, 因為上年都好似有!!

係呢, 你住邊架? 我住深井碧堤!

原帖由 coco_hui 於 09-9-24 10:25 PM 發表

我個仔都係呀...成日話唔記得D歌點唱...有次俾我聽到佢玩緊既時候唱...我用粒糖引佢唱晒俾我聽...拍埋VIDEO...原來識唱好多歌喇...不過首ANNIE APPLE SONG, 除左ANNIE APPLE 之外, 其他字我真係聽唔到佢唱咩... ...

HAHA~~用粒糖引佢唱歌  有時我覺得小朋友好似海獅咁, 要用食物訓練!! 等我返屋企又搵野食引下阿仔唱歌我聽先!!

係呢, 你地有無幫仔女打水豆針呀?? 天諾未打, 我仲十五十六唔知打唔打好!!

哈哈天諾媽,我同你應差不多啦.不過個心不老就得la!!

嘉倫都未打水豆針呀.原先諗住開學前同佢打.點知佢又病咗.我等下個月就帶佢去打。

今日我地帶咗d棉花糖返學校呀.唔知嘉倫有無分比其他小朋友呢?佢下個月先生日.不過要等到11月先有得開生日會lu.....真係好鬼遲呢!

原帖由 kerrykevin 於 09-9-25 10:12 發表
係呢, 你地有無幫仔女打水豆針呀?? 天諾未打, 我仲十五十六唔知打唔打好!!

原帖由 新在職媽媽 於 09-9-25 11:14 AM 發表
今日我地帶咗d棉花糖返學校呀.唔知嘉倫有無分比其他小朋友呢?佢下個月先生日.不過要等到11月先有得開生日會lu.....真係好鬼遲呢!

天諾仲遲啦, 佢六月出世, 要到學期尾先有佢份呀!!

原帖由 kerrykevin 於 09-9-25 10:12 發表

有呀, 1歲多D就打左...支針好長,諗起都驚...

我對孖女2歲半時已打!

你地有無擺食物盒係書包呀?唔知阿囡會唔會親手整月餅呢?

星期五先派月餅呀.今日返咗學校同小朋友一齊整月餅,佢地要自己碌薄塊皮,搓蓮蓉,包旦黃,同放落個模度,跟住拍返塊餅出來,然後攞比學校姐姐焗! 佢地好開心呀,仲影相添!!哈哈!

因為有太多小朋友又著咗圍裙, 一時都認唔到邊個靖靖添!
唔知佢記唔記得有個長頭髮著住蝴蝶衫個姨姨呢?就係我啦!

原帖由 MN12 於 09-9-28 13:22 發表
你地有無擺食物盒係書包呀?唔知阿囡會唔會親手整月餅呢?

你接放學時老師講的嗎? 聽起黎好好玩喎 !!
又唔知天諾攪成點呢? 我估佢以為自己玩泥膠!!
你有得親自接放學, 真係幸福呀!!

原帖由 新在職媽媽 於 09-9-28 02:21 PM 發表
星期五先派月餅呀.今日返咗學校同小朋友一齊整月餅,佢地要自己碌薄塊皮,搓蓮蓉,包旦黃,同放落個模度,跟住拍返塊餅出來,然後攞比學校姐姐焗! 佢地好開心呀,仲影相添!!哈哈!

因為有太多小朋友又著咗圍裙, 一時都認唔 ...

新在職媽媽:

真係好開心喎! 我問過靖靖見唔見到妳,佢話唔見喎,不過佢掛住玩,唔會留意周圍!

你可以陪佢地一齊整月餅咁好既!

新在職媽媽,

老師叫你幫手架?可以同小朋友一齊上堂,真開心!

朗朗話"小朋友個媽媽幫我著圍裙", 唔知係唔係你呢??

佢形容今日既過程係:

首先著圍裙, 跟住碌碌碌, 跟住"痴淋淋", 跟住放落個窿窿度,跟住就變左個月餅喇

冇你講既過程...真係唔係好聽得明....哈哈....

Hi 朗朗媽,

因為之前報咗做義工家長,所以學校打來問我参唔参加lor,今次都唔係太多家長咋。我估朗朗係講我,因為佢地分組做架,嘉倫一見到我就大叫"媽咪",所以朗朗話"小朋友個媽媽幫我著圍裙" 應該係話我!

佢好叻叻喎,所有程序都講啱,一d都無錯呀!同埋所有小朋友都好乖,真係好鍾意同佢地一齊上堂呢!! 希望下次有機會一齊玩啦!

原帖由 coco_hui 於 09-9-28 23:48 發表
新在職媽媽,

老師叫你幫手架?可以同小朋友一齊上堂,真開心!

朗朗話"小朋友個媽媽幫我著圍裙", 唔知係唔係你呢??

佢形容今日既過程係:

首先著圍裙, 跟住碌碌碌, 跟住"痴淋淋", 跟住放落個窿窿度,跟住就變左個 ...

我尋晚返屋企即刻問天諾學校係未做月餅, 佢初時話無, 我再問, 今日唔係有得碌皮皮, 搓蓮蓉,包旦黃咩? 天諾先答 [ 係呀, 係呀 ]...... !!

記得星期五著便服返學呀! 你地會唔會俾佢著中國服裝迎中秋呢?

E.haha咁又諗唔到喎,不過佢有ge中國服都係新年著ge棉袍,太熱著唔到,又準備唔切,下年試下先

原帖由 MN12 於 09-9-29 13:48 發表
記得星期五著便服返學呀! 你地會唔會俾佢著中國服裝迎中秋呢?

我都未試過俾個仔中秋著中國服呀...新年就有...
中秋著好似熱左D...

原帖由 MN12 於 09-9-29 01:48 PM 發表

咁你會唔會呀? 男仔的比較難搵, 如果呢兩日見有, 或許都會俾阿仔著 ~~

因為我見其他學校中秋節都會叫學生著中國服!

我朋友的學校都有呀, 佢仲問我知唔知邊到有得買!!

阿仔N班的學校, 上年中秋都有提議著中國服, 不過我懶, 無同阿仔買, heheh~~
‹ 上一主題|下一主題