用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2009-2010 K2R
樓主: joemyt
go

2009-2010 K2R [複製鏈接]

貢獻勳章

歡迎,有四個同學仔啦 !

老師今日打黎叫開學帶相同埋兩個回郵信封。

貢獻勳章

唔好意思,有D問題想問下各位。就係有關K1完結前,學校咪派過通告比我地,有關要購買K2英文 reader 的通告(連 CD,Longman 出版)。想請問你地仲有無 keep 呢張通告。因為我大仔留左D舊書比 Barry 仔,但係就將 K2 同 K3 的書混在一起,而老師又要我開學那天帶返去學校 keep。

請各位幫忙 !

o!? 死火啦,! 無咁既印象有這通告既 , 等我今晚番屋企摷下先.
Miss Chow 無同我講過話要帶書bor , 淨係話要帶相同信封咋wor

原帖由 joemyt 於 09-8-24 20:21 發表
唔好意思,有D問題想問下各位。就係有關K1完結前,學校咪派過通告比我地,有關要購買K2英文 reader 的通告(連 CD,Longman 出版)。想請問你地仲有無 keep 呢張通告。因為我大仔留左D舊書比 Barry 仔,但係就將 K2 同 K3 的書混 ...

貢獻勳章

係呀,果D書你地應該未有,係 K2 及 K3 的英文 reader + CD,印象中係之前派(寄)的通告,問我地買校服等。因為我大仔係KV畢業,已經有果套書及CD,所以咪唔買囉。老師叫我帶D書返去,因為學校會幫我地 keep 書,你記得嗎,KV 係教完一本派一本,所以老師就有呢個安排。

唔好攪亂大家 !!!!!!

搵唔到ar , 可能我填完要買的東西就收左, 唔記得影印留底

原帖由 jjhh 於 09-8-25 13:37 發表
o下!? 死火啦,! 無咁既印象有這通告既 , 等我今晚番屋企摷下先.
Miss Chow 無同我講過話要帶書bor , 淨係話要帶相同信封咋wor

Hello 各位媽咪,

我小朋友叫Leo (張偉傑) ,由K1J升上來,多多指教。

等我點算一吓這裡出現了幾多同學仔先:
Barry (K1L)
謙謙 (K1N)
Bernice (K1K)
Ian (K1K)
Leo (K1J)
希望開學後可以在這裡見到更多同學仔
:wave:

貢獻勳章

Hello ! 老師舊年都無講咁耐,今年好詳細。最開心就係知道學校的網頁 "話" 做緊,終於都現代化啦 !!!

我估個website會係今年準備收2010年k1小朋友之前正式發放, 唔知遲下會唔會連通告都可以download呢?!
不過都真係好開心
原帖由 joemyt 於 09-8-28 02:13 發表
Hello ! 老師舊年都無講咁耐,今年好詳細。最開心就係知道學校的網頁 "話" 做緊,終於都現代化啦 !!!

Hihi:

我個囝(Cyrus) 由k1M升上黎, 大家多多指教.
尋日我係2點個section, 幸好都相認返2位同學仔

等我點算一吓這裡出現了幾多同學仔先:
Barry (K1L)
謙謙 (K1N)
Bernice (K1K)
Ian (K1K)
Leo (K1J)
Cyrus (K1M)

hello!

Ian told me he is orange group while Bernice is apple group coz he only knows her-both comes from K1K!
Today Miss Lai is not here, only Miss Chow!!
He said they cannot go downstairs playing slide today! I think Miss Chow is extremely busy on the first day!
Let's share what they do!

Hello,

Bernice belongs to Apple Group.  She tells me 3 kids are sleeping in the classroom perhaps they are tired today for the first school day.

Let's share together!

阿囝淨係同我講話o係學校好開心, 我問佢點解, 阿囝只係答話"唔知呀"...

Ian說昨日要寫中國一及中國十,双手放大脾睇电视,未玩過滑梯,好想玩呢!!!

Himhim話這幾日都無出過去玩滑梯

我問Bernice同咗邊個同學仔玩,佢話唔知喎,問多兩句,佢話同Ian和一個女同學玩,但係無問個好同學個名!

Ian話今日寫中國二,玩了一次滑梯,有好多小朋友排隊喎!啲茶点成日食剩,Ian話唔夠時間,好多同學都剩,唔知各位小朋友点講呢?K1時的確很少食剩架!!!

Himhim都有話玩o左一次滑梯, 因為有好多小朋友, 唔夠時間, 所以只可以玩一次. 要排隊一個跟住一個, 唔可以周圍望, 要望住前面小朋友個頭.:)
emm...今次阿囝都講得好清楚
另, 今日寫中國"二"
我問:咁無寫英文"ABC"同"123"咩?
佢話:無wor, 我估聽日寫中國"三"
真是呢....
這幾天他一早就上床瞓, 佢話返學好"攰"wor, 第朝9點就起身打俾我(我都o係o岩o岩返到工司 ). 前日我放工番lai佢已經瞓o左, 仲無起身食晚飯, 話好攰wor:(
你o地既囝囝囡囡有無咁攰呀?
如果繼續係咁, 第時佢d功課有問題又或者跟本未做哂, 第二朝我又要番工, 咁未唔可以同佢跟進lor
依家我叫阿囝唔好咁早瞓... 第二朝唔洗咁早起身... 真係唔健康... 但唔知點算...

Bernice都係食剩d茶點,落咗校車就話好肚餓,返到屋企食好多嘢,佢七點幾就話想訓啦!

阿囝話今日o係學校有睇電視,
我問:係咪睇noddy呀(我o係31/8見過其他班見到)
囝:唔係呀, 係小mimi呀
我問:咩lai o架
囝:咪老鼠小mimi lor
我話: 啊, 係咪mickey mouse呀
囝:唔係呀, 係小mimi呀
我:係咻minnie米妮呀
囝:唔係呀, 係小mimi呀:
我:.......
另, 今日無出去玩, 淨係參觀xxxx(唔知佢講乜, 一舊舊咁, 所以無追問... 仲o係度諗緊咩係小mimi ...)

10.1KV家長親子旅行

你o地有無興趣呀?
http://forum.edu-kingdom.com/vie ... page%3D1&page=9
等我o地d K2R小朋友gathering下丫:)
‹ 上一主題|下一主題