用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2009-2010 K2R
go

2009-2010 K2R

貢獻勳章

亞仔 Barry,係由 K1L 升上,多多指教。

好采有同班同學, 終於搵到K2R topic
幫阿囝報到先
由K1N升上lai - 謙謙 - 多多指教

你好呀, Barry mama

貢獻勳章

你好呀,謙謙 mama ,以後可以在此交流一下學習及其他心得啦 !

Nice to meet you !

好靜呀, d同學仔散開哂呀, 特然之間多o左好多topic

醒目開學勳章

Hi Barry mami:駿駿分到k2Q班,暫時未揾到同學仔. 唔知有冇K1L嘅同學?

hi, 駿駿媽

我阿仔展禾都係K2Q呀,又可以同駿駿一班啦。barry讀K2R,如果一齊放小息,我估佢地都可以再一齊玩。唔知其他k1L既同學仔去邊班呢?????

貢獻勳章

話時話,Barry 到而家都話唔識同學D名,都唔知真定假 !但其實我估佢在學校都幾多朋友 。

話咁快又K2 啦,又要開始諗下小一步署 !

大家努力 !

好似分o左好多班... 9月27日register我會同埋HB去, 雖然佢話一個家長, 我都會試下可唔可以兩個一齊入去, 話哂第一次見班主任wor, 我是3pm session
唔知阿囝洗唔洗穿校服呢, 佢好miss學校呀

貢獻勳章

兩公婆去無問題,唔會唔比你入,放心 !

記得舊時大仔在KV時,都有帶埋仲未讀書的 Barry仔去陪哥哥開學 (但就在出面玩滑梯) ,等佢可以沾下KV的氣 ! 記得唔好去錯 K1 的根德道校園,K2 及 K3 要返多實街的大校舍 !

註冊當日,記得係返去取書包及一些通告/大親子 file 等,話晒註冊,緊係要著埋校服返去,雖然有D小朋友無著,我就唔會,點都叫做第一日返學 !

我都係下午三點,希望到時見到謙謙做個朋友仔 !!!

個topic跌到好後
好, 我會同阿囝著埋校服
哈!我同你一樣, 都有兩個囝, 不過謙謙係大仔, register個日唔可以帶細囝去根德園呀, 因為nursery已經開學, 而且因為要就哥哥k2返下"就", 所以都安排o左細佬返pm class
細佬今年考幼稚園了, 希望KV念在哥哥仲讀緊會收埋佢啦
雖然佢7月出世, 但講野進度好慢, 健康院仲follow up 緊, 不過哥哥以前講野進度都係好慢(依家緊係無問題喇! 仲好多野講好嘈tim ) 所以都唔係太擔心
不過當哥哥K3時, 細佬就K1, 所以都好重皮...

Hi 各位媽咪, 
我囡囡衍同(Bernice),係由K1K升上嚟架,多多指教.....

你好呀! 我o地K2R這班topic比較靜, 無乜人氣, 以後多多指教

原帖由 Siu_Bear 於 09-8-20 23:35 發表
Hi 各位媽咪, 
我囡囡衍同(Bernice),係由K1K升上嚟架,多多指教.....

貢獻勳章

希望會越來越多 K2R 的 mami 啦,而家人少少,就等我地幾個頂住先啦 !!!

我同阿囝講下星期要番學校, 佢表現都好開心同興奮.
佢即刻話: 聽日?
我話:唔係, 係下星期27號, 今日係20號
囝: 咁即係仲有, 一日, 兩日… (逐日數…) 七日咁耐? 我想快d返學wor
我都好欣慰佢有咁既反應

貢獻勳章

呢個就係點解我咁放心將兩個仔都送黎 KV 讀書的原因 !

人地講我都未必信,但我兩個乞兒仔都好鍾意返學,你問我點解我都唔知?

曾經聽D人講話 KV 唔好,我終於都明白點解啦,因為............... 佢地小朋友唔係 KV 仔/女囉 !

哈哈! 完全同意, 所以d朋友問我阿囝會唔會讀得好辛苦, 我答話唔係呀, 唔覺呀, o地都好似唔係好信咁, 而我又唔會點解釋咁多, 總之我”lor
下過我有個fd個囝都係升k2, 言談間知道
佢個囝家下先開始寫

“ A”, 那一刻真的有點不可置信, 因為阿囝都學到
“Z”….

原帖由 joemyt 於 09-8-21 13:17 發表
呢個就係點解我咁放心將兩個仔都送黎 KV 讀書的原因 !

人地講我都未必信,但我兩個乞兒仔都好鍾意返學,你問我點解我都唔知?

曾經聽D人講話 KV 唔好,我終於都明白點解啦,因為............... 佢地小朋友唔係 KV 仔/女囉 ! ...

貢獻勳章

仲有4日開學啦,又要熨衫啦 !!!!

希望今晚可以“的”起心肝同佢影埋相而阿囝又在狀態啦, 如果唔係趕唔切星期四交相

Hi,
My son Ian comes from K1K, same as Bernice!