用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2009-2010 NCB a.m.
樓主: coco04
go

2009-2010 NCB a.m. [複製鏈接]

昕昕真係超晒班, 如果唔係0610一直傾到宜家, 真係難以至信佢係細b, 童童宜家仲好似人地2歲幾d不受控制既階段, 你真係要分享下教女心得, 等我學下野, 我呢個女真係難搞, 太貪玩, 要日鵝夜鵝, 我成日問佢你有無見過昕昕做埋d曳野,佢都識拎拎頭, 唉..nc班都過左一半喇, 佢再唔識諗第時升上LK, 又有寫字問題, 到時我真係投降喇

原帖由 rebeccaloky 於 09-12-22 09:03 發表
我已經諗左好多方法佢都唔肯講, 星期日見到朱老師忍唔住問下佢, 佢話都OK, 不過2個小朋友就愈講愈快, 但都比預期理想, 跳舞O個度, 之前佢話昕昕唔夠信心, 成日驚錯, E家當然多DD信心就好啦! 我好期待收DISK AR, HAHA ...

唔好玩啦, 昕昕曳你唔知JA, 大小姐D性格好難捉摸, 成日豬咀, 話要咁就咁, 一唔鍾意點都唔得, 教C人呀!
噙日開PARTY, 原來好多大囡嫁, 佢地真係好定, 相比下, 我地D細囡差一大截.......我都好驚要寫字, 肯定叫破喉嚨...........

原帖由 coco04 於 09-12-22 12:16 發表
昕昕真係超晒班, 如果唔係0610一直傾到宜家, 真係難以至信佢係細b, 童童宜家仲好似人地2歲幾d不受控制既階段, 你真係要分享下教女心得, 等我學下野, 我呢個女真係難搞, 太貪玩, 要日鵝夜鵝, 我成日問佢你有無見過昕 ...
[img][/img]

我都係NC的家長, 聖誕當義工時被人話我童童唔乖, 成日在學校喊, 扭計, 最先還以為自己的女兒不守規矩, 經幾番查問老師們之後, 原來是NCB的童童, 相信你的女兒在校已頗出名了.

其實父母的自我教育是非常重要, 小朋友現在的一舉一動亦是從父母中學習出來, 希望你的女兒不會變成"品臭", 是你在kv的主題內有一個形容詞"品臭".

聖心是博愛的, 各階層的家庭都會收生, 所以學校是要求家校合作, 所以我們先要提升個人的品格, 從而教育出一位好孩子.

<不喜勿閱>

明明是一件小事, 無須要搞咁多小動作, 今早我已透過學校既web site留左電話比你, 就係想搞清楚件事, 唔想誤會更深, 你係講道理既人, 我絕對原意慢慢解釋你聽, 但要我係網上同你對罵, 真係對唔住, 不能奉陪.
直接聯絡我喇好過開個新account, 作個故仔出黎, 因為你個女根本唔係讀NC班更加唔係叫童童.

原帖由 happy102 於 10-1-15 09:37 發表
我都係NC的家長, 聖誕當義工時被人話我童童好曳, 成日在學校喊, 扭計, 上堂擾民, 最先還以為自己的女兒不守規矩, 經幾番查問老師們之後, 原來是NCB的童童, 因為她們形容是曲髮眼大, 相信你的女兒在校已頗出名了.

...

童童好乖呀! NCB相處得好開心! 我唔多讚同woo........

原帖由 coco04 於 10-1-15 13:29 發表
明明是一件小事, 無須要搞咁多小動作, 今早我已透過學校既web site留左電話比你, 就係想搞清楚件事, 唔想誤會更深, 你係講道理既人, 我絕對原意慢慢解釋你聽, 但要我係網上同你對罵, 真係對唔住, 不能奉陪.
直接聯絡 ...

[img][/img]

呢度係比大家開開心心交流嘅, 希望唔好比人破壞呢度嘅氣氛. 我見ncb全班小朋友都好活潑可愛, 父母都非常愛錫小朋友gar! 大家努力加油~

Rebecca,

Please check PM

‹ 上一主題|下一主題