用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 2009年 ~ 升K2 ~ 請進
樓主: chongtingmama
go

2009年 ~ 升K2 ~ 請進 [複製鏈接]

原帖由 EJbaby 於 09-9-23 12:32 發表
ICbaby:

做完放係"書包"度老師都冇收到既 ......

要放入"工作套"wor, 每日返到學校, 小朋友會自己將"工作套"放老師檯, 再放好自己個書包......

我仔d寫字簿, 老師日日都有收~ ...

ej baby,
sorry, 我打錯. 我係放係[工作套]度架,
老師都冇收到, 等我今晚問下囡囡先.

醒目開學勳章

hi icbaby,
而家少了工作紙, 不過日日都有寫字啊!
我見老師有改簿, 亦有收習作簿.
10月2日學校旅行你去唔去呀, 到時見吖!

原帖由 fskaren2002 於 09-9-24 11:58 發表
hi icbaby,
而家少了工作紙, 不過日日都有寫字啊!
我見老師有改簿, 亦有收習作簿.
10月2日學校旅行你去唔去呀, 到時見吖!

我緊係去喇
到時見.

我想問你地知唔知K2 英文仲係唔係外藉英語老師MR.A
教呢? 我問亞囡依家邊人個佢英文, 佢話係張老師, 我問佢唔係MR.A 咩 ? 佢話唔係喇.......係張老師教....
我問咁普通話仲係唔係金老師(国語人) ? 囡囡話唔係,係嘉怡老師教.
究竟依家K2有冇外藉英語老師教呢?

我想問問大家書包入面除左本playtime phoenix之外, 仲有無放其他書?因為我睇通告話主題書, 但天潁又話唔晒帶..........

原帖由 irene0410 於 09-9-24 15:05 發表
我想問問大家書包入面除左本playtime phoenix之外, 仲有無放其他書?因為我睇通告話主題書, 但天潁又話唔晒帶..........

我囡囡都係帶palytime phoenics 渣wor......
應該唔水喇, 所有主題書學校會有好大張的書教佢地.
我地係屋企再同佢溫習.

回覆 1# ICbaby 的文章

應該要帶主題書wor, 我仔早2日重show比我睇貼左貼紙......

我個大仔都係k2開始要帶主題書返學嫁......

原帖由 ICbaby 於 09-9-24 13:37 發表
教呢? 我問亞囡依家邊人個佢英文, 佢話係張老師, 我問佢唔係MR.A 咩 ? 佢話唔係喇.......係張老師教....
我問咁普通話仲係唔係金老師(国語人) ? 囡囡話唔係,係嘉怡老師教 ...

大個女叻女播!  

兩位新老師還未上班吧,相信十月有了.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 EJbaby 於 09-9-24 15:58 發表
應該要帶主題書wor, 我仔早2日重show比我睇貼左貼紙......

我個大仔都係k2開始要帶主題書返學嫁......

唔係掛??!!  我地一路都冇同囡囡帶wor.....
上次家長日我冇去呀, c6去, 佢話唔使帶其它書返去既!!!
唔通c6 聽錯左 ???

要帶埋本"交朋友" wor, 呢個係主題書黎麻.... 我之前打去問過何老師, 佢話係要架!

原帖由 irene0410 於 09-9-24 15:05 發表

我個女都係話無外籍英文同普通話老師呀, 可能真係未上班啦!

原帖由 ICbaby 於 09-9-24 13:37 發表
我問咁普通話仲係唔係金老師(国語人) ? 囡囡話唔係,係嘉怡老師教 ...

醒目開學勳章

delete

delete~delete~

醒目開學勳章

delete

delete~delete~

原帖由 ICbaby 於 09-9-24 15:46 發表

我囡囡都係帶palytime phoenics 渣wor......
應該唔水喇, 所有主題書學校會有好大張的書教佢地.
我地係屋企再同佢溫習.

你女在校可能未需要用本書住[我女往年K2都好以聽佢講堂上沒有拿過出來(就算有都好少,我印象中沒有添)],你女可能從未用過就覺得不用帶.  不過,跟開學通告指示帶啦.  教o下佢執書包.

你諗深一層會發覺這是其中一part學校為孩子們適應每階而設的:   K1 要點 > K2 要點點  > K3 要點點點.....全部有層次的循序漸進的.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 OO記 於 09-9-24 17:02 發表

大個女叻女播!  

兩位新老師還未上班吧,相信十月有了.

佢地好似成日換外藉英語老師咁o既 ??
上年走左1個, 換了mr.a, 今年又換 ?

原帖由 OO記 於 09-9-24 17:28 發表

你女在校可能未需要用本書住[我女往年K2都好以聽佢講堂上沒有拿過出來(就算有都好少,我印象中沒有添)],你女可能從未用過就覺得不用帶.  不過,跟開學通告指示帶啦.  教o下佢執書包.

你諗深一層會發覺這是其中一par ...

我岩岩打了比張老師, 真係要帶主題書呀(中文)
等我今晚返去丙下我c6 先 !!!!

原帖由 ICbaby 於 09-9-24 17:36 發表

甘今晚要提亞女帶主題書先得.

舊年個外藉老師唔係francis咩?因為我見亞女有張相,我問佢先生叫乜野名,佢同我講話係francis, 但就同我喺校刊介紹個位唔同囉........

原帖由 ICbaby 於 09-9-24 17:36 發表

用常理諗,這類型的教師流動性比較高.  一個學期完結才換另一個算係o甘o架o剌.  不用太擔心的,有強大的教會網絡搵人麻.  

有中東財團以三倍人功作招纜,d國際學校比較穩定o個d老師好多都走.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 irene0410 於 09-9-24 17:48 發表

舊年個外藉老師唔係francis咩?因為我見亞女有張相,我問佢先生叫乜野名,佢同我講話係francis, 但就同我喺校刊介紹個位唔同囉........ ...

francis由阿女K1(上有少少)下學期教到K2上學期(舊年)都幾耐o架喇.  

下學期Mr A.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

原帖由 irene0410 於 09-9-24 17:48 發表

舊年個外藉老師唔係francis咩?因為我見亞女有張相,我問佢先生叫乜野名,佢同我講話係francis, 但就同我喺校刊介紹個位唔同囉........ ...

係呀, mr.francis 之後就換左mr.a  lor.......
‹ 上一主題|下一主題