用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 2009年 ~ 升K2 ~ 請進
go

2009年 ~ 升K2 ~ 請進 [複製鏈接]

Hi ! 各位媽媽 :

請問k2校服係咪要穿白皮鞋嫁?
   0    0    0    0

yes ar....

原帖由 chongtingmama 於 09-7-14 14:04 發表
Hi ! 各位媽媽 :

請問k2校服係咪要穿白皮鞋嫁?

到到到

你地小朋友暑假有咩做 ? 我個仔日日o係度玩hea 到不得了, 不過下星期一起會返2個半星期o既暑期班, 9am - 12nn, 希望可以幫佢收拾下心情啦

by the way, 你地做左d 讀書報告未 ?

閱讀報告做咗大部份, 想吓有無媽媽知道K1係咪原班升上K2嫁???????

之前問過何老師, 佢話未知喎, 班主任亦都多數會轉

醒目開學勳章

hi hi !

我都嚟報到啦, 好久沒有上嚟啊~
我地k2係唔係9月4日(星期五)先開學呀?

我記得係呀, 跟住9月5日(星期六)好似係我地家長要返學校呀!!

原帖由 fskaren2002 於 09-8-25 09:42 發表
hi hi !

係啞 ! 9月5日家長日, 校車保母通知9月4日上車時間同k1個陣一樣, 你哋呢?

原帖由 fskaren2002 於 09-8-25 09:42 發表
hi hi !

HIHI
澄澄媽咪,

我都好耐冇上黎啦,
報到先 !

有冇同澄澄轉AM  CLASS 呀?
我地K2係咪同一班呢 ?

我地3號車轉左時間呀, 返學早左20分鐘, 車同褓姆都轉左, 放學遲左10分鐘左右, 問題不大....

我想問下大家, 星期五返學你地會唔會比小朋友帶埋流感停課期間的習作紙返學交呀? 因為我打算比個女只係帶暑期功課的閱讀報告! 又睇下你地會點做呀!

原帖由 chongtingmama 於 09-8-28 13:29 發表
係啞 ! 9月5日家長日, 校車保母通知9月4日上車時間同k1個陣一樣, 你哋呢?

原帖由 makjac 於 09-8-31 12:20 發表
我地3號車轉左時間呀, 返學早左20分鐘, 車同褓姆都轉左, 放學遲左10分鐘左右, 問題不大....

我想問下大家, 星期五返學你地會唔會比小朋友帶埋流感停課期間的習作紙返學交呀? 因為我打算比個女只係帶暑期功課的閱讀 ...

HIHI, 我地轉左車,但時間差唔多,係放學接車早左10分鐘.

我睇通告又話只係帶"空"書包同少量茶點...........,流感期習作紙5/7家長日已經交左.

交左功課....kakak我交都未交過wor, 即係唔收架啦, 咁我星期五唔放入書包luuuu, 不過就照交暑期功課的閱讀報告!!

係呀, 要帶茶點, 唔好忘記呀!!一陣餓親佢地就慘luuuu

今年你地估仲係唔係何老師佢地做班主任呢?

原帖由 irene0410 於 09-8-31 14:53 發表

HIHI, 我地轉左車,但時間差唔多,係放學接車早左10分鐘.

我睇通告又話只係帶"空"書包同少量茶點...........,流感期習作紙5/7家長日已經交左.

原帖由 makjac 於 09-8-31 16:29 發表
交左功課....kakak我交都未交過wor, 即係唔收架啦, 咁我星期五唔放入書包luuuu, 不過就照交暑期功課的閱讀報告!!

係呀, 要帶茶點, 唔好忘記呀!!一陣餓親佢地就慘luuuu

...

老師話唔使交喇, 自己同小朋友做完得了, 只交讀過報告.

原帖由 makjac 於 09-8-31 16:29 發表

...

我諗應該會轉班主任喇

收到, 唔該晒 ICbaby!

原帖由 ICbaby 於 09-8-31 22:20 發表

老師話唔使交喇, 自己同小朋友做完得了, 只交讀過報告.

明天開學喇 !
亞囡好想返學 (因為有得玩 !!!!)

醒目開學勳章

Hi ICbaby,

我無同亞囡轉am class呀, 因為佢好中意而家d同學仔呀; 加上我朝早見到d小朋友搭校車時, 在校車上有好多小朋友都瞓噃覺架; 所以我覺得噃得早而路程又遠其實d小朋友會比較辛苦啊!

原帖由 fskaren2002 於 09-9-4 10:26 發表
Hi ICbaby,

我無同亞囡轉am class呀, 因為佢好中意而家d同學仔呀; 加上我朝早見到d小朋友搭校車時, 在校車上有好多小朋友都瞓噃覺架; 所以我覺得噃得早而路程又遠其實d小朋友會比較辛苦啊! ...

原先想轉am class,係想送您悠上校車, 等佢開心d.不過後來唔喇,哈哈,我都係咁諗呀, 悠悠唔捨得d同學仔呀, 同埋讀洛pm class 好好呀, 佢地食完飯都係返去玩吓姐, 如果轉am class 要7:30上車呀,  好早起身, 你咪話冬天都好[金]架, 起碼下午暖好多,  我寧願比佢訓[雁]d喇 加上我又要返工, 又要理佢, 又要理自己, 好趕呀~~

今日亞囡第一日返學,好開心見到d同學仔喎!
佢話係:河馬組:張嘉暉老師喎 !!

仔仔今年k2B, 何老師同黎老師, 佢話佢係顏色組喎??????
‹ 上一主題|下一主題