用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 2009年 ~ 升K2 ~ 請進
樓主: chongtingmama
go

2009年 ~ 升K2 ~ 請進 [複製鏈接]

醒目開學勳章

我個囡話今年都係至愛嘅張老師! 咁咪同悠悠一組囉!

原帖由 fskaren2002 於 09-9-4 23:56 發表
我個囡話今年都係至愛嘅張老師! 咁咪同悠悠一組囉!

係呀, 我知道左了, 我問悠悠果組有邊個同學仔, 佢話有你澄澄...etc...
嘻嘻! 諗洛同你都好有緣bor....以前上bk一起討論過入K1 o既野, 跟住大家囡囡一起入宣幼....大家都係住tw(8號車友仔)...同班同學仔, 而家
K2同一組. 我知悠悠同澄澄好老友架,佢成日提住佢.(上次澄澄比左一隻白雪公主耳環悠悠)(可能係車度比)我叫悠悠比番澄澄喇,之後佢又耍我買比佢(同一款式)

有次悠悠又比左一個印仔澄澄,我同悠悠講:〔果個印仔唔可以送比人架,因為你係要黎上音樂班用架,如果你比左人,上堂冇得用架喇,你問澄澄拎番喇〕跟住第日真係拎番黎,睇黎佢地小朋友溝通得唔錯BOR....

下K2A的同學仔家長, 下次再見面, 可以相認一下.

原帖由 ICbaby 於 09-9-5 15:54 發表

係呀, 我知道左了, 我問悠悠果組有邊個同學仔, 佢話有你澄澄...etc...
嘻嘻! 諗洛同你都好有緣bor....以前上bk一起討論過入K1 o既野, 跟住大家囡囡一起入宣幼....大家都係住tw(8號車友仔)...同班同學仔, 而家
K2同一組. 我知 ...

原帖由 chongtingmama 於 09-9-4 21:12 發表
仔仔今年k2B, 何老師同黎老師, 佢話佢係顏色組喎??????

係喎, 天穎話佢係黃色組, 10月2號去旅行, 希望個日會好天啦~~

悅心都係黃組, 又係何老師帶隊, 好開心呀!! 原來何老師已經做左過10年架喇!

想問一個問題呀, 我聽完家長會失左憶, 想問下個工作套內面只係可以放咩, 係咪只係回條同手冊?? 我尋晚諗黎諗去都諗唔返呀, 真係老人痴呆呀!!

係家長會播放的影片, 見到佢地好開心, 我都開心埋呀!!

原帖由 irene0410 於 09-9-7 10:58 發表

係喎, 天穎話佢係黃色組, 10月2號去旅行, 希望個日會好天啦~~

原帖由 makjac 於 09-9-7 11:25 發表
悅心都係黃組, 又係何老師帶隊, 好開心呀!! 原來何老師已經做左過10年架喇!

想問一個問題呀, 我聽完家長會失左憶, 想問下個工作套內面只係可以放咩, 係咪只係回條同手冊?? 我尋晚諗黎諗去都諗唔返呀, 真係老人痴呆 ...

makjac,
係, k2 工作套只放回條及手冊
Playtime Phonics 唔再放係工作套度架喇.

你地就好喇, 可以睇影片.
果日要同囡囡去游水, 撞左時間呀......咪叫c6一個人去囉, 話時話, 我都怕c6老人痴呆, 講小左比我聽

係呢, k2 o既通告講話書包度不可貼貼子, 及頭飾有顏色限制, 係咪真係咁嚴呢 !!!??? 你知喇, 佢地好鬼中意係書包求貼貼子架ma, 係都唔比我meet 出黎, 都唔知點萛lu...

原帖由 FatherJ 於 09-9-6 01:50 發表
下K2A的同學仔家長, 下次再見面, 可以相認一下.

father j,

其實我見過你一家人架喇,是緣係k1親子旅行時,我認得你囝囝,(因為bk大頭照),又係兩兄弟,我估係你掛...跟住上次家長日,你地排係我前面,不過唔敢同你地打招呼

原帖由 ICbaby 於 09-9-7 19:53 發表

father j,

其實我見過你一家人架喇,是緣係k1親子旅行時,我認得你囝囝,(因為bk大頭照),又係兩兄弟,我估係你掛...跟住上次家長日,你地排係我前面,不過唔敢同你地打招呼

...

大家可以隨便叫我地兩公婆, 我地之後比較專注在大仔的一班, 今年會轉向細仔.

ICBABY

唔該晒呀.....thanks!
影片約5分鐘左右, 有畫無聲, 不過有得睇下都好麻!
你老公應該都唔痴呆啦, 起碼都轉達返d訊息比你知, 我出席左家長會都唔記得, 我真係要定時食藥先得喇!
我都幫個女換左頭飾, 全部係藍色, 既然通告都出左, 唯有照做啦....

原帖由 ICbaby 於 09-9-7 19:40 發表

makjac,

果日要同囡囡去游水, 撞左時間呀......咪叫c6一個人去囉, 話時話, 我都怕c6老人痴呆, 講小左比我聽:happy ...

醒目開學勳章

大家好呀!!!!
其實上星期六嘅學校家長日我都no show呀, 因為都撞正亞囡d課外活動呀! 真係可惜啊! 係呢可唔可以講吓而家pm班係唔係分咗A/B兩班呀? 同埋分顏色組定動物組呢?

原帖由 ICbaby 於 09-9-7 19:40 發表

makjac,

果日要同囡囡去游水, 撞左時間呀......咪叫c6一個人去囉, 話時話, 我都怕c6老人痴呆, 講小左比我聽:happy ...

乜唔可以貼貼子咩, 呢樣我又聽唔到添(到我失憶.....)只係知只可以掛一種飾物, 夏季係藍色頭飾, 冬季係紅色頭飾,

原帖由 fskaren2002 於 09-9-8 12:27 發表
大家好呀!!!!
其實上星期六嘅學校家長日我都no show呀, 因為都撞正亞囡d課外活動呀! 真係可惜啊! 係呢可唔可以講吓而家pm班係唔係分咗A/B兩班呀? 同埋分顏色組定動物組呢? ...

PM班應該都係得一班, 我地K2B今年就轉左係顏色組, 而今年就有4班K1

醒目開學勳章

irene0410, 你小朋友係唔係am class呀?

原帖由 irene0410 於 09-9-8 15:20 發表

乜唔可以貼貼子咩, 呢樣我又聽唔到添(到我失憶.....)只係知只可以掛一種飾物, 夏季係藍色頭飾, 冬季係紅色頭飾,

係wor, sep 4 (開學須知通告) no. 10

我囡囡話K2A (PM) ---分左:  河馬, 企鵝, 海豚組

原帖由 irene0410 於 09-9-8 15:40 發表

PM班應該都係得一班, 我地K2B今年就轉左係顏色組, 而今年就有4班K1

今年K1有4 班咩 ? 邊有課室用?

醒目開學勳章

OIC, 我亞囡同悠悠就係河組喇!

原帖由 fskaren2002 於 09-9-8 18:04 發表
irene0410, 你小朋友係唔係am class呀?

係呀, 上午K2B

原帖由 ICbaby 於 09-9-8 20:51 發表

今年K1有4 班咩 ? 邊有課室用?

因為我地學校有五個班房,供全校K1,2,3上下晝各級共十班share用,即會出現每年K1,2,3有: 3 3 4 ;4 3 3;3 4 3 這幾個情況循環出現,亦即係你們考K1時個屆有三班(兩上一下)K3準備畢業,o咁你地個屆就有三班K1讀到K3都是三班, 而剛剛有四班(兩上兩下)K3畢業,所以今屆有四班K1讀到他們K3都是四班畢業,而今屆輪到我女有三班(一上兩下)K3準備畢業,所以學校將會招收三班K1生.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

各位媽咪,

好耐無上來啦因為剛生完BB坐緊月, 瀅瀅話藍組跟黎老師, 黃組跟何老師.
‹ 上一主題|下一主題