用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇沙田保良局朱正賢小學家長? 入嚟傾下啦~~ ...
樓主: cheukyingma
go

有冇沙田保良局朱正賢小學家長? 入嚟傾下啦~~ [複製鏈接]

我攞左大假呀
呢幾日都湊佢返學放學呀
我會訂飯...不過未交通告.....諗住同佢一齊揀飯..hahhaaa

未報呀..等佢返定先...英文班都係會報架..不過可能下學期先..問左老師..佢話冇問題喎..

不過..我地今日已經早退呀!!!!
佢話好肚痛..小息開始去廁所...痾唔到又話頂住個肚..
十一點幾老師打黎叫我接佢...話佢話自己好辛苦..
唉...去到接佢...喊晒咁..又話好辛苦又話坐唔到...
我同老師都驚佢係唔適應所以話自己肚痛..

返到屋企都痾唔出..但係我同佢抺patpat又抺到有大便喎...
跟住抖一陣..煮麵佢食..食又一半又話要去廁所...攪好耐終於痾到...真係好大好大條屎呀=_="
咁我諗佢真係唔c服..唔係唔適應掛..唉.....

醒目開學勳章

原帖由 Carman_mami 於 09-9-1 20:52 發表
我囝係出面有學Jolly phonics, Enopi English,
Enopi Maths and 畫畫, 所以係學校只報長笛, 學校個英文班, 一班人數太多la.....

你個囝囝係邊間學呀,我都搵緊呢d班不過唔知邊間教得好

回覆 123# montana 的文章

hi to all,

hello montana, nice to meet u on sunday:D

we've joined the clarinet, english activity and western dance.

my kid's enjoying school very much and she said the teachers are very nice and the class is fun.

but she seems to be very very tired when she wakes up in the morning. and no appetite for the breakfast.

我幫囡囡報左英文、普通話同長笛班,全部都係satday上課,長笛班報左名但我未交錢wor,係咪要等老師回覆錄取先交錢?

醒目開學勳章

原帖由 Carman_mami 於 09-9-3 08:46 發表

Enopi English 係連城61x室, Enopi Maths 係駿景園商場,
2間都係同一個老闆, 我鍾意佢地每班最多4個人, 同埋d老師都教得好好, 我囝好鍾意上ga, 其實Enopi 個課程真係好好ga.....

你可上網睇下la.....
http://hk.e ...

Thanks for sharing
我 book 左 jollykingdom 今個 sunday 去 tset

醒目開學勳章

原帖由 cmama 於 09-9-3 07:43 發表
hi to all,

hello montana, nice to meet u on sunday:D

we've joined the clarinet, english activity and western dance.

my kid's enjoying school very much and she said the teachers are very nice and t ...

hi cmana ,nice to meet you too

我個囝話Miss.Ho講野好大聲,佢唔係好習慣 。

我想請問你地呢
食飯既餐墊同視藝堂既墊桌紙..即係咩?
喺邊度買呢?

同埋我仲想問呢
學校本身上既英文堂呢..
唔係都會有native speaker教架咩?
之前上學校website呢, 個教師list有架喎.
但係又唔見校長同老師有提既?

醒目開學勳章

[quote]原帖由 sue_ki 於 09-9-3 14:45 發表
我想請問你地呢
食飯既餐墊同視藝堂既墊桌紙..即係咩?
喺邊度買呢?

餐墊唔使買啦訂飯會送埋,墊桌紙我公司個Designer話係雞皮紙,等一陣我去文具舖度問下先。

啊..
雞皮紙咁我就知啦..
文具鋪有得賣..綠色架.

請問各位家長:釘在學生手冊上的提示你地要唔要除落來?還是留在手冊上?

原帖由 Carman_mami 於 09-9-4 14:42 發表

好彩毛la la 睇亞囝書包,原來明天3:00-4:00
上長笛班wor....
你要唔要上呀?

我要今晚先睇到wor(因要返工)!你係咪7月已報左名gar?

醒目開學勳章

原帖由 lhung 於 09-9-4 12:27 發表
請問各位家長:釘在學生手冊上的提示你地要唔要除落來?還是留在手冊上?

唔會由得佢釘係手冊度算啦,因為我怕我會唔見左,不過我打算copy一份keep係公司

My kid's clarinet class also starts tomorrow 3-4pm.
The parents have to attend the briefing at 2:45pm.

原帖由 Carman_mami 於 09-9-4 14:42 發表

好彩毛la la 睇亞囝書包,原來明天3:00-4:00
上長笛班wor....
你要唔要上呀?

‹ 上一主題|下一主題