用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇沙田保良局朱正賢小學家長? 入嚟傾下啦~~ ...
go

有冇沙田保良局朱正賢小學家長? 入嚟傾下啦~~

囡囡今年成功叩門入讀小一, 有冇家長可以一齊傾下?!

hi, carman_mami
希望大家可以keep in touch, 到時交流下吖~~

Hiya,

Nice to meet you!
My daughter's going to be P.1 this Sept.
Her elder sister 's also studying in CJY.
Let's share!

Cheers!
cmama

我女都係9月升朱正賢小一..
我地第一round入左..因為係我母校呀

hi, sue_ki, cmama
nice to meet u all here~~
let's share thereafter~~

醒目開學勳章

我都要報到,你地買左書包未呀?我仲煩緊心情有d緊張,我住係翠麗花園,你地呢?

我未買書包噃..
仲諗住8月先開始執齊D野添...

大家KEEP住傾啦...到時升左小一可以有野一齊研究嘛..

BTW...16號要返去做校服訂飯呀買書咁喎..

I'm considering buying the LEGO school bag which is light weight and economical.
Shall we meet on 16/7 to say Hi?

Cheers.

等通告寄左黎睇下點先..
如果冇咩特別..我諗我都叫婆婆去呀16號..
我冇咩假淨..想留返8月尾9月頭放..陪佢開學呀..

我女1A班 ! 我今天收到信!

My kid is 1B
It's printed on the account deposit form

原帖由 Carman_mami 於 09-7-8 21:44 發表

我今日收到d 通告, 冇寫咩班ge?

恭喜你,我仔仔現讀P3, 你個囡派咗邊間呀?

原帖由 Carman_mami 於 09-7-7 11:48 發表
朱小派位真係唔錯, 我囡果班好多都派到第一志願中學, 我囡都係, 好開心呀

醒目開學勳章

原帖由 cmama 於 09-7-8 22:01 發表
My kid is 1B
It's printed on the account deposit form

我個仔都係1B,我地係同班同學

Hi all,

my girl is in 1C, let's keep in touch~~
係呢?! 知唔知有冇限用咩書包呀, 文具可唔可以有公仔之類呀?? 我好想幫囡囡預備開學嘢, 但又怕有咩限制呀~~:loveliness:

原帖由 Carman_mami 於 09-7-8 23:58 發表

Thanks...
我囝係1D班....

全沒限制,但學生要(咩)書包上課室,所以最好是輕巧的!文具都是!
原帖由 cheukyingma 於 09-7-9 09:06 發表
Hi all,

my girl is in 1C, let's keep in touch~~
係呢?! 知唔知有冇限用咩書包呀, 文具可唔可以有公仔之類呀?? 我好想幫囡囡預備開學嘢, 但又怕有咩限制呀~~:loveliness:

...