用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 怎樣訓練小朋友考幼稚園
樓主: 123mandy
go

怎樣訓練小朋友考幼稚園 [複製鏈接]

我個仔又係唔講野, 叫佢做乜都得. 但要求佢講野就慘過唔俾佢玩. 我都好想知道點想可以引到佢開金口.

原帖由 babellt 於 09-9-7 13:29 發表
carol716,

怎樣可訓練小朋友開金口? 佢一見陌生人就唔出聲.
係家裹, 就全部有反應同答對....
唔係唔識, 係唔答, 咁先激C. 很頭痛..
請指教.

醒目開學勳章

daphneshan,

原來大家都有同樣問題... 你有冇報出面d interview course ?

原帖由 daphneshan 於 09-9-8 16:49 發表
我個仔又係唔講野, 叫佢做乜都得. 但要求佢講野就慘過唔俾佢玩. 我都好想知道點想可以引到佢開金口.

Can you send it to me as well?
[email protected]
Thanks a lot!

Can you also PM to me, thanks.

多d比小朋友同陌生人傾計和接觸...i.e.好少見的朋友,隔離鄰社....多出街,佢回答問題後獎勵下佢啦,我日日都同我囡係咁講係咁講.....(我自己都覺得好煩)不過佢其實聽到,個個小朋友都唔同,你要知道佢平日習慣先可以知點樣可以引到佢開金口...我囡仲要根德園interview時唱歌,好彩佢肯唱咋...搵1-2間比佢實習下先,小朋友對幼稚園有好多玩具及設備特別鍾情...我囡鍾意果間幼稚園時,interview特別good ...

原帖由 babellt 於 09-9-7 13:29 發表
carol716,

怎樣可訓練小朋友開金口? 佢一見陌生人就唔出聲.
係家裹, 就全部有反應同答對....
唔係唔識, 係唔答, 咁先激C. 很頭痛..
請指教.

回覆 1# carol716 的文章

Can you send it to me as well?

Please send to me, [email protected]
Thank you!

回覆 7# babellt 的文章

我無報面試班.
但佢就一直有返playgroup.

原帖由 jujuli 於 09-6-25 09:13 發表
都難架,St Paul 只收180人,不過St Catherine收約600人,考之前我大約都知道個流程,因為個面試班導師比D料都好足,不過,家長真係有好多野要學,又要知道點教小朋友,導師連怎樣令小朋友講野都教埋,我都用左足足三個月才使我個女不 ...

Pls. pm me more info.  Thank you!
email: [email protected]

Hi jujuli,

Pls also pm me the info. about interview class.  Many thanks

我覺得報出面啲 interview class 係有用ga. 至少佢知到interview 係點 : 有老師問問題 或 有玩具玩。熟習左就冇咁驚。 仲有我會話佢聽interview之後會有糖或有gift。所以我個女好鐘意interview。

原帖由 daphneshan 於 09-9-8 16:49 發表
‹ 上一主題|下一主題