用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 荃灣官小, 海壩官小, 浸聯, 馬基 和思源, 大家點排名 ...
樓主: YanYansweetie
go

荃灣官小, 海壩官小, 浸聯, 馬基 和思源, 大家點排名 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 仔仔錫錫你 於 09-6-15 17:33 發表

學校都唔會同時同日俾 offer你, 你鍾意學校a, 但未有消息or直情未in, 咁唔通學校b 收你你會拒絕?  如果唔會都係見步行步, 收左至算, 唔好庸人自擾!

agree ~~~~~

囡囡而家柴天下收左,我都即時去註冊先,跟住重有好既學校有 offer,我都唔使諗一定會轉,間間出 result 日期都唔同,唔通佢地會畀我 hold 住個位唔註冊等自己諗掂讀邊間咩!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

馬基, 開心過中 Mark Six....

原帖由 blytheBB 於 09-6-15 13:36 發表
SARALI,
我想問亞囡派到邊間第一志願ar?

我一路都留意馬基動向, 有時聽人講吓, 都知道近呢一兩年好似開始深返啲, 好呀, 英文學多啲冇壞o麻, 我好欣賞, 普通話都係重要, 不過小女一定讀唔到普通話班, 因為佢差啲啲....怕佢聽唔到, 影響咗佢....

原帖由 jk923 於 09-6-12 21:06 發表

其實馬基d英文唔淺o家,佢地同荃官一樣用longman Espress本書,佢地最好就係P.1~2有phonics,重自己印製英文小故事佢地睇。全職媽咪就正,有phonics、普通話班、童詩工作坊....比我地上,學完重有大量notes返黎同小朋友溫習,再 ...

我相信唔係差咗嘅, 而係家長自己有定位, 好似海官同荃官, 我都會揀荃官...., 浸聯唔敢去諗,.....荃天我都冇考慮過....

原帖由 blytheBB 於 09-6-15 13:41 發表
有無mum知,
我想問e+乜海官,荃灣天主教同浸聯差左咩,o係o米巳經無咁受歡迎la?

點解而家D人唔敢諗浸聯呀? 有咩問題呀?

原帖由 sarali 於 09-6-16 09:04 發表
我相信唔係差咗嘅, 而係家長自己有定位, 好似海官同荃官, 我都會揀荃官...., 浸聯唔敢去諗,.....荃天我都冇考慮過....
我的曳豬囡囡10月12日浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 7.6kg-Mar 05; 8.2kg-May 05; 9.0kg-Jul 05; 9.8kg-Sep 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07

同意大家的說法.

原帖由 仔仔錫錫你 於 09-6-15 17:33 發表

學校都唔會同時同日俾 offer你, 你鍾意學校a, 但未有消息or直情未in, 咁唔通學校b 收你你會拒絕?  如果唔會都係見步行步, 收左至算, 唔好庸人自擾!

‹ 上一主題|下一主題