用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒 k1 的家長
樓主: wing
go

聖羅撒 k1 的家長 [複製鏈接]

醒目開學勳章

各位媽咪, 你們好!

我將會為小女報2010年K1,
想問下K1 interview 會問什麼?
可否分享經驗? 謝.

讀下學校既資料, 了解多d就ok  ! good luck.....

原帖由 babellt 於 09-10-12 13:44 發表
各位媽咪, 你們好!

可否分享經驗? 謝.

我囡坐14號早上校車... 點解架校車成日轉司機架...而家已經第3個啦..大家有無呢個問題呀..

醒目開學勳章

原帖由 babellt 於 09-10-12 13:44 發表
各位媽咪, 你們好!

可否分享經驗? 謝.

面試只考小朋友, 家長會安排坐另一邊填問卷, 15分鐘左右完成面試, 早10分鐘左右到達幼稚園便可.

醒目開學勳章

原帖由 ivylyc 於 09-9-23 08:28 發表
請問呢學校如何?好嗎?因我今年要幫囡囡報学校!

我覺得唔錯.
我囡話幼稚園 d 嬸嬸 (佢地叫姐姐)教佢地去完廁所自己用廁紙抹, 呢個真係冇諗到咁快就教佢地. 每星期都會教一個中文字(暫時係認字), 英文字母及數字等, 每個星期六都要同個囡做功課架.

好開心葆晴媽咪你入到家教會,大家都係同班同學仔特別親切,我今日都有出席.....又好想可以幫下手.....希望大家囡囡係呢三年入面可以開開心心投入學校生活,我都好想參加多d家長同學一齊既活動,有什麼可以我好樂意幫手架。

原帖由 cherrysino 於 09-9-11 12:44 發表
我女初時都係咁要求咗幾日, 我就同佢講, 媽媽企係度等你, 你洗好手上課室幫我問吓老師有無位畀媽媽坐.... 總之每次 request 我都講同一番話, 幾日後佢就無再提 lu.

...

我囡囡都係坐14號早上校車架, 你囡囡喺邊度上車架, 我囡囡係欣榮花園上車

Zzoe

====================

原帖由 yantung0224 於 09-10-19 22:57 發表
我囡坐14號早上校車... 點解架校車成日轉司機架...而家已經第3個啦..大家有無呢個問題呀..

可不可以講下份問卷是問d也架?
‹ 上一主題|下一主題