用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒 k1 的家長
樓主: wing
go

聖羅撒 k1 的家長 [複製鏈接]

學校網址提供 : 截至9月14日下午H1N1確診個案:上午班1個,下午班6個。

**各位家長要留意自己個小朋友呀! 希望染上H1N1個d小朋友快d好番啦!

各位幼兒班媽咪....今日收到學校內聯網登入資料啦,我地可以集中一個地方傾呀囡及學校啦。

原帖由 WINGYINMON 於 09-9-7 12:57 發表
各位(幼信班)媽咪,會唔會出席11月7日既家教周年大會呀,我地可以傾下聚下交流下....,至於參選就不會啦,因為我要上班...不會有太多時間,一次半次義工我都OK,你地呢會唔會參選呀? ...

魅力公主 醒目開學勳章

晞晞今日又病咗無返學la  唔通真係一返學就病 !?
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

晞晞點呀...呢兩日冬左少少...小心身體。
我日日睇到學校報告都有下午班同學確診H1N1,真的有點擔心,因為原來學校既校車放學既同時係安排順便接載下午班同學上車架,我囡囡落車既時候會有一個同學上車,佢住我隔離坐架,咁會好多機會接觸到下午班同學仔架。

原帖由 wing 於 09-9-21 17:11 發表

請問呢學校如何?好嗎?因我今年要幫囡囡報学校!

我發現自從必須要帶口罩之後, 反而無咁易會野到咳咳同鼻水喎.

原帖由 wing 於 09-9-21 17:11 發表

不用太擔心, 口水或飛沫先會傳染到, 肌膚接觸係唔會有問題的. 我不時會提醒阿女, 唔好攪個口罩或掂同學仔個口罩, 自己咳咳或 sneeze 就要 cover, 如果同學仔無 cover 自己都要 cover 同避開....

出街遇到打噴嚏散播病菌的人比學校仲要多呀!

原帖由 WINGYINMON 於 09-9-22 13:11 發表
晞晞點呀...呢兩日冬左少少...小心身體。
我日日睇到學校報告都有下午班同學確診H1N1,真的有點擔心,因為原來學校既校車放學既同時係安排順便接載下午班同學上車架,我囡囡落車既時候會有一個同學上車,佢住我隔離坐架,咁會 ...

我嘗試入過去, 搵唔到邊樹可以傾喎, 請易教.

原帖由 WINGYINMON 於 09-9-17 12:29 發表
各位幼兒班媽咪....今日收到學校內聯網登入資料啦,我地可以集中一個地方傾呀囡及學校啦。

魅力公主 醒目開學勳章

晞晞終於都好番復課la ~ 佢今個月已經請咗8日假la
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

我想問下你嘚知唔知呢間學校收唔收K2插班生噶?

回覆 2# wing 的文章

各位幼K1既同學仔...我係幼兒(信)班穎姸媽咪,由于現時各位的BB都要每天帶口罩上學...另外茶點後又換一個,所以每天共用2個口罩,我向批發商問過價錢...如果買多D可以$45/盒(每盒50個)而我在一般的藥房買要$60/盒,請問你們有沒有興趣一同訂購呢?如果大家一齊買可以平D又可以送貨,我可以到時再交比大家好嗎?

請問是否Winner (under 6 age) ,size12x7cm, 如果是我想訂

原帖由 WINGYINMON 於 09-10-5 12:28 發表
各位幼K1既同學仔...我係幼兒(信)班穎姸媽咪,由于現時各位的BB都要每天帶口罩上學...另外茶點後又換一個,所以每天共用2個口罩,我向批發商問過價錢...如果買多D可以$45/盒(每盒50個)而我在一般的藥房買要$60/盒,請問你們 ...

回覆 1# zzidane 的文章

係12X7CM...牌子 Henrygain(Far East)Ltd.你上網睇下...一盒50個獨立包裝的,我囡囡而家用緊,你會要幾多盒呢?另請問你是否式式同學?10月10日會不會回學校買校服?如果趕得到買或者可以到時交收,如果唔得我都可以去你個MTR站比你。

我都想訂啊!

原帖由 WINGYINMON 於 09-10-7 09:39 發表
係12X7CM...牌子 Henrygain(Far East)Ltd.你上網睇下...一盒50個獨立包裝的,我囡囡而家用緊,你會要幾多盒呢?另請問你是否式式同學?10月10日會不會回學校買校服?如果趕得到買或者可以到時交收,如果唔得我都可以去你個MTR站 ...

式式媽咪...還未回覆要幾多呀...,請盡快回覆..謝謝。
葆晴要幾多盒呀?要唔要上網睇下資料呢?你住邊架?如果要交收可以去MTR站方便嗎?
還有沒有同學仔想買?

原帖由 cherrysino 於 09-10-9 10:52 發表
我都想訂啊!

魅力公主 醒目開學勳章

其實我屋企樓下藥房有$38一盒50個, 入面係十個一pack, 不過應該唔係winner , 係粉紅色盒架 .

有空請去看看 ~

其實我用那個牌子都得架,我可以去問下WINNER公司如果大批買要幾錢,因為而家一日用2個至3個..每個月計起來都好貴,所以咪提議下各位媽咪一齊訂囉,我明天會找兩個牌子既價錢比較下架,你會唔會一齊訂?或者你問下你個間藥房如果大批買要幾錢。

原帖由 wing 於 09-10-9 15:52 發表
其實我屋企樓下藥房有$38一盒50個, 入面係十個一pack, 不過應該唔係winner , 係粉紅色盒架 .

魅力公主 醒目開學勳章

我有個題外話想講下...

晞晞唔知做乜, 佢老師日日都同我講, 佢小小野就喊, 但係喊一陣就自動收聲 . 我有問過佢做乜喊, 佢成日話自己遲咗拎杯, 但係老師話佢唔算好遲, 總之呢, 佢就係日日喊啦 .

我無晒佢辦法, 唔知可以點幫到佢

有空請去看看 ~

想找Winner, 暫時不訂住, Thank you.明天不會回校了

原帖由 WINGYINMON 於 09-10-7 09:39 發表
係12X7CM...牌子 Henrygain(Far East)Ltd.你上網睇下...一盒50個獨立包裝的,我囡囡而家用緊,你會要幾多盒呢?另請問你是否式式同學?10月10日會不會回學校買校服?如果趕得到買或者可以到時交收,如果唔得我都可以去你個MTR站 ...

唔緊要啦,不過我找不到"WINNER"呢隻牌子...唔知係邊到買,但我試過其他的尺碼都唔係好好,我買個隻係剛好12X7 CM我囡囡剛剛好。

原帖由 zzidane 於 09-10-9 23:18 發表
想找Winner, 暫時不訂住, Thank you.明天不會回校了

‹ 上一主題|下一主題