用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 暑期活動有冇好介紹?希望可以分享一吓!! ...
樓主: motherjody
go

暑期活動有冇好介紹?希望可以分享一吓!! [複製鏈接]

回覆 16# Mamamia 的文章

我囝囝(K1升K2)個暑假都好充實

平時學開:溜冰,畫班
暑假:jolly phonics(每星期兩堂),游水,舞獅

另外亦想報d數學課程,如珠心算,但會否太細(剛學識寫1-20),會浪費左?

Mamamia,
YMCA d courses是否做左會員才可容易入到?我見有個參觀益力多廠都有興趣,但致電查問有無人聽,留言又無人覆。

原帖由 sharon2005 於 09-6-19 09:21 發表

Mamamia,
YMCA d courses是否做左會員才可容易 ...

唔駛, 不過會員平d, 你可以試下呢個電話:22687079,佢地係camping 個邊, 但你可以要求轉過去你想問既deparment

回覆 22# Mamamia 的文章

Mamamia,

Thank for your help.

回覆 9# dianali0502 的文章

hi,
pls pm the detail to me. thanks!!!

回覆 16# Mamamia 的文章

Hi,
Would share the experience of your english tutor. I am looking for a tutor for my daughter also. Thanks you !!!

native teacher english & phonics class
$85/lesson up
jolly music ( in tuen mun )

醒目開學勳章 貢獻勳章

此post係希望家長提供好的暑期班, 分享大家學緊的班的資訊.

我唔希望大家只留下課程名同weblink, 同時間請大家分享你提供的班的好處. 如只留下link or 課程名, 一律刪文, 多謝合作

我剛同阿仔上左2日音樂藝術playgroup試學.
$100/試2堂,勝在平平地試下都好。
返完又覺得幾得意, 真係學到d野。上堂都幾開心。都諗住繼續join.
平時既playgroup多數都係學語文, 呢個playgroup 講明係用音樂做主題, 準備小朋友日後學音樂打好個底,我覺得幾特別。

岩2歲-3歲既小朋友
土瓜灣區
http://www.recitalmac.com/index1.html

我計劃幫我的仔 ( 5 years old ) 報柏斯的 Hooked on Phonics - regular course, 請問你個仔仔在柏斯上HOP, 教得好唔好? 在哪個centre上堂?

原帖由 Sheepy 於 09-6-10 10:08 發表
我囝囝個暑假好充實:
1. 柏斯的hooked on phonics暑期班 (比regular course平一半有多, 抵 )
2. kumon數
3. brainup 右腦課程
4. 游水班
5. Tom Lee JMC

西營盤奇傑創作坊,女兒由小學至中學都係度學,課程有創意,導師夠專業,最重要係價格合理,有d名牌要成$2xx一堂,佢地$1xx一堂,但水準差唔多,我覺得物超所值。

www.artistickids.com.hk

位於葵涌,由好出名的設計師親自教授的創意畫班,現在開辦暑期課程,各位如有興趣可以上去網頁睇下。

www.choikaiyan.com/cc/cw.html

請問enopi 嘅口碑好唔好?
原帖由 mamamia1025 於 09-6-23 12:26 發表

我仔仔o係德福果度學緊游水同enopi(maths)...時間都夾到...你想要d咩時間先..

原帖由 francoip 於 09-6-23 09:25 發表
在暑假,我想比囝囝參加, 位於北角,
d個centre 係由位傑出教育家開辦的, 質素幾好.

(a) 學畫藝術大師 梵谷的畫班 -- 個班唔係教d小朋友畫d好簡單的卡通, 其實囝囝之前都上過d個班, 佢都好like, 所以想再比佢再學.

...

請問可否pm此ctr 資料比我嗎? 
唔該晒~

醒目開學勳章

francoip

please pm me the centre details also, thanks!

原帖由 francoip 於 09-6-23 09:25 發表
在暑假,我想比囝囝參加, 位於北角,
d個centre 係由位傑出教育家開辦的, 質素幾好.

(a) 學畫藝術大師 梵谷的畫班 -- 個班唔係教d小朋友畫d好簡單的卡通, 其實囝囝之前都上過d個班, 佢都好like, 所以想再比佢再學.

...

‹ 上一主題|下一主題