用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 暑期活動有冇好介紹?希望可以分享一吓!! ...
go

暑期活動有冇好介紹?希望可以分享一吓!!

就快暑假啦, 唔知大家開始plan未呢?

climbing fun day

回覆 1# motherjody 的文章

原帖由 motherjody 於 09-5-7 10:50 發表
就快暑假啦, 唔知大家開始plan未呢?

我覺得最好就學 phonics同埋 Maths

因為兩樣都能夠打好英文同埋數學呢兩科主科基礎。

唔知大家覺得仲有乜要學呢?

我幫仔仔報咗英文同游泳班, 其它都仲要夾時間, 數學都好, 但有無好介紹? Thanks

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 zoeywong 於 22-5-2009 21:30 發表
e個課程比幼兒/兒童
forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2125069&extra=page%3D1非一般幼兒/兒童空手道訓練 = 體格訓練 + 品格鍛鍊

請勿於置頂的TOPIC以外做廣告.

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 dianali0502 於 7-6-2009 22:21 發表
我囝囝參加咗一個由一間大型出版社舉辦既小作家培訓計劃,
個計劃會安排親子參加一啲成長課程,然後將參與課程既成果筆錄,由參與既小朋友約8人一組,負責輯錄成書,讓小朋友們成為小作家。

個計劃無做公開宣傳,暫時都係靠家長 ...

請於版面提供資料概括, 讓家長自行查詢
否則請勿於版面作商業推廣, 多謝合作!!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 dianali0502 於 8-6-2009 21:30 發表

點為之概括?可否俾個例子,等我知道分享資訊時點先至合版規?謝謝。

舉辦機構....課程資訊, website/電話查詢

我囝囝個暑假好充實:
1. 柏斯的hooked on phonics暑期班 (比regular course平一半有多, 抵 )
2. kumon數
3. brainup 右腦課程
4. 游水班
5. Tom Lee JMC

平時學開 : piano, hk children choir and english (private tutor)

Summer course : YMCA adventure camp (2 weeks) and ESF Sport Camp(1 week)

See if any other interesting course will enroll later.

我想同仔女暑期一齊學打排球~ 希望開得成喇~

Recommended organisation:  Mindcourse Education

Course: English Brain Program

請留下課程概括, 不要只留下link