用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 請問根德園會不會很難入?
樓主: QEgg
go

請問根德園會不會很難入? [複製鏈接]

Hi jas602,

Kindly please also send the info to me:

[email protected]
Thanks!

sent~~

原帖由 huenhuenma 於 09-5-15 12:17 發表
Hi jas602,

Kindly please also send the info to me:

Thanks!
一家11口~XD

sent~~

原帖由 BigBoyMaMa 於 09-5-14 17:42 發表
Hi jas602,

Thanks!
一家11口~XD

sent~~

原帖由 MIZU 於 09-5-14 16:03 發表
Pls PM the info to me ,thanks

一家11口~XD

N應該冇關係

原帖由 qqbabe 於 09-5-15 11:53 發表
請問讀邊間幼兒園n1是否考慮因素?
一家11口~XD

留MAIL, 圖黎~~

原帖由 cj177916 於 09-5-15 10:19 發表
jas602,

Would you also pm the information to me?  Thanks.
一家11口~XD

因為朋友教, 所以整定冇蝕底
我女考又一村, 聖安當, 民生, KV同SRL, 全部收哂
我女唔係特別出色, 所以我幫佢一把
父母可以做就盡量做, 結果係點, 都好睇小朋友表現

原帖由 恩禧媽媽 於 09-5-14 17:29 發表
jas620,

嘩...你連專輯都整埋?好有心機喎,真係第一次聽人去幼稚園面試會整專輯,媽媽一定好有心機了!

all,

我覺得根德園係一間好公正o既學校,唔會睇學生咩背景,父母咩職業去收生,咁當然有大仔/ ...
一家11口~XD

hi jas602, could u please send the profile info to [email protected]
many thanks!

原帖由 jas602 於 09-5-12 12:14 發表
豬妹專輯係我整一本18頁, 彩色書仔, 係佢日常生活點滴
你留mail, 我sned你睇, 出去搵人印, 1800蚊20本, 留返d考小學用
唔係個個都整, 通常考小學先整, 不過我整定第一冊, 考小學做第2冊

...
Hi jas602,
Could you please send me for reference, thank you in advance : [email protected]

Jas, 唔該你呀! 我email is: [email protected]
$1800 印20本我自己唔覺得貴, 而且好有用!
thanks a lot!
仲有我想問問你, 當時interview, 家長果part係咪要填野架? 學校會問d咩? 我聽人講寫得愈多愈好, 你可唔可以教埋我, 謝謝^^

你留mail, 我sned你睇, 出去搵人印, 1800蚊20本, 留返d考小學用
唔係個個都整, 通常考小學先整, 不過我整定第一冊, 考小學做第2冊

...

我覺得都無關係, 只係大部份小朋友讀n1大擔d, 肯唱歌d, 有紀律d啦!
不過唔知點解, 我仔仔讀左n1幾個月以來, 好似變得怕醜同內向左.... 可能係要時間適應啦!

原帖由 qqbabe 於 09-5-15 11:53 發表
請問讀邊間幼兒園n1是否考慮因素?

係啦, 明年入學既人數好多(豬年出生率好高), 到升小學, 中學, 考大學都係! 佢地要靠自己努力喇!

原帖由 Gerard 於 09-5-14 19:28 發表
睇下小朋友係邊年出世, 沙士年好易考
明年金豬仔一定難考.......
(因為我兩邊朋友都有)

很詳盡, 謝謝你的寶貴資料^^
我覺得面試係小朋友人生第一次試煉, 第一次接受考驗, 佢地可能好輕鬆, 但做家長... 有時真係幾緊張架!

原帖由 恩禧媽媽 於 09-5-14 17:29 發表
jas620,

嘩...你連專輯都整埋?好有心機喎,真係第一次聽人去幼稚園面試會整專輯,媽媽一定好有心機了!

all,

我覺得根德園係一間好公正o既學校,唔會睇學生咩背景,父母咩職業去收生,咁當然有大仔/ ...

Would you mind to send me a copy?
Thanks!

...

Please also send me a copy to [email protected], thanks!

...

Hi jas602,

Could you please also send 專輯 to me for reference?

Many thanks.

原帖由 jas602 於 09-5-8 17:08 發表
舊年我女IN, 收左

1:45pm開始, 早15mins到, 一位家長倍同
好準時, 入去交回郵信封
跟住入課室, 有2位老師一齊in
一個問豬妹問題, 問咩名, 幾多歲, 邊個一齊黎
另一位老師問家長, 都係小朋友日常生活問題
由於各有各 ...

留左mail同pm 的sent啦~~

一家11口~XD

Jas, 我收到了, 謝謝你

你整得好好, 好豐富呀!

但專輯裡面以相為主就夠喇? 要唔要寫d字介紹呀?

其實我整的目的, 係俾學校了解多D小朋友日常生活, 父母俾幾多時間小朋友, 所以呢次用相多
考小學, 我會打多D字, 講小朋友學習, 運動等
整一本書仔, 真係好辛苦~XD
幾年生活點滴要濃縮哂俾學校睇

原帖由 QEgg 於 09-5-18 11:21 發表
Jas, 我收到了, 謝謝你

你整得好好, 好豐富呀!

但專輯裡面以相為主就夠喇? 要唔要寫d字介紹呀?
一家11口~XD

i also want the profile. would u pls also send the format to me: [email protected]
‹ 上一主題|下一主題