用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今年讀啟思幼稚園K1家長
樓主: edithl1117
go

今年讀啟思幼稚園K1家長 [複製鏈接]

除去校車費的因素,大家為何選啟思呢??

upup up up

我對孖女讀匯景分校, 今年升k2. 我都巳付k2書費,美勞費等,茶點費.雖然對女唔駛坐校車,但係見校車費真係幾貴.我對女書費連美勞費要2千幾一個,兩個就4千幾.真係幾金.而家剩幼稚園o既費用都唔野小,養一個b真係唔易o架

醒目開學勳章

sorry呀,原來kv校車並不是每一條線都車啟思學生架。

醒目開學勳章

我剛剛收到電話話女女轉咗去上午班呀。

徵求: 啟思N1課本

孖仔今年2009入讀啟思 N1.
費要3千幾一個,兩個就6千幾.好貴.
Anyone has used textbooks or boys size 4 uniform to give away or sell please pm me.
thanks.

我今天都收到啟思電話,阿仔可以轉上午班,我們一家都非常開心,因為我個仔每天都習慣早起身.

我囡囡都係今年入讀藍田啟思上午班, 我唔會俾佢搭校車, 調景巔去藍田$900太貴, 依家既校車將軍澳站去調景巔站都係$260, 都唔明點解呢間多一個站貴咁多, 搭校車又要浪費好多時間, 爸爸會車佢返學, 我就搭mtr接佢放學

我個囡囡都係讀啟思上午班,九龍塘果間,我都係覺得車費貴得好犀利。

讓啟思k1課本
http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b10073536

Cystal Reader books + CD

I am interested to buy crystal reader books +CD ( 2nd hand) pls pm me if you have any
Ewong

原帖由 contekong 於 09-4-24 19:25 發表
其實我有k1的書, 如大家唔嫌二, 本人可平價出售!

Do you have the crystal reader books +CD ? if so , pls pm me.
Ewong

原帖由 whenry88hk 於 09-4-30 15:27 發表
孖仔今年2009入讀啟思 N1.
學費要3千幾一個,兩個就6千幾.好貴.
Anyone has used textbooks or boys size 4 uniform to give away or sell please pm me.
thanks.

呢到講的啟思是有學券用
唔使3千幾一個月學費

你係誤會左私立冇學券用個間啟思 ???

Nursary class has no 學券 wor.

原帖由 Good_Daddy 於 09-5-5 23:39 發表

呢到講的啟思是有學券用
唔使3千幾一個月學費

你係誤會左私立冇學券用個間啟思 ???

Only K1 has 學券.

我都係覺得車費貴得好犀利。

我都係覺得車費貴得好犀利。 can somebody introduce me some good school bus

可唔可以post d 價錢出黎睇下丫?

我個女讀華景果間啓思....
同區(由荔景去華景咋喎) 校車費都要$750 (大約係呢個數)...
真係貴到離譜~~

另外, 本身08-09年度K1係唔駛學費, 但係09-10年度, 扣左學卷都仲要交$1100, 一年加1100蚊???

我的人工誇張D講句, 分分鐘幾年都無加到呢個數~~~

我朋友的小朋友讀嶺南, 佢地扣左學卷都淨係交七百幾蚊咋~~~
15/04 : 2.69kg16/05 : 3.37kg19/06 : 4.14kg19/07 : 4.79kg27/08 : 5.40kg

原帖由 song0x0 於 09-5-20 12:58 發表
我個女讀....
同區(由荔景去華景咋喎) 校車費都要$750 (大約係呢個數)...
真係貴到離譜~~

另外, 本身08-09年度K1係唔駛學費, 但係09-10年度, 扣左學卷都仲要交$1100, 一年加1100蚊???

我的人工誇張D講 ...

song0x0,

I think you have some misunderstanding about the school fee. My girl attends K1 now and the fee (after the coupon) is around $1100 each month. So will be the same next year.

You heard that school fee is $0 after coupon because there's some free quota in 華景啓思.

原帖由 culver 於 09-5-20 13:58 發表

song0x0,

I think you have some misunderstanding about the school fee. My girl attends K1 now and the fee (after the coupon) is around $1100 each month. So will be the same next year.

You heard that ...

咁我又唔知, 我報讀N1果時, 阿校監係咁講架喎~~
佢好肯定咁講08-09年度的K1學費係0...
就算啓思出果本學校資料都係寫到明08-09年度的K1係唔駛俾學費~~~

你可以睇下華景分校的網址, 上面都寫到[2008-2009年度半日制全年港幣11,000元,(在學券制下,每月無需繳交學費),全日班全年港幣48,000元 (在學券制下,每月繳交學費港幣3,700),分十期繳交。]

我無misunderstanding到, 麻煩你自己CHECK下。
http://www.creative.edu.hk/12-school/wahkan/index.html
15/04 : 2.69kg16/05 : 3.37kg19/06 : 4.14kg19/07 : 4.79kg27/08 : 5.40kg
‹ 上一主題|下一主題