用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ ...
樓主: Vianne媽咪
go

09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ [複製鏈接]

我個仔讀上午班(紅組), 我想買2套校服, 1套運動服, 外套唔知買唔買好?

原帖由 babychin 於 09-7-7 23:14 發表
hello, 我囡囡晴晴都係pm class 提子組,
Hi Joyce, 我地都係 0708 mami, 住係附近.

Hi, babychin

我記得你, 咁有緣同一班真係好.....
到時買 校服睇下見吾見到你

我囡囡都係叫澄澄 (汶澄) 你囡囡呢?
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-03-18/charmain.html

原帖由 cherriemama 於 09-7-7 20:00 發表
我囡囡叫悠悠! 你o地8月返唔返? 我最終決定唔返lu~~~

我囡囡 同Vainne 都係8月尾所以無得返
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-03-18/charmain.html

原帖由 hi_kennis 於 09-7-8 02:05 發表
我仔仔是銀組上午班。 8月班我早兩日才決定報, 我打算買2套校服&1套運動服。

my son is also in silver group (am)

回覆 11# kamtai 的文章

Hello!我阿仔顥澄都係金組上午班,到時見啦!

Hi, cherylyau_b 你好, 我個仔都係楊桃組(starfruit)呀!今個8月返適應班, 請多多指教!!!! 
原帖由 cherylyau_b 於 09-7-5 01:21 發表
今日開左家長會喇!!
你地小朋友咩組呀??
我個女係楊桃組(starfruit)呀!!唔知有冇人一樣呢??

hi,babellt,
my girl also in Orange group...are u A or B class.
mine is A but wanna to change to B...still pending their reply.

原帖由 babellt 於 09-7-8 09:03 發表
我女女係橙組... 有冇人同班呀??

原帖由 JC媽 於 09-7-10 17:31 發表
Hi, cherylyau_b 你好, 我個仔都係楊桃組(starfruit)呀!今個8月返適應班, 請多多指教!!!! 

JC媽,
你好!!我個女叫日嘉/Sunee,多多指教!!
你個仔呢??
我地都返8月適應班,我都唔知可唔可以陪到佢返呀,因為我返shift,如果陪唔到,就爸爸同佢返囉~~

Sunee 媽, 你好!
我個仔叫鈞曙/Jason,可否試吓同人掉更, 希望到時可以見到你啦!
原帖由 cherylyau_b 於 09-7-11 15:05 發表
JC媽,
你好!!我個女叫日嘉/Sunee,多多指教!!
你個仔呢??
我地都返8月適應班,我都唔知可唔可以陪到佢返呀,因為我返shift,如果陪唔到,就爸爸同佢返囉~~

My son is AM session.  Maybe am session is in color group. PM session in fruit group.

原帖由 cherylyau_b 於 09-7-5 18:32 發表

點解我地係生果分組,你係顏色既??
唔知會唔會係--我係pm班呢??你係上午定下午呀??

各位媽咪,

你地有冇idea去邊度買返學鞋?

原帖由 Vianne媽咪 於 09-7-19 12:05 發表
各位媽咪,

我都唸緊呀!!

原帖由 JC媽 於 09-7-11 18:55 發表
Sunee 媽, 你好!
我個仔叫鈞曙/Jason,可否試吓同人掉更, 希望到時可以見到你啦!

我盡量呀~~hehe ~~

我打算8月尾去dr.kong買呀

原帖由 Vianne媽咪 於 09-7-19 12:05 發表
各位媽咪,

Hi, 各位媽媽好!
開家長日那天我問過主任, 我現有一對波鞋(白色底紅色橺)可否着回校? 主任話可以唔好浪費可以着回校, 學校會有寬限期, 因小朋友會長大, 但第二對就要全白色, 白短襪亦一樣購買與否, 家長可自行選擇.

醒目開學勳章

Yatyat,
Good to see you... As I remember, my girl is B class (the later one).  Anyway, our Children will study together in Sept.

原帖由 yatyat21 於 09-7-11 12:35 發表
hi,babellt,
my girl also in Orange group...are u A or B class.
mine is A but wanna to change to B...still pending their reply.

我個囡囡讀上午班(黃組),我都有比佢返8月份適應班.
url=http://www.youngnutrition.net][/url] [/url]

我個仔係金組, 八月六日返學啦, 岩岩買左鞋, 請問各位媽咪係咪要買姓名label貼之類既野? 我都唔係好識..

我地都係gold group am class ah!! 我個女叫堯堯或Kayla!

原帖由 kamtai 於 09-7-7 17:50 發表
hi,我囝囝係gold group am class,8月我會帶佢返學到9月先搭校車。我打算買1套運動裝2套校服,應該夠呱。
‹ 上一主題|下一主題