用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ ...
go

09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ [複製鏈接]

HI! 各位媽咪,

囡囡今年9月讀將入讀N1 (PM) 班, 有冇媽咪都係? 大家可以交個朋友~
   0    0    0    0

Have u applied their playgroup before? Will u stay on K1 or consider other KG?

我之前也沒有報他們的Playgroup, 到K1都希望可以直升. 但係唔知係唔係一定會直升還是只係機會大一點?

你的小朋友呢? 也是讀迦南嗎?

原帖由 Vianne媽咪 於 09-4-12 23:03 發表
我之前也沒有報他們的Playgroup, 到K1都希望可以直升. 但係唔知係唔係一定會直升還是只係機會大一點?

你的小朋友呢? 也是讀迦南嗎?

Hi Vianne 媽咪,

我係Joyce, Vianne 同澄澄同日生日...你還記得??

我都係 N1 (pm class) 25/4 12-12.30要再去一次俾什費, 但我仍在考慮中,因美孚Think Int'l 我都交了留位費,仲未知點揀....
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-03-18/charmain.html

hi Vianne媽咪
我囡囡都係嚟緊9月3日開學,讀 N1 (pm),
你個囡囡讀咩小組呀????
睇0下會唔會咁0岩.

各位媽媽,
你地好!!我終於決定比個女讀呢度喇!!nice to meet you all here !!
我個女7月出世既!!
係pm class !! 係唔係響註冊時間後面既就係咩組呀??如果係,我個女係(G5組)
你地係咩組呀?? 唔知有冇人同組呢??

原帖由 MAMAMEEE 於 09-4-12 20:46 發表
Have u applied their playgroup before? Will u stay on K1 or consider other KG?

你好!!我地返左佢既playgroup 5個月了!!

我的小朋友現在是讀迦南N1....
K1是可以直升. 一定會直升

Hello大家好
我囡囡都係讀下午 N1,
G6組.

我個女係 AM class (A3組).
有冇mami會apply school bus?

HI, 各位媽咪, Vianne 係B7組. 好開心認識你地呀.

我地住荔枝角, 所以都會比囡囡搭校車.

原來迦南可以直升K1!? 咁就好了, 唔洗煩~ 由囡囡要報讀N1到現在決定讀迦南, 足足煩了8個月~~

各位媽媽你好, 我個女係pm class A4組

hi:
我個囡囡係F3組(上午班)
url=http://www.youngnutrition.net][/url] [/url]

原帖由 Vianne媽咪 於 09-4-15 13:55 發表
HI, 各位媽咪, Vianne 係B7組. 好開心認識你地呀.

我地住荔枝角, 所以都會比囡囡搭校車.

原來迦南可以直升K1!? 咁就好了, 唔洗煩~ 由囡囡要報讀N1到現在決定讀迦南, 足足煩了8個月~~ ...

唉...澄澄係A7組同Vianne 吾同添....
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-03-18/charmain.html

各位媽媽,
咁睇好似有好多組喎!!唔知會唔會唔係咁分既呢??我聽講好似早午total有16班呀!!
btw,我地住觀塘,不過,我同hubby都唔放心比個女坐校巴,因為一架車坐咁多個小朋友,我擔心姨姨照顧唔到咁多個小朋友呀!!所以爸爸車囡囡返學!!因為工作既關係,爸爸下午都可以車個囡返學,反而放學就要婆婆湊!!而我都係工作既關係,返shift,我仲衰,返學同放學,都唔可以湊到,除非,我放假,不過,我都可以weekday放假既!!

wtk,audreyb,
你地好!
想問問你地bb係幾多月出世嫁??

但係我又覺得這未必係組別, 因為我取錄信係B2, 但係註冊信係B7. 有兩個號碼....???

原帖由 Vianne媽咪 於 09-4-15 21:49 發表
但係我又覺得這未必係組別, 因為我取錄信係B2, 但係註冊信係B7. 有兩個號碼....???

我既取錄信都係B2喎!!

原帖由 lukamy 於 09-4-15 01:33 發表
我的小朋友現在是讀迦南N1....
K1是可以直升. 一定會直升

lukamy,
咁都幾好喎!!
咁你有冇打算k1讀第二間呀??

hello...
我囡囡都係黎緊9月會係迦南返N1呢...
而一直返左佢地既Playgroup都7個月喇~
佢收左囡囡AM班,不過習慣唔到一早起身呀,所以黎緊25號返去會同佢轉PM班喇!
[/url]
‹ 上一主題|下一主題