用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ ...
樓主: Vianne媽咪
go

09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ [複製鏈接]

我老公去註冊o個日已經幫亞仔報o左8月個預備班喇!  諗住等佢習慣o下新環境都好呀! 但係宜家睇落,好似唔係好多人報咁喎....

有d擔心添....

咦!  puipuiyan, 你都係住 Kln Bay 呀! 唔知我地會唔會相遇呢?

原帖由 puipuiyan 於 09-4-27 13:10 發表
School
我會自己接送呀,所以唔搭校車喇,搭校車要成粒鐘,我真係唔忍心呢,寧願自己一日來回兩次送佢啦!

我囡返下午,同埋我自己接呀,你呢???
係喎~如果真係讀預備班要最遲幾時交錢決定呀?

原帖由 himichelle 於 09-4-28 20:06 發表
咦!  puipuiyan, 你都係住 Kln Bay 呀! 唔知我地會唔會相遇呢?
[/url]

My daughter who cannot attend since they said she's not 2 yrs old yet by the time when the Aug. class start. 

School
     name           birth       class       bus       District  
(1) WTK            07/05      AM        Yes      
(2) Vianne媽咪   07/08      PM        Yes
(3) dorajoyce    07/08      pm        Yes     Mei Foo
(4) Justinwumom 07/03   AM         No   
(5) himichelle     07/01      AM        Yes      Kln Bay
(6) cherylyau_b(Sunee) 07/07   pm  no      Kwun Tong
(7) bloody           07/06    AM        not confirmed   Lai Chi kok
(8)rache            07/06     PM     Yes     Laichikok
(9)puipuiyan         07/03   PM     NO     Kln Bay
(10)babychin       07/08   PM    Yes    Cheung Sha Wan
(11)babellt          07/06    AM    Yes    Yaumatei
(12)magicmeow  07/05    AM    Yes      Kln Bay

原帖由 magicmeow 於 09-4-30 14:08 發表
School
     name           birth       class       bus       District  
(1) WTK            07/05      AM        Yes      
(2) Vianne媽咪   07/08      PM        Yes
(3) dorajoyce    07/08      pm       ...

(13) JC媽          07/04      PM         NO

回覆 2# magicmeow 的文章

(14) leoneylee 07/06  pm  no

原帖由 himichelle 於 09-4-28 19:55 發表
我老公去註冊o個日已經幫亞仔報o左8月個預備班喇!  諗住等佢習慣o下新環境都好呀! 但係宜家睇落,好似唔係好多人報咁喎....

有d擔心添.... ...

我地都有報呀!!已經過左數喇!! 都係pm section呀!
你咩section呀??

我都心大心細唔知報唔報8月輔導班好?共返17日,得3日可以比家長陪,每日陪1個鐘...都係到七月先決定反正4/jul前先決定都得....我想請教下各位媽咪幾時要買校服,書包等返學用品...係自己買定係同學校訂..我無呢方面經驗..hehe

(15) 兜仔媽媽 07/07  pm  no

上次登記時個老師話係7月4號果個家長日會有得賣校服....但我都諗緊要買幾多套校服同運動服比阿仔....

原帖由 dream4reality 於 09-5-20 17:20 發表
上次登記時個老師話係7月4號果個家長日會有得賣校服....但我都諗緊要買幾多套校服同運動服比阿仔....

上次註冊係我老公做既,所以我都唔知幾時買呀!!好彩你話我知咋,唔知駛唔駛響果日比埋買校服$$呢??
我都唔知買幾多套呀!!我唸3套裙仔,2套運動,唔知夠唔夠呢??
請問你地買幾多套呀??

ai...I still struggle on whether to apply for August preparation class or not.  Do you all know when should I pay for it?  Is it before the seminar?

原帖由 cherylyau_b 於 09-5-20 19:23 發表

上次註冊係我老公做既,所以我都唔知幾時買呀!!好彩你話我知咋,唔知駛唔駛響果日比埋買校服$$呢??
我都唔知買幾多套呀!!我唸3套裙仔,2套運動,唔知夠唔夠呢??
請問你地買幾多套呀?? ...

我只知道逢星期一,五著運動服, Tue, wed, Thur 著校服..
咁我諗3套裙仔,2套運動,應該ok.....

校服估計一套約$100-140...(我估)咁你帶定$, 不過上次佢無話 4 Jul, 要買只是話訂..可能無甘快有得拎
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-03-18/charmain.html

thank you all mami...好彩問下你地...我連阿仔著咩SIZE都唔知..我諗都要2套校服3套運動服先得啦...咁書包自己買架啦...請問仲有無其他野要買架?  使唔使文具 ?

原帖由 dorajoyce 於 09-5-21 10:33 發表

我只知道逢星期一,五著運動服, Tue, wed, Thur 著校服..
咁我諗3套裙仔,2套運動,應該ok.....

校服估計一套約$100-140...(我估)咁你帶定$, 不過上次佢無話 4 Jul, 要買只是話訂..可能無甘快有得拎 ...

dorajoyce,
$100-$140一套都可以接受!!Thank you !!

原帖由 兜仔媽媽 於 09-5-21 14:02 發表
thank you all mami...好彩問下你地...我連阿仔著咩SIZE都唔知..我諗都要2套校服3套運動服先得啦...咁書包自己買架啦...請問仲有無其他野要買架?  使唔使文具 ? ...

兜仔媽媽,
monday and friday先會著運動服,tue,wed and thus著校服,咁點解運動服要多d既??有冇咩意思??
我要唔要買多一套運動服,即係3套運動服,3套校裙呀??

原帖由 justinwumom 於 09-5-20 20:10 發表
ai...I still struggle on whether to apply for August preparation class or not.  Do you all know when should I pay for it?  Is it before the seminar?

其實我返都係因為我地返開佢既playgroup,所以返多幾日冇乜所謂囉!!

迦南校服

你們好~我有兩條迦南女生校服,可以n1-k1穿的,有80%新只係穿了兩個月,有意請e-mail給我[email protected]~謝謝

回覆 3# cherylyau_b 的文章

cherylyau,哈哈,係我打錯字..應該係2套運動服+3套校服

原帖由 兜仔媽媽 於 09-5-26 18:51 發表
cherylyau,哈哈,係我打錯字..應該係2套運動服+3套校服

咁你咪同我一樣囉!!
好喇!!就咁決定喇!!-->2套運動服+3套校服
‹ 上一主題|下一主題