用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ ...
樓主: Vianne媽咪
go

09-10年讀九龍塘金巴倫道迦南N1 ~ 入來傾吓~ [複製鏈接]

大家好~~~

我仔仔係下午班啊,25/4先去第二次註冊..

我仔仔都係PM class,不過我重考慮緊讀。之前都有上過Cannan playgroup, 現冇上啦。

HI
我囡囡都係(G5組)...唔知會唔會係一樣呢
原帖由 cherylyau_b 於 09-4-15 01:04 發表
各位媽媽,
你地好!!我終於決定比個女讀呢度喇!!nice to meet you all here !!
我個女7月出世既!!
係pm class !! 係唔係響註冊時間後面既就係咩組呀??如果係,我個女係(G5組)
你地係咩組呀?? 唔知有冇人同組呢 ...

原帖由 puipuiyan 於 09-4-16 03:15 發表
hello...
我囡囡都係黎緊9月會係迦南返N1呢...
而一直返左佢地既Playgroup都7個月喇~
佢收左囡囡AM班,不過習慣唔到一早起身呀,所以黎緊25號返去會同佢轉PM班喇! ...

puipuiyan,
哈哈!!咁得意既??好多人想轉上午,而你又轉PM呀!!
我個女同你個女一樣,都係一早起唔到身既!!所以我地都啱讀pm class !!

原帖由 leoneylee 於 09-4-17 00:00 發表
HI
我囡囡都係(G5組)...唔知會唔會係一樣呢

leoneylee,
我地25/11係11:00-11:30註冊呀!!不過果日爸爸註冊,因為我同個囡上緊堂呀!!(都係cannan既playgroup呀!!)
你個囡幾多月出世呀??我個月就7月-->我八卦下啫,因為我硬係覺得同一組會係同一個月份既bb咁!!

HI
我囡囡6月出世.註冊0個日我都係同你一樣時間呀,咁唔知會唔會係同組喇....(G5組)
原帖由 cherylyau_b 於 09-4-17 00:16 發表

leoneylee,
我地25/11係11:00-11:30註冊呀!!不過果日爸爸註冊,因為我同個囡上緊堂呀!!(都係cannan既playgroup呀!!)
你個囡幾多月出世呀??我個月就7月-->我八卦下啫,因為我硬係覺得同一組會係同一個月份既bb咁!! ...

原帖由 leoneylee 於 09-4-18 00:22 發表
HI
我囡囡6月出世.註冊0個日我都係同你一樣時間呀,咁唔知會唔會係同組喇....(G5組)

leoneylee,
咁真係好可能係同一組/班喎!!

原帖由 兜仔媽媽 於 09-4-16 12:26 發表
我仔仔係下午班啊,25/4先去第二次註冊..

兜仔媽媽,
你終於都決定讀迦南喇!!
記唔記我好響0707果邊問過你in 唔interview既??

del message

hello... 等我都來報到先......

我仔仔都係黎緊9月會係迦南返N1上午班呀!  唔知會唔會同你地一班呢~

今個星期六會去註冊,唔知會唔會撞到你地呢~

我都想早d認識大家,如果個女肯跟爸爸上playgroup,我就可以響playgorup既課室度行出來註冊,同大家見個面先!!

您們好, 我阿仔都係返今年 N1.
我想問下一班有多少個 b 呢 ?   Thanks.

Hi, Cherylyau_b, 我記得啊,你卒之都決定呢間而唔係方方啦? 好開心認識到你..睇得出你都係好好既媽咪黎架~~

Hi Himichelle, 我都係今個星期六去註冊,唔知會唔會見到你呢?

Hi 各位媽咪, 大家好,以後多d聯絡..

原帖由 兜仔媽媽 於 09-4-20 15:42 發表
Hi, Cherylyau_b, 我記得啊,你卒之都決定呢間而唔係方方啦? 好開心認識到你..睇得出你都係好好既媽咪黎架~~

Hi Himichelle, 我都係今個星期六去註冊,唔知會唔會見到你呢?

Hi 各位媽咪, 大家好,以後多d聯絡..:kissy ...

兜仔媽媽,
哈哈!!多謝你讚賞先!!真係有d唔好意思添!!
你個小朋友會係邊組呀!!唔知會唔會同一組呢??

HI cherylyau_b,

你現在囡囡返緊Playgroup? 你覺得好唔好呀, 我都想報下和囡囡早一點適應學校生活.

另外, 你係住邊區呀, 囡囡九月返學要唔要搭校車?

不如我地做個統計呀? 睇下有冇人同阿女同班/車?
      name         birth       class     School bus
(1) WTK            07/05      AM          Yes

name         birth       class     School bus
(1) WTK            07/05      AM          Yes
(2) Vianne媽咪   07/08      PM          Yes

(2) Vianne媽咪   07/08      PM          Yes
(3) dorajoyce    07/08      pm          Yes
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-03-18/charmain.html

(3) dorajoyce    07/08      pm          Yes
(4) Justinwumom 07/03   AM          No

我想加多項住邊區呀! 方便睇o下大家會唔會同校車呀!

School
     name           birth       class       bus       District  
(1) WTK            07/05      AM        Yes      
(2) Vianne媽咪   07/08      PM        Yes
(3) dorajoyce    07/08      pm        Yes
(4) Justinwumom 07/03   AM         No   
(5) himichelle     07/01      AM        Yes      Kln Bay
‹ 上一主題|下一主題