用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 高志能教育服務限公司
go

高志能教育服務限公司 [複製鏈接]

請問高志能教育服務有限公司的英語全接觸班好唔好呢?因我想仔仔報讀此班.打去問過,佢地話主要是教英文文法.有沒有人有多些資料可以提供.
   0    0    0    0

I also want to know!!!

Where is it? I also want to find a whole english course to my daughter.

原帖由 heiB 於 09-4-7 14:07 發表
請問高志能教育服務有限公司的英語全接觸班好唔好呢?因我想仔仔報讀此班.打去問過,佢地話主要是教英文文法.有沒有人有多些資料可以提供.

囝囝以前讀此校拼音班,一班30幾人,唔明白就你既事,導師夠鐘就收工,一分錢一分貨,不用祈望過高。

回覆 # 的文章

http://www.highintelligence.com.hk/

回覆 # 的文章

我仔仔都讀過此校拼音班,開班時就有30幾一班,都升班時就會少好多人.聽家長講,老師的質數好參差.好的老師會有好多人爭住入佢果班.近期佢開始請的拼音老師好young,都有家長對佢老師的質素有疑問.
佢有一個好處就係唔會順便cut課程,所以我仔仔都能完成整個課程.
現公司個負責人又sell佢的英文全接觸班很好,我正考慮繄.
雖然佢唔係好出名,但係我見教協和宣基小學都有同佢合辦英文課程,睇來又唔係好差.

醒目開學勳章

唔好.我囡囡學過文法班.每堂用15分鐘默書.教15-20分鐘,其餘時間做exercise.要妳串既字唔長唔叫串.如:coffee-maker, washing-machine, refrigerator.....串到我個囡驚.文法教完佢都唔係好明.學左半年就唔學啦.
亦都跟佢學過游水.一個對七個.跟本教唔到.去嘈佢地.就加個助教.浮腰,手(就)唔夠,要輪住用.
重有係普通話班,有四個報名都話開唔到班.我問佢要一對幾,佢地答我最小要十個,小朋友跟本學唔到.我囡囡而家學緊一對三都唔知幾好.
係併音課程好小小.但好大班,一對2X個.
人數又多,收費唔平.對佢既課程已沒有信心.

原帖由 heiB 於 09-4-7 14:07 發表

導師欠責任感,去讀浪費時間。

回覆 # 的文章

SK1

好多謝你的資料.我正係15,16好唔好讀佢地的英語全接觸班.佢係將軍澳的拼音班又真係好多人讀.不過佢係借黃永樹小學上堂的.個負責人常常sell我地去佢的centre讀,但係學費貴過係黃永樹讀.

hei B,

請問你囝囝讀完拼音班後,學唔學到野?

原帖由 heiB 於 09-4-8 10:41 發表
我仔仔都讀過此校拼音班,開班時就有30幾一班,都升班時就會少好多人.聽家長講,老師的質數好參差.好的老師會有好多人爭住入佢果班.近期佢開始請的拼音老師好young,都有家長對佢老師的質素有疑問.
佢有一個好處就係唔會順 ...

回覆 # 的文章

WINLEG
我仔仔讀完佢地成個拼音班,共5 個 level.我覺得佢又學倒嘢woo.不過一班人數真係較多,讀到level 3,一班都有12至13人的.不過佢學費又唔係好貴(我指在將軍澳區).我仔仔比較好彩,佢Miss係好好的.反之我囡囡現在讀緊果個老師就好young.我都睇緊佢讀得好唔好,你比你朋友讀呢個centre,一定要自己再跟,唔好完全信哂老師呀.

heiB, thanks for your reply.

Since their web site is showing that the phonic class is very work!  So, I want to let my daughter  to take their phonic class in Mongkok site.

原帖由 heiB 於 09-4-8 13:15 發表
WINLEG
我仔仔讀完佢地成個拼音班,共5 個 level.我覺得佢又學倒嘢woo.不過一班人數真係較多,讀到level 3,一班都有12至13人的.不過佢學費又唔係好貴(我指在將軍澳區).我仔仔比較好彩,佢Miss係好好的.反之我囡囡現在讀 ...
‹ 上一主題|下一主題