用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有得見荃官第二輪面試
go

有得見荃官第二輪面試 [複製鏈接]

醒目開學勳章

好開心,今日收到信,可以去見第二輪,雖然囡囡成績不是太標青,對於面試實不敢存有希望.但有得去,證明個囡都有實力,可以入選,就當作一個美好的經驗.
   0    0    0    0

恭喜晒呀!
我囡囡見8:30呀, 你呢?

如你說囡囡成績不標青(我想也唔會差得去邊的), 可能佢面試表現突出, 所以入選第二輪面試呢!

原帖由 sukkiu 於 09-3-31 00:07 發表
好開心,今日收到信,可以去見第二輪,雖然囡囡成績不是太標青,對於面試實不敢存有希望.但有得去,證明個囡都有實力,可以入選,就當作一個美好的經驗.

醒目開學勳章

原帖由 hoanita 於 09-4-4 12:04 發表
恭喜晒呀!
我囡囡見8:30呀, 你呢?

如你說囡囡成績不標青(我想也唔會差得去邊的), 可能佢面試表現突出, 所以入選第二輪面試呢!
我個囡都係8:30,咁啱既~~
但係面試要用英語做小組討論,都好難架.

醒目開學勳章

今日去面試,見到佢d舊同學,有兩個可以入圍,因為我們都不是住荃灣.個囡就話問題不難,問在家會做什麼?佢本來很緊張,見完就很輕鬆,不過她都說表現不大好,還識了一個朋友,是住我個座.

我囡囡就話ok啦, 問佢簡述一下一位名人的事跡, 我囡囡答了魯迅, 又問佢看過呢個人的咩嘢著作, 要佢簡述一下, 好彩阿囡對魯迅都幾熟悉.

而英文小組討論一環, 就有兩個老師一起輪流問學生的問題, 問囡囡讚唔讚成少看電視, 多溫書. 又有個老師問另一個學生, 平日會否對父母呼喝.....但我聽囡囡講出呢d問題, 應該唔係咁容易用英文答的.

原帖由 sukkiu 於 09-4-7 19:04 發表
今日去面試,見到佢d舊同學,有兩個可以入圍,因為我們都不是住荃灣.個囡就話問題不難,問在家會做什麼?佢本來很緊張,見完就很輕鬆,不過她都說表現不大好,還識了一個朋友,是住我個座. ...

醒目開學勳章

原帖由 hoanita 於 09-4-8 00:09 發表
我囡囡就話ok啦, 問佢簡述一下一位名人的事跡, 我囡囡答了魯迅, 又問佢看過呢個人的咩嘢著作, 要佢簡述一下, 好彩阿囡對魯迅都幾熟悉.

而英文小組討論一環, 就有兩個老師一起輪流問學生的問題, 問囡囡讚唔讚成少看 ...

咁你囡囡既問題真係難得多,因為我個囡小組時個個都話彈琴同睇書,但係都有人唔識講,有人想接住講,但係個位考生又跟住講,最後就輪流講,唉,都不是小組討論.
不過已經見完,都不再想,我猜個囡就唔得,因為佢都話自己講到口窒窒.我們不是住荃灣,到大抽奬時,不會填荃官,咁你又會再填荃官嗎?

我都未諗掂大抽獎點選.
阿囡就話見林護的信心大過荃官. 但我又唔係葵青網.
荃官又唔係好多位攞出來抽. 可能會考慮下可風吧

原帖由 sukkiu 於 09-4-8 09:07 發表

咁你囡囡既問題真係難得多,因為我個囡小組時個個都話彈琴同睇書,但係都有人唔識講,有人想接住講,但係個位考生又跟住講,最後就輪流講,唉,都不是小組討論.
不過已經見完,都不再想,我猜個囡就唔得,因為佢都話自己講到 ...

醒目開學勳章

原帖由 hoanita 於 09-4-8 13:14 發表
我都未諗掂大抽獎點選.
阿囡就話見林護的信心大過荃官. 但我又唔係葵青網.
荃官又唔係好多位攞出來抽. 可能會考慮下可風吧

咁呢兩間都有聯繫小學,都係難d抽中,可風都係不錯的選擇,我就會填安柱,博一博.因為我地係葵青區.
‹ 上一主題|下一主題