用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 仁濟羅陳楚思中學請進請進
go

仁濟羅陳楚思中學請進請進

小女Band2生,很喜歡仁濟羅陳楚思中學,有否現在就讀
" 羅陳楚思" 的學生家長給點寶貴意見?

校風,教師,活動,功課,如何呢?

我登入羅陳校網,須然它是中中,但學校亦非常注重英語的培訓,英文和中文科都是小班教學 ,是嗎?
能否告知 多一點?

直資聖道迦南已取錄小女,並要在3月17日前留位,即要放棄自行派位和統一派位權,但她仍是較喜歡羅陳,問題是有多少機會可以派入羅陳,知不知道是否有很多人報考呢?
現在真不知如何取捨!

還有,若選了直資,即六年也不能轉回政府津校嗎?

仁濟辦學,水平一般!

其實我都喜歡羅陳楚思, 不過今日上網search, 見d人留言, 佢好似上年已收band1生多, band2 生比較難入, 而我仔仔都是聖道迦南已取錄,亦要在3月17日前留位

原帖由 horsemama 於 09-3-13 23:15 發表
其實我都喜歡羅陳楚思, 不過今日上網search, 見d人留言, 佢好似上年已收band1生多, band2 生比較難入, 而我仔仔都是聖道迦南已取錄,亦要在3月17日前留位

horsemama ,WCC16 ,

我囡囡21/3面試,你地係有遞表係咪?

Hi Ivanyoyoma

我自選有入表, 羅陳楚思幾時用電話通知你? 你囡囡是否band 1 生?

原帖由 horsemama 於 09-3-14 23:40 發表
Hi Ivanyoyoma

我自選有入表, 羅陳楚思幾時用電話通知你? 你囡囡是否band 1 生?

horsemama:
        佢係band 2 生,13/3下午.

原帖由 IVANYOYOMA 於 09-3-15 00:16 發表

horsemama:
        佢係band 2 生,13/3下午.

今日面咗試la!有冇同學都面咗呀?

原帖由 horsemama 於 09-3-13 23:15 發表

又不是多收band 1生. 上年band 3 生去叩門即收. 我覺得這校多是band 2的學生.