用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 返下午班幼兒園的作息時間
go

返下午班幼兒園的作息時間 [複製鏈接]

返下午班幼兒園的作息時間

請問早上幾點起床 / 幾點瞓下午覺.. 等
請給意見!!

Re: 返下午班幼兒園的作息時間

你囡囡幾多歲呀

我仔係咁安排架~~
每日早上7:30起身(因為哥哥一早返學,佢聽到聲音就會起身!)
10:00食lunch
11:00小睡一個鐘
12:00起身換衫
12:15出門口返學
放學唔冼訓....因為之前訓過
到晚上9點15分...同我地byebye訓!

He is coming 2 on Dec. And I planned to send him to pm nursery on Jan 05.
Now he will wake up at 7:15 for morning milk, then sleep again until 10:30.  And have afternoon sleep at 4:00, but he only go to bed at 11:30 at night.
Now I want to train him go to bed early, but I'm worrying have to change his schedule again when he go to nursery!

我仔係咁安排架~ 我仔是 k1

9時半至 10半起身 之後飲奶. 早起飲 8oz 遲起就飲 4 oz

11時15分食飯
12時上校車
5時 15分回到家 跟住食 "面"包
7時食晚飯 (自己食)
8時半再食. (與我們一起食,他食送.飲湯)
9時半-10時 飲奶 (8oz)
11時上床. 與他談話, 講故事. 12時前訓著.

我仔K1,呀賓話佢每日放學返到屋企都超
勁眼訓,四點九返到屋企,大約五點到訓
但我六點半返到屋企佢已經訓醒沖埋涼,
但係係呆呆滯滯果種,有時仲會唔想食飯
話要訓覺,我懷疑係賓賓摷醒呀仔唔想呀
仔晏起身,晏食飯,咁佢就要一齊晏食飯
同晏d訓 .....我可以點做??
佢咁搞法,呀仔晚晚九點幾就話要訓,朝
朝七點幾就起身,一路到返學都唔肯訓,
但放學後又成日好似訓唔夠咁,所以佢一
日到黑都好似"烏烏下"咁.....黑眼圏仲勁
過我呀............
‹ 上一主題|下一主題