用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長分享會 ...
樓主: xo仔
go

元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長分享會 [複製鏈接]

Re: 元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長會

jasma,

多謝你關心!我返去叫阿媽煲比阿女飲先。

另外,我對周宋主愛的幼兒英語會話班有興趣呀,正在物色緊邊度有得學。

你地有無參加學校攪的講座呀,有三講,10月8日第一講。我參加左。

Re: 元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長會

Hi  思思 :
甘你要快d報名啦,我個女上friday 已返咗第一堂.

我唔知有講座喔,毋通知我地ga?等我打去問下先.

xo仔:
唔該晒!佢的唔好處都唔算係唔好呀﹐因為我而家心目中想讀的學校﹐五間有四間都係同樣o係呢個屋村裡面o既﹐而家爭在等佢地招生in時睇下邊間先生同環境好d ﹐唔該晒!

思思,

食左5日藥都未好, 是否個e生5係好夾你囡囡呀, 未必是你個錯, 講到做呀媽唔掂這個話題, 我都5係好掂咋,都係邊學邊做.     
xo仔

jasma,

係呀, k1未有住, 到暑假前你就會收到通知, 到時你可以比囡囡參加下, 幾好玩嫁.

周宋主愛的幼兒英語會話班, 我都有興趣, 不過我住天水圍, 佢地d開班時間5知我就5就到.

芭蕾舞都係比d女仔學好d.
xo仔

hicat,

你小朋友係咪讀真光幼稚園, 5使怕羞wor, 比d資料我, 幫你update埋份list到, 多d上黎傾下.
xo仔

思思,

我都參加學校攪的講座呀,全部報晒, 到時你老公會5會一齊上堂呀.
xo仔

jasma,

應該你都可以報, 思思都有得報, 快d打電話去問下啦.  

jasma 寫道:
Hi  思思 :
甘你要快d報名啦,我個女上friday 已返咗第一堂.

我唔知有講座喔,毋通知我地ga?等我打去問下先.
xo仔

soong,

5好客氣, 你住邊樹呀?

soong 寫道:
xo仔:
唔該晒!佢的唔好處都唔算係唔好呀﹐因為我而家心目中想讀的學校﹐五間有四間都係同樣o係呢個屋村裡面o既﹐而家爭在等佢地招生in時睇下邊間先生同環境好d ﹐唔該晒!
xo仔

xo仔,

其實我八掛入黎睇下。wrong posting!!!

hicat,

無問題, 你得閒就入黎八下. 你小朋友讀邊間幼稚園?
xo仔

xo仔:
我住洪水橋架!其實我都係順便黎八下架咋! ;-p

jasma,

咁你個女返了一堂,覺得什樣呀?有咩野學架?

Thanks.

Hi思思:
個堂是我老公帶佢去,我老公話好似playgroud甘,圍埋一圈,聽佢講英文,有paper做...

逢friday 下午3:30--4:30
                  4:45--5:45

要報快d啦,$720/10堂(會員)

xo仔,你看下time就吾就到囉.

仲有,個講座是晚上我就唔多方便去啦.

soong,

無mud問題嫁, e+八幼稚園, 遲下就要八小學.
xo仔

jasma,

d時間有d緊迫啦對我, 等我dog dog先. he~he~
xo仔

jasma,

係呀, kam就係你損失啦   之前我上過一堂, 好正嫁, 佢會講下小朋友常見d問題, 如何解決, 今次重會即埸試範.
xo仔

xo仔:
哈哈!而家已經開始八緊d小學情況喇! 可能我心急(最遲)佢上小學就即出黎做野﹐所以覺得打算得黎差不多咁!又要諗定搵下有無人可以幫我到囡囡放學時睇睇佢....不過都係幾年後的事﹐d小學情況可能唔同左ru!

sorry!離左題添!  

請問真光既功課深唔深呀??
仲想問約瑟好唔好呀??
住我屋苑既人話約瑟較深....上左小學會無咁辛苦.係咪呢??
佢o地話真光一半半...又唔太深..又唔太淺喎
2002年12月6日 閃眼間issac仔已經29個月大啦 1/4/2004~~~11kg 1/6/2004~~~10kg 28/6/2004~~~11.5kg 14/7/2004~~~10.5kg 日出世
‹ 上一主題|下一主題