用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長分享會 ...
樓主: xo仔
go

元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長分享會 [複製鏈接]

Re: 元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長會

hi 我來報到
元朗真光:
login name/bb name/grade/
1)jasma-----jasmine---上午K1
2)xo仔 ------leo --------上午k2
3)ayesha -----rachel----上午k3
4)思思--------?????------ k1
5)人大師法-----?????------????
6)軒轅媽-----軒軒豬-----下午k1A

朗屏真光:
login name/bb name/grade
1)
2)

天水圍真光:
1)
2)

Re: 元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長會

煒良媽咪,

嘩, 我認識的天水圍媽咪, 都9成多選天天wor, kam咪好難入, 你次選邊間呀.
xo仔

軒轅媽,

歡迎你, 你同軒軒豬能否適應, 有無喊呀.
xo仔

xo仔:

係呀天天都算係天水圍最受歡迎既小學之一, 次選我諗我會揀天官, 天循, 何德心, 希望大抽獎既時候中啦…
噤你又會幫仔仔揀邊間呢?

煒良媽咪,

政府好似又會改政策, 都係睇到時改成掂先決定.
xo仔

思思,

你女女好番d未呀.
xo仔

xo仔:
  多謝關心, 我個仔由細到依家都唔怕羞,
所以由開學到現在都冇哭, 不過差不多每2日就比老師投訴,
講話太大聲,
同學仔哭, 佢大大聲叫人o地唔好哭, ( "客"親小朋友 ),
上課時老師唔理佢, 佢就站在卓子上.
去完洗手間, 一支箭o甘 "錶"返課室.
總之就日日新鮮,日日金.

請問咁多位媽咪:你地知唔知天水圍真光好唔好呢?我睇佢03-04的資料﹐讀的小朋友唔多﹐會唔會係應該比元朗真光易入d 呢?我囡囡好細膽﹐唔比佢自己去in ﹐我諗佢會喊﹐out 緊!

軒轅媽,

好可愛o者, 都5係金, 係未知d規矩, 遲下老師教晒d規矩比佢地, 佢就會慢慢跟到嫁啦.
xo仔

soong,

我答你, 天水圍真光好好, 好處: 老師好, 校長亦都好細心, 我都有d媽咪朋友的小朋友在入面讀, 聽她們講, 如果小朋友有d情緒或其他問題, 就連校長都會幫手, 而且還會電話一路跟進tim .
不好處 : 地點不佳, 屋村樓下.
xo仔

新朋友:
我個仔仔出年都讀K1
我唸都想比佢讀真光
不過我見校服唔係好靚...哈哈!!!而且一出門口係馬路..又怕小朋友亂走...會被車撞到..所以又想選肖珍...但肖珍又係對出馬路....有人叫我選天水圍商會...但又好似遠左d....搭校車又要坐一個鐘車先至返到屋企.....又怕佢辛苦....如果我唔比佢坐校車....我又唔知個幾個鐘係到做乜野......其實邊間好d呢??

我老公個家姐識人係入面做.....佢話我個仔要讀就好易入.....只係我比唔比佢讀真光o者...所以我好煩腦

XO:
朗屏真光...唔係等於元朗真光咩??
2002年12月6日 閃眼間issac仔已經29個月大啦 1/4/2004~~~11kg 1/6/2004~~~10kg 28/6/2004~~~11.5kg 14/7/2004~~~10.5kg 日出世

hi 我來報到
元朗真光:
login name/bb name/grade/
1)jasma-----jasmine---上午K1
2)xo仔 ------leo --------上午k2
3)ayesha -----rachel----上午k3
4)思思--------思思------ 下午k1
5)人大師法-----?????------????
6)軒轅媽-----軒軒豬-----下午k1A

朗屏真光:
1)
2)

天水圍真光:
1)
2)

xo仔,

未呀!差不多一個星期,尋晚仲咳得好厲害添!

xo仔 寫道:
思思,

你女女好番d未呀.

牛奶仔媽媽,

真光有三間, 分別在元朗 / 天水圍 / 朗屏, 朗屏真光在朗屏村裹面.

另外, 5駛煩, 你重有時間慢慢諗.
xo仔

思思,

kam思思係咪睇左e生都未好呀, 不過咳係好麻煩嫁, 試下煲d湯水比佢飲下, 因西藥好鬼散.
xo仔

上星期已經睇左醫生,食左5日藥,不過上星期六、日因為出街,無帶藥在身,所以1日只食1次。呢個媽咪真係唔掂呀!!   

引文:
--------------------------------------------------------
我不是說笑加!我聽到有個真光小學老師親口講。會行一條龍,如果不是出年就是後年啦!

--------------------------------------------------------

我心目中都是真光小學,如果一条龍是work ga,甘到時吾使

Hi 思思:
   你個女咳得勁咪好辛苦囉,你試下煲龍利葉湯比佢飲啦,要飲几次先見效ga.

我收到你的PM啦,其實我只有真光一個choice,其它shool唔熟,得閑多d交流下.

Hi xo仔:
    真光有體操班?老師沒講ga?星期几上ga?

我個女join咗周宋主愛的幼兒英語會話班,是外籍老師上堂.

下個月想比佢返芭蕾舞.

你地有毋興趣join啊.

.
‹ 上一主題|下一主題