用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長分享會 ...
樓主: xo仔
go

元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長分享會 [複製鏈接]

Re: 元朗 / 天水圍 / 朗坪 --- 真光幼稚園家長會

alicescarlet,

攪錯咗無問題, 小事o者.
Ayesha答左你.
xo仔

Re: 元朗 / 天水圍 / 朗坪 --- 真光幼稚園家長會

xo 仔, 聽真光小學校長講, 佢地係搬去鐘聲前會先將學校裝修, 所以應該唔會太舊.

xo仔 寫道:
ayesha,

對我黎講係無問題, 原因我住天水圍, 掂樣都係誇區, 不過搬去鍾聲校址, kam樣會5會太舊呀.

Re: 元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長會

我聽聞!真光幼稚園明年有機會行一條龍!

ayesha,

如果搬去鐘聲前會先將學校裝修, kam好可能5止收兩班學生wor, 我地咪有上能上到小學.
xo仔

Re: 元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長會

人大師法,

係真5真呀, 5好tag我wor.  

xo仔

-------------------------------------------------------
引文:
由 人大師法 於 2004-09-14 22:19:35

-------------------------------------------------------

有d甘ga事,如果真是就好啦,我心目中都是報真光小學ga,
佢上年d畢業生考到bank 1有六十几個%,全港排第10,靈愛仲勁,排第6or 7

xo仔:

聽我嫂講就算搬過去都是2班喔.

人大師法:
   哈哈,見到你上來好開心,不如妳都up date 埋個list啦.

個女返咗2week已有功課做啦,攪到我不知几忙.

你個仔點啊?

jasma

Hello bird-bird:

This is play group information:
          Joyful English Centre

add:Unit 1037,Nan Fung Centre,264-298 Castle Peak Rd.Tsuen Wan,NT
Tel:24928567

2hour/per day,12lessons/per months1560(for 2yls-2.5yls)

2hour/per day,8lessons/per months1040(for1.5yls-2yls)

jasma

jasma,

係真5真呀, d畢業生考到bank 1有六十几個%,全港排第10, mud kam勁ka, 嚇死我啦.  靈愛有幾多個%呀.

[quote]
jasma 寫道:
引文:
由 人大師法 於 2004-09-14 22:19:35

佢上年d畢業生考到bank 1有六十几個%,全港排第10,靈愛仲勁,排第6or 7
xo仔

jasma,

kam小班的, 5通係小班教學.   

人大師法,

你小朋友都係係真光讀?

xo仔

Jasma, 唔該哂! 我會打去問吓.  我個女星期六開始返元朗一個英文 Playgroup, 未知好唔好, 希望試吓其他compare吓.

嘩, Jasma, XO仔 , ayesha, 人大師法, 你哋好強呀, 收到咁多料!   如果真光真是行一條龍就好啦, 不過到時肯定勁難考. 唔知舊生媽咪有冇分加? (不過我係大坑道真光, 唔係元朗, 可能冇用) :cry:

jasma,

我記得好似係靈愛第一, 真光上午班排第二 or 第三 ?? 有冇其他家長可以證實下 ?

講真, 靈愛&真光畢業生入到 band 1 中學 % 一定高. 佢地得 2 班小 6, 合共唔多過 80個學生,  計出呢既 % 唔會點衰.

[quote]
jasma 寫道:

xo 仔, 如果我冇記錯,  靈愛有61%

[quote]
xo仔 寫道:
jasma,

係真5真呀, d畢業生考到bank 1有六十几個%,全港排第10, mud kam勁ka, 嚇死我啦.  靈愛有幾多個%呀.

ayesha,

請問靈愛有幾多班小學呀.
xo仔

xo 仔, 靈愛都係得 2 班.

xo仔 寫道:
ayesha,

請問靈愛有幾多班小學呀.

ayesha,

呀, 掂解真光同靈愛開kam小班呢     
xo仔

我個仔明年就要考幼稚園入學試,我心目中都是元朗真光,請問面試會問甚麼問題?謝謝!

老實講, 真係唔知會考 d 乜, 因為學校唔俾家長陪小朋友一齊面試.

car75 寫道:
我個仔明年就要考幼稚園入學試,我心目中都是元朗真光,請問面試會問甚麼問題?謝謝!

Hi,各位:
在真光小學門口壁報板有張貼全港前十位的學校,得閑望下啦.
如果一条龍搞得成,甘小學一定要收晒二百几個k3生,但小學負擔到咁多人? 唔敢唸

jasma,

等我明天去夾下先.

或許會開多d班呢, kam咪可以促進香港繁榮, 多d人有野做, 小朋友的父母又5使煩找學校, 幾好呢. he~he~   :  
xo仔
‹ 上一主題|下一主題