用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請讀荃灣聖公會荊冕堂幼稚園的家長談一談 ...
go

請讀荃灣聖公會荊冕堂幼稚園的家長談一談 [複製鏈接]

請讀荃灣聖公會荊冕堂幼稚園的家長談一談

Hi, 小女想讀荃灣聖公會荊冕堂幼稚園, 大家可否講吓幼稚園嘅好同壞呢?

Thank you 晒!
Anthea
busy mom

Re: 請讀荃灣聖公會荊冕堂幼稚園的家長談一談

有沒有人讀荃灣聖公會荊冕堂幼稚園?
有人說要通宵囉報名表,是不是因為可直升聖公會仁立小學,接著可直升聖公會林護中學呢?
busy mom

AntheaLin,

你係咪指荊冕堂士德, 大窩口那間呀?
現已接受報名
報名表可在網上download
你諗住報呢間?
我都諗緊
但學費好似好貴
唔知值唔值?

冇講話直唔直升bor!even仁立同林護都只係有聯繫關係,林護都只有百份之二十的學位俾仁立,係教署定的,所以除非小朋友的成績好標青,如果唔係呢盤如意算盤係好難打得嚮.
p.s.我都曾經咁諗架 :  :

補充:
唔記得舊年定前年荃荊入仁立的確係入哂咁制,但係我check本天書得知個原因係0個年畢業生得幾個,10隻手指數得哂,咁個校長又肯幫你fight,於是埋入哂仁立law

有冇人糾正我?
因我都唔明點解一年的畢業生得咁少?   

Hi Elsamouse :

咁妳仔仔而家讀緊邊間幼稚園呢 ? Thank You !

DonaldDuck
遠孜八月armarm2歲jar,出年讀k1,今年要報考.

我個仔仔剛入讀k1, 老師及校內環境不錯.
但我相信未必可一定入到仁立, 雖然我都是其中一個原因選此校.
學費事實上偏貴, 但計理全部所有雜費都是貴新區的荊免堂大約HK$500.00

請問係埋冇書本架?

暫時有1本.

Elsamouse 寫道:
請問係埋冇書本架?
‹ 上一主題|下一主題