用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 工人遲左出門口. 校車走左 您地會點做.
go

工人遲左出門口. 校車走左 您地會點做. [複製鏈接]

工人遲左出門口. 校車走左 您地會點做.

各位請指教

如果工人遲左出門口. 校車走左 您地會點做?  會否叫個人坐taxi / 自行送小朋友返學/ 請假一天  

另外我想問一問, 校車係有 冷氣. 咁會否幫小朋友著了外套先啦 or  保母會幫手. (我估多數都唔會幫手. 一個睇唔到咁多個)

謝謝各位.

Re: 工人遲左出門口. 校車走左 您地會點做.

梗係叫工人送小朋友返學, 至於是否搭TAXI, 看下有沒有其他交通工具/ 時間是否好趕, 再決定. 如果妳驚保母唔幫BB穿外套, 咪叫工人上車時穿定.   

Hi

叫工人送啦, 小心過馬路!

自記著定啦, 叫保母冷氣窗摺關上, 不要吹到個頭就得。

你知道啦個幾鐘!

fionsing

fionsing

謝謝兩位意見.  我明天都係帶埋工人陪仔仔返工. 等工人識路.   因為我細囡在明年 2月出世. 我怕到時錯過校車時間. 咁都唔知點算. 唔想仔仔冇得返學. 但又唔想工人抱埋bb 送返學. 惟有 千叮萬囑工人唔好遲到. 希望仔仔合作.  

謝謝兩位.

fionsing  &  CMMANDY

謝謝兩位意見.  我明天都係帶埋工人陪仔仔返學. 等工人識路.   因為我細囡在明年 2月出世. 我怕到時錯過校車時間. 咁都唔知點算. 唔想仔仔冇得返學. 但又唔想工人抱埋bb 送返學. 惟有 千叮萬囑工人唔好遲到. 希望仔仔合作.  

謝謝兩位.
‹ 上一主題|下一主題