用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 自備茶點
go

自備茶點 [複製鏈接]

自備茶點

小朋友K1
要自備茶點
各位有物好介紹呀   

Re: 自備茶點

fruits e.g. bannana, raisins, bread with jam, biscuits

有沒有人諗過做日本飯團﹖
我個女讀St.Catherine,要自備茶點。吾知仲有邊間要自備茶點呢﹖
:-) :-) :-) Let's be friends! :-) :-) :-)

根德園都要自備.

我諗我只會預備d簡單o野.

The Pooh,
日本飯團-我怕自己做得唔好.  到時"散"晒就敝. 或者跟你o地學下o野先.

Summer,
婷婷好鍾意食CitySuper 既飯團呀。成個食晒呀。
仲有﹐有一次我煲左些迷你Potato 比佢拿出街﹐佢又肯食喎。又食晒成只喎。
:-) :-) :-) Let's be friends! :-) :-) :-)

我通常比囡囡帶旦糕,麵包, 餅乾, 我老公好攪笑話囡囡咁鐘意食雞亦, 不如帶幾隻比佢返學食囉 :  :  :

Hello,

Do SC kids need to bring a cup by themselves??  Or the school will provide???

SC students need to bring their own cups, own snacks.

ThePooh 寫道:
有沒有人諗過做日本飯團﹖
我個女讀St.Catherine,要自備茶點。吾知仲有邊間要自備茶點呢﹖

帶茶點除了考慮小朋友中唔中意食之外,仲要考慮該類食物會唔會易變壞,(要擺到茶點堂至食喎),食到肚仔痛就唔好啦.

我都諗過依個問題﹐吾知可以放幾耐。

唔好有肉類啦

可用火退絲造薄餐.三文治.雞蛋腸仔.如有肉類我會用迷您冰袋帶返學校

你地好professional呀
我單是找食物盒及水壺都找了一個下午
小朋友太細唔識打開double lock
最好笑係公公問小朋友會唔會在校車偷食哂d野至返到去呀

我都係比囡囡帶餅乾或麵包.

SUSANNA
原來培正都系要自己bring snack 架。
我個女唔鍾意食餅同麵包,所以我唔知比乜佢食。我寧願學校提供,唔使煩。

迷你麵飽, 三文治, pizza, 蛋糕, 生果

再加幾條蝦條, 或者一粒糖等佢happy o下

Anita_Lee,

Pizza 不是很大個的嗎? 你是自製還是買的? 請教路 !
霖霖18 :-P

霖霖

麵飽店成日有得賣o個d pizza 包呀, 將佢切成細細舊, 放落個盒就得la!! 又或者買d plain o既飽番o黎, 自己放d 栗米, 香腸, 沙律醬, 芝士 焗一焗就搞惦! 將d野放係個飽度排到成個公仔樣又得, jusco 有d 日式醬好有用例如 pizza 醬, 以前有一款沙律醬, 有埋d栗米係度, 但係唔知宜家有無, 不過自己整都好方便 , 整三文治又可以買個得意o既moud 番o黎, 整份得意o既三文治, 佢地會好開心架!

仲有....草餅都可以做茶點

我買左個腸你包返黎,將個包打橫切成一片片。睇落好靚,以為個女鍾意食,點知佢只食晒D腸仔,剩返D一個個洞既麵包,真冇晒辨法。 :-|

Anita_Lee,

請問邊度有得意的三文治moud賣呀? Thanks!
‹ 上一主題|下一主題