用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想知道多些將軍澳德寳幼稚園的資料 ...
go

想知道多些將軍澳德寳幼稚園的資料 [複製鏈接]

想知道多些將軍澳德寳幼稚園的資料

因我小朋友九月已經報了另一間幼稚園k1,但是最近才知道那一間不是好理想.希望知道多些德寳(富康)的資料.謝謝!!!   

醒目開學勳章

Re: 想知道多些將軍澳德寳幼稚園的資料

Hi, bbaa,

我仔仔都係讀富康德寶架~ 你想知乜野呀? 你仔仔今年9月讀k1呀? 我仔仔都係k1, 剛剛係星期一開學啦~

如你想知得更多, 你可去另一個topic度睇睇啦, 叫"將軍澳富康德寶(DEBORAH)"呀! 我地成日係果度傾計架~     

係呢, 我想八掛一問, 你報左邊間幼稚園, 覺得唔理想呀? 又點解呀?   

wing530,

首先多謝你.你仔仔讀k1是國際班還是主流班呀?返咗幾日學習慣嗎?

我知道德寶分別有主流班及國際班兩種,因早前有打電話去問,主流班有中.英.普通話,而國際班全英文.但我想報主流班,想知道主流班中.英.普通話每日時間上的安排和師資好唔好.

另外,我小朋友報咗籃田佛教金麗,但最近聽人講那裡的老師好惡,又多功課,話就話是活動敎學,其實是傳統教學.本來在街坊口中這間在籃田是不錯的,每年取報名表都要通宵排隊,今年也是一樣.

wing530,唔該晒!

bbaa,

係呀﹐學wing530話哉去’將軍澳富康德寶‘個topic 睇下﹐你有問題好多熱心的媽咪都會幫你的。我女琴日先開學﹐不過係讀國際班﹐今日直親玩到唔舍得走﹐玩多左一個鐘﹐最後係個miss比個玩具佢帶返屋企先肯走。

醒目開學勳章

bbaa,

唔洗客氣~   

我仔仔讀主流班呀! 返左5日學, 無喊喎! 仲話返學好開心呀! 我都好突然, 因為仔仔從來未試過單獨1個人, 今次竟然無喊, 仲同我地講" bye bye"喎~     

英文堂每日都有外籍老師教, 有教Phonic架, 普通話就1星期2日, 半日學費$2017, 全年雜費約$5000, 分2次比, 初初我都覺得貴架, 有次我同我朋友果間(啟x, )比較下, 佢果間仲貴, 無外籍老師, 無教phonic, 普通話都唔知有無喎~ 相對之下, 又覺ok喇!

德寶我都覺係d"谷"既學校喎, 下星期做功課喇, 做d線條囉, 你有無參觀過校舍呀? 睇左鐘唔鐘意先決定啦, 係呢, 你住邊頭架! 係咪我地將軍澳居民呢?    

嘩~ 乜籃田佛教金麗咁勁架, 要通宵排隊咁犀利, 我唔知喎!    

fifi, 我講得o岩唔o岩呀~      

wing530,

因時間問題,現在才回應你,好多謝你和fifi的意見,讓我知道更多德寶的資料.

你仔仔返學習慣了吧!5日就無喊,好叻仔呀!除英文堂外,其他時間老師和學生是怎樣溝通,是以廣東話還是英文呢?

但我還沒有報名,還是心大心細,因我住廣明苑,如果讀德寶,仔仔要搭校車去籃田親戚家,因沒人照顧仔仔.好煩惱!唔好意思,又麻煩你.   
‹ 上一主題|下一主題