用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到協恩取錄信呀~~
樓主: Winnietao
go

有無人收到協恩取錄信呀~~

大家好, 我上星期收到通知, 收左我細女讀K1上午班, 但我個女係細b, 12月出世架 ! 我哋住向荃灣, 亦無任何背景, 亦唔識任何親戚或朋友讀緊協恩.

回覆 # 的文章

真係好開心呀,我成日以為要有背景才可以入到,我個朝旱IN既時候還見到有個小朋友帶左個已經讀緊既同學仔入學校又話要同校長SA個HELLO咁...唔收我囡囡當然好正常,而家知道唔係咁黑暗既,恭喜恭喜....

之前都有d朋友叫我唔洗試考, 話得60個位, 可能有58個位已經早就名花有主. 我個女啲編號成800幾, 我哋都係一早打定輸數, 但反正都係囉, 咪當比個機會佢見識吓囉, 好彩最後都收左佢.

恭喜哂,妳阿女好叻叻呀!
原帖由 Chincco 於 09-3-16 14:46 發表
之前都有d朋友叫我唔洗試考, 話得60個位, 可能有58個位已經早就名花有主. 我個女啲編號成800幾, 我哋都係一早打定輸數, 但反正都係囉, 咪當比個機會佢見識吓囉, 好彩最後都收左佢. ...

多謝呀 ! 咁又真係好開心 !
但只可以話係好彩囉 ! 你知啦, 佢係細b, interview後問佢向裡面做左d咩, 佢一d都答唔到我哋囉. interview後個miss送左個貼紙比佢, 我叫佢say THANK YOU, 佢又真係肯講THANK YOU,再叫佢say GOOD BYE,佢又肯喎, 唔知係咪咁, 所以OK佢呢 ?

恭喜哂,

Hellowinki:
I  only studied from kindergarten to Primary 5th..then i immigrated to Canada la..i left in yr 1990 what about u?

Dear Chincco,

我個囡囡都係收左讀協恩上午班呀....我也不是舊生.....唔知道我囡囡和你囡囡會否編埋同一班呢~~~

Hi tracyuco,好開心又識多一個讀協思的家長, 佢哋上午班收30人, 下午30人, 但到底個30個小朋友會分成幾多班架?你今個星期六幾點去交留位費呀?
張相個小朋友係咪你囡囡呀? 我個張係大女張相, 原本想轉返用細女張相, 但唔知咩嘢原因
轉唔到呀 ???

Chincoo/ tracyuco and other HY parents

Hi, our daughters will become classmates soon. Nice to meet you.

I have a posted a topic regarding HY's knok door and curriculum issues under “全港幼稚園”, please check and let's share more.

I will go the register at about 10am this Sat, hope to meet you there.

係咪即係 " 請現任協思家長分享" 個度呀 ?
我都應該係咁上下時間去, 因為大女11:00要去參觀陳守仁小學.

各位被取錄的協恩媽媽好呀.....好高興認識你們!!
我今星期六會由我老公去登記, 所以我地會緣慳一面了....真可惜!! 我囡囡叫 Annette Lam, 佢個登記編號是 003 呀....你可以email留言給我....我地自己私下再談....hehe^^
[email protected]

tracyuco唔緊要啦, 反正日後仲有大把機會見面, 上午及下午各一班, 咁我哋班小公主即係一定係同班同學啦! 我個小公主叫Chincco Lai,登記編號係822呀. 你個編號003, 你咪好早去攞表格 !
我個e-mail : [email protected]

bad news too

有無人由備取生變正取生??

我打過去問, 校方話31/3之前會有電話通知, 如果無就即係無, 不過都仲可以等到7/8月最後通知既~~

唔知有無人真係會放棄hys的offer?

原帖由 miclau 於 09-3-31 08:22 AM 發表

我打過去問, 校方話31/3之前會有電話通知, 如果無就即係無, 不過都仲可以等到7/8月最後通知既~~

唔知有無人真係會放棄hys的offer? ...

上星期三我已接到電話下午班有位, 問我會否到學校留位, 因為我想讀上午班, 所以當時已回覆放棄.
依晴Hillary, 依韻Eleanor

Hillary2002,

Is you elder daughter studying at HY Primary? I remember your posts in other HY topics.

gave up PM class, good luck to you. thanks.

原帖由 miclau 於 09-3-31 08:22 發表

唔知有無人真係會放棄hys的offer? ...

原帖由 kyliejet 於 09-3-31 02:22 PM 發表
Hillary2002,

Is you elder daughter studying at HY Primary? I remember your posts in other HY topics.

大女今年九月入讀協恩小一, 可能小女才有機會入讀協幼
依晴Hillary, 依韻Eleanor