用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Music Festival Timetable出咗喇!
樓主: violetching
go

Music Festival Timetable出咗喇! [複製鏈接]

想問是否一定要著校裙, 好似郎誦咁? 如個日分上下午兩部份比賽, 咁分數紙係咪要等成日完左先可以取?

醒目開學勳章

原帖由 daichoigo 於 09-1-24 20:06 發表
想問是否一定要著校裙, 好似郎誦咁? 如個日分上下午兩部份比賽, 咁分數紙係咪要等成日完左先可以取?

我見多數都係著校服 , 少數便服 ,
上下午兩部份係分開

原帖由 jazzmama 於 09-1-23 16:55 發表
yes, 順 no. 表演
早少少到報到左先, 你可以再出去走走
差唔多時間再入去
不過要小心, 未必個個埸都比你地自出自入
因為會影響表演者

表演完等埋分紙就走得

...

自己拉完後,留低聽下其他參賽者拉都好有用架,學到唔小野!

洛婷, 唔好意思, 再想問, 咁阿囡下午有運動堂, 上午去比賽係咪都要著校裙呢? 另外, 係咪上午比賽完, 就會派上午部份的分紙呀?

原帖由 洛婷 於 09-1-24 23:33 發表

我見多數都係著校服 , 少數便服 ,
上下午兩部份係分開

醒目開學勳章

原帖由 daichoigo 於 09-1-25 16:55 發表
洛婷, 唔好意思, 再想問, 咁阿囡下午有運動堂, 上午去比賽係咪都要著校裙呢? 另外, 係咪上午比賽完, 就會派上午部份的分紙呀?

運動衫其實都屬於校服既一種 ,

如果你囡囡當日下午有運動堂上 ,
咁就著運動衫去比賽 , 無須太在意

上午比賽完 , 就會派上午部份的分紙 ,
大約 12 點完結 :)

洛婷, 真的唔該晒你!! 明白啦

原帖由 洛婷 於 09-1-26 14:36 發表

運動衫其實都屬於校服既一種 ,

如果你囡囡當日下午有運動堂上 ,
咁就著運動衫去比賽 , 無須太在意 ops:" />

上午比賽完 , 就會派上午部份的分紙 ,
大約 12 點完結 :) ...

醒目開學勳章 王國長老

我都係去呢度, 唔知咩琴黎呢?
舊年去文化中心, 部琴係steinway & sons既concert grand, 嘩, 抵晒
仲有, 好鐘意文化中心個場, 設計到烏蠅飛過都聽到, d staff又夠嚴, 咁個參賽者就唔會被影響到, 而家呢個新場, 唔知點呢............(唔抱太大期望)
原帖由 violetching 於 09-1-23 10:50 PM 發表
我個女piano就編左去一處全新的大廈,香港青年協會大廈,08年12月中先開幕,我click入佢地網頁,wa,個演奏廳好正呀,話最多可容納400多人,一定大把位坐,仲有個講台,個琴應該會係新添,但就可能會實D。 ...

你的囡囡幾多號比賽呀?應該就我囡囡先喇,因為佢係28/2比賽喇!等我比完賽在話比你知個琴同現場環境啦。我地舊年都係HKCC呀!!

原帖由 Charlotte_mom 於 09-1-26 19:23 發表
我都係去呢度, 唔知咩琴黎呢?
舊年去文化中心, 部琴係steinway & sons既concert grand, 嘩, 抵晒
仲有, 好鐘意文化中心個場, 設計到烏蠅飛過都聽到, d staff又夠嚴, 咁個參賽者就唔會被影響到, 而家呢個 ...

醒目開學勳章 王國長老

今年遲呀, 3月中
先多謝你喇~!
原帖由 violetching 於 09-1-26 09:24 PM 發表
你的囡囡幾多號比賽呀?應該就我囡囡先喇,因為佢係28/2比賽喇!等我比完賽在話比你知個琴同現場環境啦。我地舊年都係HKCC呀!!

醒目開學勳章

原帖由 daichoigo 於 09-1-26 18:42 發表
洛婷, 真的唔該晒你!! 明白啦

唔洗客氣啦

原帖由 violetching 於 09-1-23 22:50 發表
我個女piano就編左去一處全新的大廈,香港青年協會大廈,08年12月中先開幕,我click入佢地網頁,wa,個演奏廳好正呀,話最多可容納400多人,一定大把位坐,仲有個講台,個琴應該會係新添,但就可能會實D。 ...

HK Federation of Youth Groups Building

>>>即係呢度呀?彈完可唔可以話埋比我聽呀?

Dear Sindy,

無問題,呀女28/2比賽,比完賽後我會post出來。
希望個琴唔好咁實,唔係個串semiquaver就肯定炒粉,因為彈開屋企個琴好鬆。

原帖由 Sindy 於 09-1-29 01:25 發表

HK Federation of Youth Groups Building

>>>即係呢度呀?彈完可唔可以話埋比我聽呀?   

咁去琴行試下琴啦......比佢試下實琴點彈都好呀

原帖由 violetching 於 09-1-29 09:11 發表
Dear Sindy,

無問題,呀女28/2比賽,比完賽後我會post出來。
希望個琴唔好咁實,唔係個串semiquaver就肯定炒粉,因為彈開屋企個琴好鬆。

多謝你的提醒,遲D就會出動去Tomlee"練"琴喇!希望到時唔會比職員眼厲厲喇!     

原帖由 Sindy 於 09-1-29 15:22 發表
咁去琴行試下琴啦......比佢試下實琴點彈都好呀

原帖由 violetching 於 09-1-29 17:34 發表
多謝你的提醒,遲D就會出動去Tomlee"練"琴喇!希望到時唔會比職員眼厲厲喇!     

我女之前成日都去試琴架.......無問題的

Dear all,

我個仔d 資料錯左:
本來報了Grade 1, 係U區考,
點知依家變左Grade 3, 去W區考!
明天要打電話去問問先!

簽名被屏蔽

ming2,

已收左回條了!
我係自己填好form, 然後由學校代報的!
通知左教琴老師, 連她都覺得好奇怪

原帖由 ming2 於 09-1-29 19:06 發表

點解會錯得咁勁0既?!係學校幫你報名定係老師幫你報架?!你收左回條未呀?

平讓: 香港校際音樂節- Grade 3&4 鋼琴樂曲分析和示範DVD

香港校際音樂節- Grade 3&4 鋼琴樂曲分析和示範DVD
原價 $88
現售 $50

Volume B- Grade 3-4
鋼琴家 閻韻示範 和講解每首樂曲的注意點

包括:
Grade 3
108 Sonatine in Bb
109 La Nouvelle Poupee
110 Gay Story

Grade 4
112 Sonata
113 Lustig und Traurig
114 Little Suite for Children (No. 4)

please see
http://www.tradeduck.com/displayitem.php?itemid=203818

請pm 我

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題