用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2009年入讀宣小.......嘅家長,入嚟傾吓啦!
go

2009年入讀宣小.......嘅家長,入嚟傾吓啦! [複製鏈接]

2009年入讀宣小.......嘅家長,入嚟傾吓啦,

講吓...大家嘅心情如何,幾時交...留位費,

聽講留位费要一千元,收咗我囝囝真係好開心.

大家分享吓啦~~
   0    0    0    0

原帖由 goodmama2003 於 08-12-31 17:04 發表

報到 !  Happy New Year !   多謝我地的孩子, 給我地這麼好的新年禮物 ! 正 ! 

係呀....新年禮物,我非常開心.

2009 Kowloon Tong Alliance

Hi All,

My pleasure to be able to join you here.

我也來報到! 心情有些戰戰兢!
雖然下周一會註冊, 但我好心急想知宣小的校巴和校服式樣如何? 上校網看不到, 有沒有知到哪個網可看到呀?

原帖由 sweetma 於 2-1-2009 12:11 發表
Hi All,

My pleasure to be able to join you here.

原帖由 IP 於 09-1-2 13:37 發表
我也來報到! 心情有些戰戰兢!
雖然下周一會註冊, 但我好心急想知宣小的校巴和校服式樣如何? 上校網看不到, 有沒有知到哪個網可看到呀?

如果你位小朋友係一位囡囡,相信你會喜歡宣小的校服。宣小的女裝夏季校服有白色和藍色兩款,女孩子可以按她們的喜好選擇穿白色或藍色。

宣小每科都有活動日。某些活動日可穿便服回校。女孩子到時可以選擇自己喜愛的服式。

我都報到先!我個係囡囡呀!星期一我由我先生去註冊,大家收到咩資訊麻煩在此交流吓,我怕他大頭蝦,知啲唔知啲呀!麻煩晒!

我個係囝囝,我都想快啲註册呀.

原帖由 FITTI 於 08-12-31 16:46 發表
2009年入讀宣小.......嘅家長,入嚟傾吓啦,

講吓...大家嘅心情如何,幾時交...留位費,

聽講留位费要一千元,收咗我囝囝真係好開心.

大家分享吓啦~~ ...

留位费要一千元, 好貴, 做後備好過, 幾乎實收.

醒目開學勳章

原帖由 youma 於 09-1-3 13:08 發表

留位费要一千元, 好貴, 做後備好過, 幾乎實收.

留位費將於9月學費中退回, 如果有心比子女入讀宣小的, 相信問題不大.

多謝大家解答.....

個係囝囝,星期一見!

謝謝你, 但我個是囝囝呀! d校服靚唔靚仔?

原帖由 ChiChiPaPa 於 2-1-2009 21:19 發表

如果你位小朋友係一位囡囡,相信你會喜歡宣小的校服。宣小的女裝夏季校服有白色和藍色兩款,女孩子可以按她們的喜好選擇穿白色或藍色。

宣小每科都有活動日。某些活動日可穿便服回校。女孩子到時可以選擇自己喜愛的服 ...

都好型仔架, 尤其係冬天校服呀

原帖由 IP 於 09-1-4 23:14 發表
謝謝你, 但我個是囝囝呀! d校服靚唔靚仔?

我今天去宣道註冊啦, 問了註冊職員有關校巴和校服的事, 職員的問題仍然貫徹宣道一貫作風----保持神祕感----他話到六月就會知道了! 唉, 我可能會搬屋嘛, 到六月就太遲了! 結果上了校務處看了個明白。陳師奶說得不錯, 真係好型仔!
原帖由 陳師奶 於 5-1-2009 10:48 發表
都好型仔架, 尤其係冬天校服呀

我今日註册咗啦!

我先生今日註冊時,在禮堂剛巧有P.E課,正在打籃球呢!
唔知女生校服又點呢?我先生都冇去問!我依家都未知搭唔搭校車好?因為如果放學留校參與活動,車費好像是再另計的,如一星期有兩三天留校,好像有點不化算!

alc,
其實課外活動後的校車只收廿幾元一程, 都幾抵, 無乜校車會提供課外活動後既校車服務架! 不過反而要注意既係課外活動多數分兩輪時間, 無論係第一輪或第二輪既小朋友都要等第二輪小朋友完咗後至有校車搭. 等待期間, 學生就要留係自修室自修!

原帖由 alc 於 09-1-5 22:32 發表
我先生今日註冊時,在禮堂剛巧有P.E課,正在打籃球呢!
唔知女生校服又點呢?我先生都冇去問!我依家都未知搭唔搭校車好?因為如果放學留校參與活動,車費好像是再另計的,如一星期有兩三天留校,好像有點不化算! ...

回覆 # 的文章

我見D小朋友打緊手球呀!
關於校巴試試係bk問吓,印象中覆蓋網絡好大吓!
‹ 上一主題|下一主題