用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

請問TT國際班學費? [複製鏈接]

小兒明年將要報讀K1, 現有以下問題希望各位可以幫忙 ~

1> 請問TT國際班學費?
2> 請問是否有學劵?
3> 請問是否由外籍老師用英文INTERVIEW?
4> 請問是否會用普通話INTERVIEW?
5> 上課是否只用英文 & 普通話? 如果學生唔明白點算呢?
6> 請問多不多功課?

其實, 我希望小兒可以趁早打好語文基礎, 畢竟語言是學習的必要工具, 所以認為TT國際班應該幾好, 請指教!

謝謝!!!
   0    0    0    0
小Panda

請問,,,,有無人知呢? 我都8 下呀,,,, 唔該哂

請問TT國際班學費?

小兒明年將要報讀K1, 現有以下問題希望各位可以幫忙 ~

1> 請問TT國際班學費?
2> 請問是否有學劵? (yes)
3> 請問是否由外籍老師用英文INTERVIEW?
4> 請問是否會用普通話INTERVIEW?
5> 上課是否只用英文 & 普通話? 如果學生唔明白點算呢? (我諗小朋友應該無問題嘅)
6> 請問多不多功課?

其實, 我希望小兒可以趁早打好語文基礎, 畢竟語言是學習的必要工具, 所以認為TT國際班應該幾好, 請指教!

謝謝!!!

回答如下:
1> 請問TT國際班學費? HK$2400
2> 請問是否有學劵? Yes
3> 請問是否由外籍老師用英文INTERVIEW? Yes
4> 請問是否會用普通話INTERVIEW? Yes
5> 上課是否只用英文 & 普通話? 如果學生唔明白點算呢? 他們會慢慢適應,只是溫習時你也要說英文 & 普通話
6> 請問多不多功課? IK1每天一樣練寫字的功課,週末加上閱讀報告及校本作業。

snowB
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

醒目開學勳章

請問學費$2400是扣了學劵嗎?
Interview - 若用英文及普通話, 會問什麼問題?
亞仔是細仔, 到現在只懂說幾個英文生字,
不懂普通話, 很担心他未能應付 interview.
有無意見給我呀?

原帖由 snowB 於 09-5-7 14:21 發表
回答如下:
1> 請問TT國際班學費? HK$2400
2> 請問是否有學劵? Yes
3> 請問是否由外籍老師http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=93&cb=12345623&n=a0f73aad用英文INTERVIEW? Yes
4> 請問是否會用 ...

嘩用普通話同英文interview,我個囡連廣東話都未講好,點interview???點算好????
係咪真係好難入的????

原帖由 qoo_pooh 於 09-5-20 10:58 發表
請問學費$2400是扣了學劵嗎?
Interview - 若用英文及普通話, 會問什麼問題?
亞仔是細仔, 到現在只懂說幾個英文生字,
不懂普通話, 很担心他未能應付 interview.
有無意見給我呀?

...

英文同普通話唔得咪讀返本地班囉,擔心佢未能應付INTERVIEW不如擔心佢第日讀唔讀到,擔心你幫唔幫佢好過啦
夾硬谷佢上去但跟唔到的話又有乜意思

我個仔in果陣係全英文由外籍老師in, 一個會好似教書咁講故事同小朋友互動, 另一名老師在旁觀察小朋友反應. 我個仔10月出世, 算細仔, 不過我地好彩因為係最遲一個入課室, 負責in的老師走來同我地傾兩句welcome下咁,我個仔就指住佢個名牌話"green..."咁佢見我個仔講就同佢講'yes, and how about your t-shirt?" 我個仔望下話"blue"..咁佢個樣就好滿意咁. 跟住全個interview都唔係好理我個仔(因為佢會一路講故事一來問小朋友問題, 會叫佢地個名答, 但就好少叫我個仔, 我果陣個心都驚驚地..) 我覺得佢地唔係要個小朋友識好多, 係睇佢地對英文的反應, 我自己覺得小朋友果part唔難, 甚至in完之後我同老公都好鐘意崇真, 覺得如果上堂都係咁就好好.
反而要留意係in家長, 小朋友一路in家長就坐後排, 咁又會有個老師走黎同你講o野, 我之前都上來做晒功課知會問咩, 諗好晒點答, 但BK的家長都話係會用英文, 點知個老師一坐下就同我講普通話, 即刻滴晒汗, 我係讀書果陣學過下普通話, 但係絕唔會用黎同人溝通, 都無辦法, 為o左個仔頂硬上, 用我o既F級普通話答佢, 我都唔知佢聽得明幾多! 我後尾上來見有媽咪同個老師講唔識普通話可唔可以用廣東話答,老師ok, 但小朋友後來就入唔到, 唔知有無關係.
我覺得學校幾著重家庭可以提供的語景, 因為佢都係問我BB邊個揍, 日常溝通用咩語言多等等, 同埋點解揀佢地學校.

原帖由 jasminele 於 09-6-22 16:31 發表
嘩用普通話同英文interview,我個囡連廣東話都未講好,點interview???點算好????
係咪真係好難入的????

‹ 上一主題|下一主題