用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有關brand 2 中選校一問
go

有關brand 2 中選校一問

小女今年小六, 屬黃大仙區brand 2中 學生, 我想自行選校選一些黃大仙和九龍城區 brand 1 既 中中學校, 這樣做風險大嗎?
可以請指教有哪些黃大仙和九龍城區brand 1 中中學校, 安校風好及成績, 應該首選邊兩間學校作自行收生?
另一方面電腦大抽獎有30間學校要填咁多, 而黃大仙區brand 2學校又少, 請教我有哪些黃大仙和九龍城區brand 1 中中至 brand 2學校, 安校風好及成績, 安前後次序可選至有10幾間學校咁多學校名給我嗎?
請問各位將要選校和以往已選校既家長, 可以供給我嗎, 不包括男學, 十分謝謝幫忙

原帖由 OSCAR123 於 08-12-4 18:11 發表
小女今年小六, 屬黃大仙區brand 2中 學生, 我想自行選校選一些黃大仙和九龍城區 brand 1 既 中中學校, 這樣做風險大嗎?
可以請指教有哪些黃大仙和九龍城區brand 1 中中學校, 安校風好及成績, 應該首選邊兩間學校作 ...

可嘗試報考以下校風及成績好中中學校

Band2中博間Band2頭好d
Band1似乎冇乜chance..
到時唔得,派到差既學校仲衰
Band2頭:何文田官立
Band2中:五旬節,胡兆熾
想博EMI,可選顏寶鈴(直資)

多謝您們指教!
想再問九龍真光有直屬小學, 收外來學生係咪會少D機會?
黃大仙文理書院係band 2 頭嗎? 我囡囡band 2 中選文理作自行收生其中一間學校好嗎?
可以再提供黃大仙區有邊D band 2 頭 至 brand 2 尾既學校, 安banding 學風好作次序給我嗎?
如果填晒brand 2 學校都吾過10間學校, 係吾係都要填brand 3 學校上去, 咁做好吾好?
好煩惱, 又怕囡囡入咗吾好既學校會學壞
希望各家長提供資料給我, 謝謝

原帖由 OSCAR123 於 08-12-5 14:56 發表
多謝您們指教!
想再問九龍真光有直屬小學, 收外來學生係咪會少D機會?
黃大仙文理書院係band 2 頭嗎? 我囡囡band 2 中選文理作自行收生其中一間學校好嗎?
可以再提供黃大仙區有邊D band 2 頭 至 brand 2 尾既學校, 安 ...

還有一 band 2 好中學推介

回覆 # 的文章

可否講多d香港培道中學來分享吓?