用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今日有無小朋友去聖心interview?
樓主: BBR
go

今日有無小朋友去聖心interview? [複製鏈接]

係吖, 好似怨鬼咁跟住您

講笑咋, anyway sc都留左吖 ~ 係因為 ~ 我隻佬想搬嚟hk side住, 返工又近d 喎, 唔搬的話我就想gh, 因近我亞媽....

但唔搬佢又話要讀smc, 好c 煩.....

e家d咁既經濟, 份工又唔知點, d 樓價又....所以要睇定d 囉......

大家唔好話我吖, 我都知 hold住幾個位真係好自私, 但無辦法, 我家老爺好麻煩, 萬一佢真係c都要搬過hk side, 點都要係呢邊搵間學校俾個囡讀書架?! 唉....況且講緊亞囡12年既安排, 我都係買少少時間諗耐dd啫, 到最後出年6月點都要決定.....做左人亞媽, 為左個囡, 咩都做得出 (又唔係咩傷天害理既事)....

咁dg收梗係一天光晒la, 唔使煩

原帖由 BBR 於 08-12-1 16:26 發表
米跟我吓
St.Clare's你都留左位?

簡直我我情況一樣 ,不過宜家我都想St.Clare's多D,因為個學習情況好似好D(由其事英文),不過如果DGS收就一天光哂 ,希望我地女女可以做同學

原帖由 meowross 於 08-12-2 14:34 發表
係吖, 好似怨鬼咁跟住您

講笑咋, anyway sc都留左吖 ~ 係因為 ~ 我隻佬想搬嚟hk side住, 返工又近d 喎, 唔搬的話我就想gh, 因近我亞媽....

但唔搬佢又話要讀smc, 好c 煩.....

e家d咁既經濟, 份工又唔知 ...

咁你地心儀係DGS & SC, 如果SH收O左, 你地會唔照註冊呀 ?

其實我心儀係SH

原帖由 aprilma 於 08-12-2 11:19 發表
HI, Very happy mum,

之前我都有睇你地講 SC (PM), 當日我女女都有去IN SC (AM), 我一去到見到幅畫, 就諗起你啦, 因為幅畫好 colorful,好易認。

我都係報 SC (PM) 自行分配ka,但可惜落空了!要統一派位再來過。

係呢,可 ...

咪住,你問SC (PM) 係咪聖心下午先 ? 如果你問我 st. clare's 我就唔曉答。 最怕搭錯綫阻住個 party......

我唔會留位,不過要勸掂我老公 ,因為我心儀St.Clare's

原帖由 aprilma 於 08-12-2 16:11 發表
咁你地心儀係DGS & SC, 如果SH收O左, 你地會唔照註冊呀 ?

其實我心儀係SH

St.Clare's 得5,6年級至分上下午,出年得返6年級至分上下午,因為幾年前改左全日

原帖由 VeryHappyMum 於 08-12-2 18:00 發表

咪住,你問SC (PM) 係咪聖心下午先 ? 如果你問我 st. clare's 我就唔曉答。 最怕搭錯綫阻住個 party......

可以見得?  講嚟聽下吖!check pm...

咁我一直相信gh既英文應該唔差架喎, 佢地又有eng. lit. 讀...sc 有無???

而sc英文的確又出名好....

原帖由 BBR 於 08-12-2 15:09 發表
簡直我我情況一樣 ,不過宜家我都想St.Clare's多D,因為個學習情況好似好D(由其事英文),不過如果DGS收就一天光哂 ,希望我地女女可以做同學

P左你la大少奶

原帖由 meowross 於 08-12-3 11:39 發表
可以見得?  講嚟聽下吖!check pm...

咁我一直相信gh既英文應該唔差架喎, 佢地又有eng. lit. 讀...sc 有無???

而sc英文的確又出名好....

very happy mum,

sorry! 係我攪錯左, 其實我係想問聖心之真

原帖由 VeryHappyMum 於 08-12-2 18:00 發表

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題