用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 現就讀英華小學的家長, 請指教有關放學時間. ...
go

現就讀英華小學的家長, 請指教有關放學時間. [複製鏈接]

各位家長,

我係英華個website見到個上學時間表, 好似好復雜, 日日唔同時間小息, 放學等.  睇咗好耐都唔係好明.  

請問係咪真架? 咁放學咪無得搭校車?

謝.
   0    0    0    0

醒目開學勳章

係...今年真係復雜左d...我而家都唔係好明
但d小朋友係明既!
校車係會跟返時間表...所以一定有得搭
除非小朋友參加聯課或拔尖課程/加強課程
咁就要自行安排回家交通
原帖由 RuiRui 於 08-11-19 16:48 發表
各位家長,

我係英華個website見到個上學時間表, 好似好復雜, 日日唔同時間小息, 放學等.  睇咗好耐都唔係好明.  

請問係咪真架? 咁放學咪無得搭校車?

謝. ...

你真細心, 連timetable都睇左, 真係有誠意讀YW。

無錯, 係有一點亂。但如010所講…..班仔係好明白的, 亦知道幾時上堂、小息、吃飯等。

總之, 家長每月收到 “每月通告及特別事項”時, 即刻mark 底, 記住在落車點接仔即可(我自己都試過唔記接仔)。

順便一提, 英華校園隊伍非常專業,服務好好, 特別要讚3a 校車的芬姨, 非常有禮及有”交帶”!

醒目開學勳章

嘩...好"硬銷"喎
原帖由 tytc_lau 於 08-11-20 13:00 發表
你真細心, 連timetable都睇左, 真係有誠意讀YW。

無錯, 係有一點亂。但如010所講…..班仔係好明白的, 亦知道幾時上堂、小息、吃飯等。

總之, 家長每月收到 “每月通告及特別事項”時, 即刻mark 底, 記住在落車點接 ...

原來有咁多班有機會上呀,真係希望可以入到呀,仲有幾日...
原帖由 010 於 08-11-19 22:39 發表
係...今年真係復雜左d...我而家都唔係好明
但d小朋友係明既!
校車係會跟返時間表...所以一定有得搭
除非小朋友參加聯課或拔尖課程/加強課程
咁就要自行安排回家交通
...
http://era-central.blogspot.com/

你都是搭3a校車,我個仔都係

絕對同意芬姨真係好好,好細心會提你改了放學時間

一般情況下放學時間是2:30pm

一個月基本上一定有一個星期三放12:30

所有課後之活動是沒有校車搭的.

原帖由 tytc_lau 於 08-11-20 13:00 發表

總之, 家長每月收到 “每月通告及特別事項”時, 即刻mark 底, 記住在落車點接 ...

school time exam time table

any existing parent can send the information of the month of the school exam and test.

this year oct test, jan exam

then 2nd semester march test , june exam

原帖由 tmf 於 08-11-25 13:41 發表
any existing parent can send the information of the month of the school exam and test.

原帖由 大鴨媽 於 08-11-25 14:10 發表
this year oct test, jan exam

then 2nd semester march test , june exam

大鴨媽:

本人之兒子現讀K2, 出年要搵小學,我想考英華,但他是 "SINGLE BOY" " LATE ON DEC BORN". 是不是沒有機會考到呢﹖  (得 15分)

另外我想問英華功課多不多
是否要交學費 (如要,幾錢﹖)

YW is a DSS school now.  You have to make application directly yourself.

For school fees, $15,000/annual fee this year.

原帖由 himcheung 於 08-11-27 16:01 發表

大鴨媽:

本人之兒子現讀K2, 出年要搵小學,我想考英華,但他是 "SINGLE BOY" " LATE ON DEC BORN". 是不是沒有機會考到呢﹖  (得 15分)

另外我想問英華功課多不多
是否要交學費 (如要,幾錢﹖) ...
‹ 上一主題|下一主題