用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九龍塘學校(小學部) - 結果
go

九龍塘學校(小學部) - 結果

唔知九龍塘學校(小學部)會幾時開始發信通知面試結果呢?
會唔會早過佢當初定嘅十一月二十八日呢?
如你們收到信,或有最新消息可否分享一下呢?
thanks

回覆 # 的文章

I have called Kln Tong School, they say they won't send out the result until 28th.

好! 一收倒信, 立即通知大家.
你們有邊間學校已留位? 有沒有參加自行派位?

暫時都未有好著落, 自行派位更無謂諗.....
KTS是我的希望

有無人收到信呀?

昨天又有個家長話打左去學校問學校答昨天已send出所有信,但有D又話未

原帖由 Tommum 於 08-11-17 15:26 發表
I have called Kln Tong School, they say they won't send out the result until 28th.

各位有冇信心會收個小朋友?因為我冇信心,好似倍跑咁...

係呀,KTS寄出,我今日收到信。

九龍塘小學 - 結果收到信了

reject 了囡囡

不用難過,成千六人去考肯定有成千几人倍你,我仲未派信,我己行落街二次了.
原帖由 nn2003 於 08-11-26 13:16 發表

reject 了囡囡

我都系REJECT,好啦吾使諗,一於讀德雅
原帖由 nn2003 於 08-11-26 13:16 發表

reject 了囡囡

reject 了囡囡

你唔好唔開心啦!神  定必為你的小朋友簡選合適的學校

另外,我想知道你或者其他mami 的小朋友In KTS當日,In 咗幾耐和問了你哋的小朋友幾多條問題。

因為我知道大多數的小朋友面試都係10分鐘內攪掂,而且都係問兩三題咁,個人覺得佢哋好應酬咁,包括我囝囝在內,前後用咗唔夠10分鐘就走得。

但有部份小朋友就in 咗好耐,問咗好多問題,所以我相信我囝囝都會被reject的。

因KTS是到目前為止, 私小唯一的希望(因只有1間直資收了囡囡), 現在要在大抽獎和直資作出決擇, 所以很傷心和很難決擇

另信件郵CHOP是25/11/2008, 希望大家收到好消息

好奇怪, 我個人仔in完出嚟仲話好多唔識, 但今日收到信取錄, 仲唔使留位費添 ...  要認真考慮一下。

honghong1357

當天IN了大約15分鐘, 問了囡囡一些加減數,用甚麼錢幣去買一件HKD4的物品,指出及讀出一些物品的中英文名稱

當天看見她比其他小朋友遲出來, 還以為她有機會, 原來不是, 只是其他小朋友IN得更快

收到信 lu............不過 Reject 0左我個女........

收到信,不過係侯補生,要出年6月先:( 知有冇位
I love baby

我仲未收到信呀?

我個女in完出嚟仲話好多唔識, 但今日收到信取錄, 真係開心到喊了出來 , 到目前為止, 禮賢同九龍塘學校要選其一,  另外仲有宣小未in