用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 09 啟思華景的媽咪
go

09 啟思華景的媽咪 [複製鏈接]

我已同囡囡交了註冊費(上午班), 有沒有其他媽咪都幫小朋友報讀這間學校?
   0    0    0    0

Welcome to visit us: http://www.babyhome.com.tw/kerensalai

Hi Alexdiana,

我囝囝係0907.  上星期打電話去華景啟思, 話依家仲可以報09年n班.... 剛剛寄申請表,希望有得in...

華景啟思好似好少媽咪談論, 間學校好唔好?

原帖由 alexdiana 於 08-11-10 13:01 發表
我已同囡囡交了註冊費(上午班), 有沒有其他媽咪都幫小朋友報讀這間學校?

可能地點, 不是太過方便.  我去過這間學校的開放日, 所有課室集中於一層, 欠缺戶外playgroud, 其實有好處, 不怕小朋友趺在石地上, 而3樓好似是露天的教育角, 總面積大過九龍塘學校.  另外華景沒有外籍老師, 九龍塘好似有.

無論如何留位先, 看看有沒有其他學校會收, 始終囡囡屬於細囡 (2007年8月底出世)

原帖由 prupru 於 08-11-25 05:17 PM 發表
Hi Alexdiana,

我囝囝係0907.  上星期打電話去華景啟思, 話依家仲可以報09年n班.... 剛剛寄申請表,希望有得in...

華景啟思好似好少媽咪談論, 間學校好唔好?

...

Welcome to visit us: http://www.babyhome.com.tw/kerensalai

hi...

我地剛剛係星期六interview. 個校舍都幾大,活動空間足夠. 啲老師同姐姐都幾nice.
因為我住美孚,感覺去華景都幾遠囉.. 咁你係咪住近華景,所以簡呢間學校?
請問明年n班幾錢學費? (我唔記得問)

原帖由 alexdiana 於 08-11-26 11:04 發表
可能地點, 不是太過方便.  我去過這間學校的開放日, 所有課室集中於一層, 欠缺戶外playgroud, 其實有好處, 不怕小朋友趺在石地上, 而3樓好似是露天的教育角, 總面積大過九龍塘學校.  另外華景沒有外籍老師, 九龍塘好 ...

OK喎,老師好NICE,校長都好好,我而家讀僅N1,之前响THINK讀左3個月,幫仔仔轉左過黎後,阿仔開心左,讀NURSERY/KG都係佢地開心僅要D,英文遲D學都無所為.好過中又唔得,英又唔得,同埋可以上啟基小學,都幾好架

Hi Doroex,

多謝你既comments.  俾咗信心我地呢d心大心細既家長.
尋日都收到學校信收咗我囝囝09年n班(上午班). 明天要交註冊費.  不過09年學費要成3千幾,都幾貴囉.  

請問你仔仔係咪坐校車返學呢? 幾錢校車費? 我地住係美孚,要搭車返學...

平時學校會唔會時不時要家長交雜費呢? 邊位老師最有愛心?

唔好意思,太多問題...

原帖由 dororex 於 08-12-4 00:36 發表
OK喎,老師好NICE,校長都好好,我而家讀僅N1,之前响THINK讀左3個月,幫仔仔轉左過黎後,阿仔開心左,讀NURSERY/KG都係佢地開心僅要D,英文遲D學都無所為.好過中又唔得,英又唔得,同埋可以上啟基小學,都幾好架 ...
‹ 上一主題|下一主題