用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖傑靈升大學資料
go

聖傑靈升大學資料 [複製鏈接]

以下係聖傑靈女子中學既升學統計表 :
( 2006-2007 年度中七畢業生升學統計表)
中文大學 : 21人
香港大學 : 17人
科技大學 : 6人
浸會大學 : 6人
理工大學 : 14人
城市大學 : 3人
嶺南大學 : 5人
海外升學 : 1人
副學士高級文憑 : 7人
其他 : 10人

呢 d 資料希望可以幫到人啦 !

0    0    0    0

點解會有甘多人?究竟中七有多少班?

原帖由 尹若藍 於 08-10-25 11:58 發表
以下係聖傑靈女子中學既升學統計表 :
( 2006-2007 年度中七畢業生升學統計表)
中文大學 : 21人
香港大學 : 17人
科技大學和浸會大學 : 各6人
理工大學 : 14人
城市大學 : 3人
嶺南大學 : 5人
海外升學 : 1人
副學士 ...

原帖由 mayc 於 08-10-26 11:56 發表
點解會有甘多人?究竟中七有多少班?

mayc
聖傑靈中一至中五有六班 , 每班 40 人 , 中六中七各有三班 , 每班 30 人。

好似入u個机會率都很高wor, 有成80%!

原帖由 尹若藍 於 08-10-27 12:09 發表

mayc
聖傑靈中一至中五有六班 , 每班 40 人 , 中六中七各有三班 , 每班 30 人。

原帖由 BO_BO 於 08-10-29 14:02 發表
好似入u個机會率都很高wor, 有成80%!

BO_BO
hihi , 我都覺得幾ok架 。不過响呢度讀書真係好開心 ,d 老師好好人 , 學習氣氛又好 , 我覺得我真係無選錯學校。

不過F.5去F.6, 冇左成50多個%, 西得好勁!

原帖由 尹若藍 於 08-10-29 17:41 發表

BO_BO
hihi , 我都覺得幾ok架 。不過响呢度讀書真係好開心 ,d 老師好好人 , 學習氣氛又好 , 我覺得我真係無選錯學校。

原帖由 BO_BO 於 08-10-29 21:31 發表

BO_BO
係呀 ! 所以要努力讀書囉 !

BO_BO:
間間中學都係"甘"的!
大部份中學F.1-F.5有5班,F.6和F.7只有兩班(文,理組各一班),如果St.Cat有三班預科班巳經算是多的!
不過334學制後就唔會有這個情況出現了!

原帖由 BO_BO 於 08-10-29 21:31 發表

原帖由 mayc 於 08-10-30 13:36 發表
BO_BO:
間間中學都係"甘"的!
大部份中學F.1-F.5有5班,F.6和F.7只有兩班(文,理組各一班),如果St.Cat有三班預科班巳經算是多的!
不過334學制後就唔會有這個情況出現了!

...

mayc
係呀 , 334學制 St.Cat 有6班2百幾人 , 但係升大學就得幾十人 , 到時個競爭好似仲大過而家 。St.Cat 之前向教育局申請縮班 , 想將而家 6班變成 5班 , 但係教育局唔批 , 我諗到時都係要流動班上堂喇 !

如果你地都想知 St .Cat 既升大學資料 , 可以响 11月20日上午 (四)到校 , 因為果日係 open day , 所以學校有 d 資料派比我地睇 , 我 post 出黎果 d 資料 , 就係我上年去 open day攞既 , 我都係自己去學校架 , 因為我囡囡唔係呢區 , 所以小學無帶佢地去 !
‹ 上一主題|下一主題