用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 讀緊 康怡 Victoria Nursery 的 mama 請比d意見 ...
go

讀緊 康怡 Victoria Nursery 的 mama 請比d意見 [複製鏈接]

0    0    0    0

我個女剛讀PN CLASS From Aug up to now,  so far 都ok, 老師都會經常主動講比我知亞女在學校情況,雙語老師對我來說係重要, 學費係貴,但其冇咩雜費, 出年亞女上k1, 我自己都有諗報st. paul or true light , somthing like that...但最後我一諗佢無外籍老師,我又唔係好想,但就有coupon,其實都好煩, 都想聽下你地既意見...講番我點解選擇維記係因為近屋企,雙語,亞女現在都會唱好多中,英文兒歌,好開心, 之前我都有擔心會唔會有貴族學校果d feeling,  ps. 我本身唔係有$人家. so far都無呢d感覺, 校服真係貴d, 現在佢地都有小小時間有國語學,再讀上去可選普英班,有phonic 學 , 所以我諗唔使再比錢出去學國語,英文,條數都係度,我係屋企附近果d 英文班,原來都成$200一堂,咁我一諗到這裡我就想..算啦,唔好再報其他, 反正其他都唔易考到,何況維記都係好多人想考的,希望可以幫到你.

原帖由 陳家大少奶 於 08-10-22 15:29 發表

咦!“禁橋”!我今朝搭lift 時撞到個mami, 佢bb 8個月大,係咪你黎架!

你個大bb幾大呀?大家住得咁近,bb可以一齊玩wor!

請問銅鑼灣,中康同下康邊間好D?

原帖由 INBB 於 08-10-25 09:57 發表
我個女剛讀PN CLASS From Aug up to now,  so far 都ok, 老師都會經常主動講比我知亞女在學校情況,雙語老師對我來說係重要, 學費係貴,但其冇咩雜費, 出年亞女上k1, 我自己都有諗報st. paul or true light , somthing ...

原帖由 INBB 於 08-10-25 09:57 發表
我個女剛讀PN CLASS From Aug up to now,  so far 都ok, 老師都會經常主動講比我知亞女在學校情況,雙語老師對我來說係重要, 學費係貴,但其冇咩雜費, 出年亞女上k1, 我自己都有諗報st. paul or true light , somthing ...

請問學費幾錢呀?  校服又幾錢呢?你囡囡讀邊間呀?
我個仔出年2月interview, 報09-10年班.
唔好意思, 咁多問題.

我都係柏蕙呀, 我個女jan07 出生, 你地哩?

原帖由 陳家大少奶 於 08-10-22 03:29 PM 發表

咦!“禁橋”!我今朝搭lift 時撞到個mami, 佢bb 8個月大,係咪你黎架!

你個大bb幾大呀?大家住得咁近,bb可以一齊玩wor!

我都想知啊!我個仔九個月多啲.我都諗緊俾佢讀邊間,可以告知我邊度有呢間同好嗎?謝謝你地的回答!!!

原帖由 陳家大少奶 於 08-10-21 16:19 發表
我樓下係  躍思,對面有 保良局,遠少少有康怡 Victoria.

吾知有無mami可以比d意見我!

我最想小朋友在愉快中學習,學下discipline, 最重要係學校提供好的英文和普通話學習環境,老師有 愛心同用正面approach 好緊要。

...

陳家大少奶, 我和同事都試過報你對面間保良局, 不過, 永遠都話太多人報, 至於維記, 當然係佢好出名, 我姐姐的女兒都在康怡維記讀書, 我覺得佢地無論教學方面及清潔方面都做得唔錯, 可是你要想一想, 佢地係完全活動教學...若果你的小朋友考入一間傳統教學的小學, 佢會在頭幾年跟得比較辛苦...至於躍思我就不大清楚了! 你其實可以全部都報, 到interview時你再去觀察一下老師及學校環境先再選擇都未遲!!

原帖由 陳家大少奶 於 08-10-21 16:19 發表
我樓下係  躍思,對面有 保良局,遠少少有康怡 Victoria.

吾知有無mami可以比d意見我!

我最想小朋友在愉快中學習,學下discipline, 最重要係學校提供好的英文和普通話學習環境,老師有 愛心同用正面approach 好緊要。

...

‹ 上一主題|下一主題